reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jak nie przestanie to ja bym pojechała skontrolować. Ona ma inną budowę niż cała reszta smoczków na rynku. Dziecko na prawdę przy niej musi się napracować jak przy cycu żeby zjeść.
No i dwa że firma...
Dlatego cena taka. Mi odszedł cały, przezroczysty. bez krwi bez niczego. To nie tak do końca. 2 latek ma etap taki że zaczyna się czuć 'samodzielny' i chce rządzić. Dodatkowo takie dziecko niestety ma problemy z radzeniem sobie z negatywnymi emocjami. Mój syn tak miał, a nie jest rozpieszczany. Dodatkowo mogą być zaburzenia si (mój syn też je ma) ale to trzeba zdiagnozować u specjalisty i dziecku posciecic dużo czasu i dużo czasu na ćwiczenia i terapię żeby z tym wszystkim mu pomóc.
A co do bajek przy jedzeniu. Mój synu do 3 roku życia jadł wszystko.. a potem w drugą stronę... Trzy potrawy na zmianę... Ja już też robiłam wszystko żeby usiadł i przynajmniej skubnął coś ciepłego.
Bajki na telefonie też dostaje , ale w nagrodę i jest kontrola nad tym co włącza a nie dziecko zostawione samo sobie. Jeśli włączy coś nie tak wystarczy mi powiedzieć: Aluś co Ty oglądasz ? I w sekundzie przełącza.
Więc nie tyle kwestia rozpieszczania, co po prostu braku zainteresowania i nie poświęcanie dziecku czasu jest tego efektem.
Ja dziecka nie wychowuje bezstresowo. Ale dziecku trzeba na prawdę dużo czasu poświęcać, tym bardziej jak zaczynają się jakiekolwiek problemy. Im szybciej będziemy reagować tym szybciej pewnych zachowań u dziecka się pozbędziemy. Nie jest to proste ale nigdy nikt nie mówił że wychowanie dziecka jest proste.
Ciebie mały tak polubił właśnie dlatego że poświęcałas mu czas. Widział że leży Tobie są granice których przekraczać nie można, ale ze to dlatego właśnie że poświęcasz mu czas i reagujesz. Czyli interesujesz się nim i tym co robi. I dzieci wbrew pozorom mają więcej szacunku i bardziej lubią osoby właśnie te które się nimi interesują i nie pozwalają na wszystko. Bo skoro się na wszystko pozwala to tak na prawdę dzieckiem się nie interesuje.I tak będziesz wstawać na początku z każdym jęknieciem [emoji23]
Ja na początku pamiętam że mały nawet jak spal to ja na początku wstawałam i tak i sprawdzałam czy oddycha [emoji23][emoji23]Trzymam kciuki żeby maluszek jeszcze posiedział w brzuszku! :*
Zobaczymy,bo dzis tez takie cos wylecialo sluz z glutkiem :D ale oprocz plecow i miednicy nic narazie mnie nie boli ;)

Witam sie z wami ze szpitalnego łóżka dzis nie wyspana poszłam spać o 11 o 24 złapał mnie bol brzucha i tak co 20 min o 2 dostalam zastrzyk na plucka plus drugi na ten ból brzucha zanim zasnelam byla 3 a o 5 siusiu plus dalej boli brzuch ale juz nie tak mocno

Jej, trzymaj się tam silnie i nie wypuszczaj jeszcze dzidzi z brzuszka ;) trzymamy kciuki za Was, bądźcie silni :)

Tobie Kochana nic dziwnego jak Ty teraz na szpitalnym jedzeniu :( ja się do męża śmieję że będzie mi musiał normalne jedzenia do szpitala przywozić żebym pojadla...

No u mnie nie wiem jak z posiłkami w szpitalu, ale domyślam się, że szału nie będzie także mój Bartek i teściowa na pewno na zmianę będą mi coś pysznego dowozić hah. A po porodzie chce zestaw powiększony MacDonald i zimna cola [emoji173]️[emoji4][emoji7]

Mi z synkiem odrazu za jednym zamachem wyleciał tak lekki podbarwiony i tego dnia sie wszystko zaczęło . Ale pewna każda z nas ma inaczej jednej odrazu innej może na raty.. :p

No różnie może być, zależy od organizmu itd. Ja właśnie jak czytałam takie podstawowe objawy zbliżającego się porodu to jest, że czop może wychodzić na raty :)

reklama
Do góry