reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny nadal mam podbarwiony sluz i takie gluty mi wylatuja ale nie ze duzo na raz,rozumiem po badaniu ale to juz sporo czasu minelo.. boli mnie podbrzusze tak jak na okres.. nawet mocniej nieraz.. :/

Ja Ci pisałam o tej folii na łóżku szpitalnym dzisiaj a ty przecież w domu jesteś. I teraz też się zastanawialam , bo się pogubiłam już z Tobą heh. To może zadzwoń jutro rano do lekarza swojego ? Ale badal Cię już po tym jak Ci coś wylatywało i powiedział , że to nie czop. Więc teraz pewnie też to coś innego ?

A powiedz mi czy gondolka w tym kinderkraftcie jest bardzo miękka ? Bardzo się ugina pod ciężarem ? Jaki masz kolor ?:)

Uwielbiałam wymieniac się karteczkami ❤️
Żałuję , że ich nie schowałam na pamiątkę :(

Wiem coś o tym. W listopadzie opiekowałam się dwuletnim chłopcem. Robiłam za opiekunkę :) dziecko strasznie rozpieszczone, nie pozwoliłam mu wejść na szafkę z telewizorem, czy trzaskac szufladami w kuchni, wyciągać garnkow, makaronów itp z szafek kuchennych to bił czym popadło. Nie raz dostałam autkiem po twarzy. Do karmienia nauczony był oglądania bajek na swoim telefonie lub tablecie. (Dwuletnie dziecko i na własność takie rzeczy...) Próbowałam odloczac ale nie było szans. Nie mogłam ingerowac w wychowanie skoro matka tak nauczyła i pozwalała. Nawet nie próbowała karmić w inny sposób.. bez bajki, a bajki tak głupie... (Dwójka chłopców , wyciągających wszystko z szafek , rozsypywaniu po całym domu itp, ) więc wiadomo skąd takie zachowania. Nie mogłam patrzeć na to co to dziecko ogląda.. żadne inne normalne nie wchodziły w grę bo telefon leżał rozwalony w momencie na ziemi.. chłopiec bardzo się ze mną Zzyl , ale jak okazało się , że jestem w ciąży musiałam odejść. Z jego mama mam do dziś kontakt. Do tej pory nie znalazła opiekunki która by Alan zaakceptował. Chyba zawsze miałam dobry kontakt z dzieciakami :) od poczatku szkoły średniej instynkt macierzyński ❤️ będę w końcu mogła przelać swoją miłość na swoją kruszynke ❤️
Super, to jakies doświadczenie z dziećmi masz ;) wiadomo, ze taki noworodek to zupełnie inaczej, ale co by nie było, zawsze coś ;) Ja kiedyś zajmowałam się taka mała dziewczynka , miała wtedy 9 miesiecy, ale przychodziłam tylko od pon do pt na 2-3h, żeby się z nią pobawić, zajac ja czymś, żeby mama mogła zrobic coś w domu czy ze sobą. Bo generalnie to nie mogła zrobic z nią nic, bo mała nie odstępowała jej na krok :p ale to trwało tylko miesiac, można powiedzieć, ze w ten sposób troszkę sobie dorabiałam jak byłam u cioci na wakacjach. Z tym ze ja jej nie przebierałam, nie robiłam jej jedzenia itd, przede wszystkim miałam ja zabawiać :p

Ten kinderkraft będzie idealny już od 1 tyg życia dziecka także ja polecam zakup, bo 300 zł nowy na Allegro, a bardzo przydatny, ładnie wyglada i na pewno ponad pół roku posłuży. Później go chyba zostawię na następne dzieciątko, które mamy w planach tak za 3-4 lata.
Chyba , że będzie synek :D ja jak bym miała kupić to pewnie żółty jednak. Bo w salonie będą żółte dodatki i tak ładnie by się wpasowal :)

Zmieści mi się, ale to zagraci nam cały pokój i nie będę miała jak z lozka wyjsc... Nie chce za bardzo nic przestawiać, wolałabym żeby te łóżeczko stało u niej w pokoju... Jedynie co mi chyba pozostaje to rozejrzeć się za jakimś używanym/tanim malutkim łóżeczku na kolka wymiarów 40x90
No to też jakieś wyjście jest. A do 100zl można już kupić coś używanego i nie zniszczonego :)

reklama
Do góry