reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny nadal mam podbarwiony sluz i takie gluty mi wylatuja ale nie ze duzo na raz,rozumiem po badaniu ale to juz sporo czasu minelo.. boli mnie podbrzusze tak jak na okres.. nawet mocniej nieraz.. :/

Ja Ci pisałam o tej folii na łóżku szpitalnym dzisiaj a ty przecież w domu jesteś. I teraz też się zastanawialam , bo się pogubiłam już z Tobą heh. To może zadzwoń jutro rano do lekarza swojego ? Ale badal Cię już po tym jak Ci coś wylatywało i powiedział , że to nie czop. Więc teraz pewnie też to coś innego ?

A powiedz mi czy gondolka w tym kinderkraftcie jest bardzo miękka ? Bardzo się ugina pod ciężarem ? Jaki masz kolor ?:)

Uwielbiałam wymieniac się karteczkami ❤️
Żałuję , że ich nie schowałam na pamiątkę :(

Wiem coś o tym. W listopadzie opiekowałam się dwuletnim chłopcem. Robiłam za opiekunkę :) dziecko strasznie rozpieszczone, nie pozwoliłam mu wejść na szafkę z telewizorem, czy trzaskac szufladami w kuchni, wyciągać garnkow, makaronów itp z szafek kuchennych to bił czym popadło. Nie raz dostałam autkiem po twarzy. Do karmienia nauczony był oglądania bajek na swoim telefonie lub tablecie. (Dwuletnie dziecko i na własność takie rzeczy...) Próbowałam odloczac ale nie było szans. Nie mogłam ingerowac w wychowanie skoro matka tak nauczyła i pozwalała. Nawet nie próbowała karmić w inny sposób.. bez bajki, a bajki tak głupie... (Dwójka chłopców , wyciągających wszystko z szafek , rozsypywaniu po całym domu itp, ) więc wiadomo skąd takie zachowania. Nie mogłam patrzeć na to co to dziecko ogląda.. żadne inne normalne nie wchodziły w grę bo telefon leżał rozwalony w momencie na ziemi.. chłopiec bardzo się ze mną Zzyl , ale jak okazało się , że jestem w ciąży musiałam odejść. Z jego mama mam do dziś kontakt. Do tej pory nie znalazła opiekunki która by Alan zaakceptował. Chyba zawsze miałam dobry kontakt z dzieciakami :) od poczatku szkoły średniej instynkt macierzyński ❤️ będę w końcu mogła przelać swoją miłość na swoją kruszynke ❤️
Super, to jakies doświadczenie z dziećmi masz ;) wiadomo, ze taki noworodek to zupełnie inaczej, ale co by nie było, zawsze coś ;) Ja kiedyś zajmowałam się taka mała dziewczynka , miała wtedy 9 miesiecy, ale przychodziłam tylko od pon do pt na 2-3h, żeby się z nią pobawić, zajac ja czymś, żeby mama mogła zrobic coś w domu czy ze sobą. Bo generalnie to nie mogła zrobic z nią nic, bo mała nie odstępowała jej na krok :p ale to trwało tylko miesiac, można powiedzieć, ze w ten sposób troszkę sobie dorabiałam jak byłam u cioci na wakacjach. Z tym ze ja jej nie przebierałam, nie robiłam jej jedzenia itd, przede wszystkim miałam ja zabawiać :p

Ten kinderkraft będzie idealny już od 1 tyg życia dziecka także ja polecam zakup, bo 300 zł nowy na Allegro, a bardzo przydatny, ładnie wyglada i na pewno ponad pół roku posłuży. Później go chyba zostawię na następne dzieciątko, które mamy w planach tak za 3-4 lata.
Chyba , że będzie synek :D ja jak bym miała kupić to pewnie żółty jednak. Bo w salonie będą żółte dodatki i tak ładnie by się wpasowal :)

Zmieści mi się, ale to zagraci nam cały pokój i nie będę miała jak z lozka wyjsc... Nie chce za bardzo nic przestawiać, wolałabym żeby te łóżeczko stało u niej w pokoju... Jedynie co mi chyba pozostaje to rozejrzeć się za jakimś używanym/tanim malutkim łóżeczku na kolka wymiarów 40x90
No to też jakieś wyjście jest. A do 100zl można już kupić coś używanego i nie zniszczonego :)

reklama
Do góry