reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Może to podrażnienie jeszcze po badaniu..nie stresuj się, zobaczysz co jutro będzie :*
Slonce na badaniu bylam o 10, juz dawno powinno sie to zagoic, nie stresuje sie wlasnie tylko zastanawiam czy czasem mi ten czop nie odchodzi kawalkami :p bo dosc tego jest przy podtarciu.. teraz wlozylam sobie globulke ktora w szpitalu mi zapisali.. ale to nie od tego tyle sluzu i glutkow.. zobaczymy.. bo jesli to cos z czopem i tak po trochu wylatuje to pozniej wyleci ten wlasciwy duzy czy jak to jest? A mloda chyba faktycznie sie ustawia do kanalu.. bo boli..

reklama
Zmieści mi się, ale to zagraci nam cały pokój i nie będę miała jak z lozka wyjsc... Nie chce za bardzo nic przestawiać, wolałabym żeby te łóżeczko stało u niej w pokoju... Jedynie co mi chyba pozostaje to rozejrzeć się za jakimś używanym/tanim malutkim łóżeczku na kolka wymiarów 40x90

My mamy łóżeczko normalnie u małej w pokoju jej i tam zamierzam uczyć ją spać. Nie mogę brać jej do łóżka gdzie przez przypadek może któreś z nas ją staranować któraś częścią ciała a i tak pies z nami zawsze śpi.

Ale my mamy tak blisko od łóżka naszego do jej pokoiku, wiec zaleta małego mieszkania. No i tam pod oknem u niej będzie stał fotel rozkładany i tam będę nieraz spała z nią jeśli będzie miała gorsze noce i częste karmienie itd żeby mój miał okazje się wyspać do pracy.
IMG_0009.JPG
IMG_0009.JPG

Te łóżko rozkładane tzn fotel to znaleLsimy fuksem taka szerokość tzn 75 cm, ze zmieści się na styl koło łóżeczka jeśli się rozłoży, bi tak to ciężko.

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    590,8 KB · Wyświetleń: 261
  • IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    627,5 KB · Wyświetleń: 258
Dziewczyny nadal mam podbarwiony sluz i takie gluty mi wylatuja ale nie ze duzo na raz,rozumiem po badaniu ale to juz sporo czasu minelo.. boli mnie podbrzusze tak jak na okres.. nawet mocniej nieraz.. :/
Moze to czop zaczyna wypadać. Spokojnie. Jak zaczną się regularne skurcze to będziesz wiedzieć , że akcją się zaczyna.

Ja juz sama nie wiem... na początku lekarka mowila mi, ze wciąż poprzecznie, ostatnio już główka do góry, a później czułam właśnie jakby czkawkę na samym dole. Ale tez nie czułam wyraźnego obrotu, może robi to gdy spie :p a dziś tam po prawej stronie tylko wojuje i ciężko stwierdzic jak on tam leży :D
Kiedy masz kolejna wizytę?

Ja właśnie dlatego kupiłam kinderkrafta. Ale u nas dom z pietrem więc to też inaczej. Ale zgadzam się że warto czasem dac dziecku od nas odsapnac. Żeby się potem nie okazało że nic nie możemy zrobić bo mały szkodnik nie pozwoli;) ten kinderkraft taki głęboki się wydaje ale patrząc z tego punktu widzenia to chyba zaleta ;)

Smutna prawda. Za naszych czasów podchody, skakanie w gumę, zbieranie kartek do segregatorow. A teraz własny placyk zabaw na podwórku, basenik, trampolina, kosz i jeszcze się w tych małych dupkach przewraca. Moje jeszcze się bawi jak jej ograniczam czas na telefon czy tablet bo jakbym nie ograniczala to nie wiem co by było. Na szczęście ona i tak z tego aż tak nie korzysta, jak widzę dzieci w knajpie które jedzą tylko pod warunkiem puszczonej bajki na smartfonie rodzica to nie wiem czy się śmiać czy płakać....
A powiedz mi czy gondolka w tym kinderkraftcie jest bardzo miękka ? Bardzo się ugina pod ciężarem ? Jaki masz kolor ?:)

Uwielbiałam wymieniac się karteczkami ❤️
Żałuję , że ich nie schowałam na pamiątkę :(

Wiem coś o tym. W listopadzie opiekowałam się dwuletnim chłopcem. Robiłam za opiekunkę :) dziecko strasznie rozpieszczone, nie pozwoliłam mu wejść na szafkę z telewizorem, czy trzaskac szufladami w kuchni, wyciągać garnkow, makaronów itp z szafek kuchennych to bił czym popadło. Nie raz dostałam autkiem po twarzy. Do karmienia nauczony był oglądania bajek na swoim telefonie lub tablecie. (Dwuletnie dziecko i na własność takie rzeczy...) Próbowałam odloczac ale nie było szans. Nie mogłam ingerowac w wychowanie skoro matka tak nauczyła i pozwalała. Nawet nie próbowała karmić w inny sposób.. bez bajki, a bajki tak głupie... (Dwójka chłopców , wyciągających wszystko z szafek , rozsypywaniu po całym domu itp, ) więc wiadomo skąd takie zachowania. Nie mogłam patrzeć na to co to dziecko ogląda.. żadne inne normalne nie wchodziły w grę bo telefon leżał rozwalony w momencie na ziemi.. chłopiec bardzo się ze mną Zzyl , ale jak okazało się , że jestem w ciąży musiałam odejść. Z jego mama mam do dziś kontakt. Do tej pory nie znalazła opiekunki która by Alan zaakceptował. Chyba zawsze miałam dobry kontakt z dzieciakami :) od poczatku szkoły średniej instynkt macierzyński ❤️ będę w końcu mogła przelać swoją miłość na swoją kruszynke ❤️

reklama
A powiedz mi czy gondolka w tym kinderkraftcie jest bardzo miękka ? Bardzo się ugina pod ciężarem ? Jaki masz kolor ?:)

Uwielbiałam wymieniac się karteczkami [emoji173]️
Żałuję , że ich nie schowałam na pamiątkę :(

Wiem coś o tym. W listopadzie opiekowałam się dwuletnim chłopcem. Robiłam za opiekunkę :) dziecko strasznie rozpieszczone, nie pozwoliłam mu wejść na szafkę z telewizorem, czy trzaskac szufladami w kuchni, wyciągać garnkow, makaronów itp z szafek kuchennych to bił czym popadło. Nie raz dostałam autkiem po twarzy. Do karmienia nauczony był oglądania bajek na swoim telefonie lub tablecie. (Dwuletnie dziecko i na własność takie rzeczy...) Próbowałam odloczac ale nie było szans. Nie mogłam ingerowac w wychowanie skoro matka tak nauczyła i pozwalała. Nawet nie próbowała karmić w inny sposób.. bez bajki, a bajki tak głupie... (Dwójka chłopców , wyciągających wszystko z szafek , rozsypywaniu po całym domu itp, ) więc wiadomo skąd takie zachowania. Nie mogłam patrzeć na to co to dziecko ogląda.. żadne inne normalne nie wchodziły w grę bo telefon leżał rozwalony w momencie na ziemi.. chłopiec bardzo się ze mną Zzyl , ale jak okazało się , że jestem w ciąży musiałam odejść. Z jego mama mam do dziś kontakt. Do tej pory nie znalazła opiekunki która by Alan zaakceptował. Chyba zawsze miałam dobry kontakt z dzieciakami :) od poczatku szkoły średniej instynkt macierzyński [emoji173]️ będę w końcu mogła przelać swoją miłość na swoją kruszynke [emoji173]️

Jest miekka, ale na pewno nie na tyle żeby się odkształcać później pod ciężarem maleństwa także spokojnie :) my mamy szaro-różowy [emoji9][emoji179]

Do góry