reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie ;) no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? [Emoji5]
Jak będzie spało to w łóżeczku w sypialni, usłyszę go jak się obudzi. A jak nie, to na kanapie w salonie rozłożonej jeśli będę go mieć na oku, a poza tym w gondoli z wózka, w bujaczku.
Jak wyjdzie w praniu, że coś by mi się przydało innego w tym celu, to kupimy już na bieżąco :)

reklama
Slonce na badaniu bylam o 10, juz dawno powinno sie to zagoic, nie stresuje sie wlasnie tylko zastanawiam czy czasem mi ten czop nie odchodzi kawalkami :p bo dosc tego jest przy podtarciu.. teraz wlozylam sobie globulke ktora w szpitalu mi zapisali.. ale to nie od tego tyle sluzu i glutkow.. zobaczymy.. bo jesli to cos z czopem i tak po trochu wylatuje to pozniej wyleci ten wlasciwy duzy czy jak to jest? A mloda chyba faktycznie sie ustawia do kanalu.. bo boli..
Nie raz czop odchodzi w częściach kontroluj to najważniejsze żeby czysta krew się nie pojawila

No nie wiem czy to jest dobre, zeby ciągle miala Cie na widoku bo jak tak nauczysz to nie bedziesz mogla się wysrac bez niej :D
Sorry za bezposredniosc [emoji14]
Jak cos dluzej robilam.np w kuchni to bralam go w lezaczku :)
Ale jak na troche, byl grzeczny sobie leżał i gadał to nie brałam:)
Uwielbiam takie podejście i bezpośredniość [emoji16]

Sprawa dzieciaków przychodzących do naszego domu , uff myslalam , ze tylko ja mam z tym problem :) bo u nas tez sa zasady a te dzieci z osiedla - innych domów sa od ... na naszej ulicy mieszka dziewczynka starsza z pol roku od bliźniaków , jak moje dzieci sa u niej w domu ona bawi sie z nimi grzecznie i szanuje zasady w swoim domu, ale jak przyjdzie do nas wstępuje w nia szatan a moje dzieci sa pod jej silnym wpływem , bo starsza . Robi akcje typu, ze namawia Laure na grzebanie w naszej sypialni w szufladach i wyciągania kosztowności - mojej biżuterii , pieniedzy , paszportu i chowania . Jest to czysta złośliwość z jej strony, bo na pewno wie ze tak robić nie wolno a ostatnio tak nas zdenerwowała ze Maź wygnał z domu, podpuściła bliźniaki , zeby w naszej łazience zrobić mikstury - wylali moje najdroższe perfumy, kosmetyki , szampon taki fioletowy do włosów blond, jakies kosmetyki maz przywiózł mi z Izraela , wymazali tym ściany i moje dzieci same nigdy w życiu by tego nie zrobiły ale Lenka to zaproponowała i nie umieli sie przeciwstawić . Jestem w szoku jak niektóre dzieci sa rozpuszczone :(
Jestem w szoku :o

My mamy łóżeczko normalnie u małej w pokoju jej i tam zamierzam uczyć ją spać. Nie mogę brać jej do łóżka gdzie przez przypadek może któreś z nas ją staranować któraś częścią ciała a i tak pies z nami zawsze śpi.

Ale my mamy tak blisko od łóżka naszego do jej pokoiku, wiec zaleta małego mieszkania. No i tam pod oknem u niej będzie stał fotel rozkładany i tam będę nieraz spała z nią jeśli będzie miała gorsze noce i częste karmienie itd żeby mój miał okazje się wyspać do pracy. Zobacz załącznik 871934Zobacz załącznik 871935

Te łóżko rozkładane tzn fotel to znaleLsimy fuksem taka szerokość tzn 75 cm, ze zmieści się na styl koło łóżeczka jeśli się rozłoży, bi tak to ciężko.
Ja już kiedyś to przyuważylam, ze tak blisko macie, drzwi nie zamknięcie i to jest prawie tak jakby w jednym pomieszczeniu była ;) u nas pokój małej niby obok, ale trzeba przejść cały korytarz, bo drzwi są na samym końcu... Tez bym się bała z dzieckiem w lozku, pewnie wg bym nie spała z obawy, ze ja przygniote nieświadomie... Poza tym dziecko się przyzwyczai i nie będzie już wg chciało samo spac.

Muszę myśleć kurcze nad czymś innym .. bo jednak zostanę sam na sam z tą maleńka istotka. I chyba był zawału dostała , kąpiąc się w łazience i nie mając jej na oku , a na płytkach jej nie położę w kokonie [emoji16]
Możesz chodzic się kąpać jak będzie spała [emoji16] i jeśli będziesz mieć nianie elektroniczną, to będziesz ją sobie brać do łazienki

reklama
Luzik ;) ale to kawaleczkami wylatuje teraz i pozniej wyleci ten duzy? :p z pierwsza nie pamietam tego czopa wlasnie..
Ja nie widzialam całego czopa u mnie. Mi w dzień porodu zaczął lecieć przezroczysty sluz. Juz na porodówce miałam podbarwiony krwią. Ale wszystko działo się przy skurczach.

Do góry