reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To ja nie wiem. Ten mój szpital jakiś prywatny jest czy co.. :huh:

W oddziale porodowym są 2 sale jednoosobowe (płatne) i 1 trzyosobowa, podzielona na boksy. Teraz doczytałam że rodzić z kimś można tylko na jednoosobowej. Na tej trzyosobowej tylko sama bym musiała być i wtedy za darmo.
Te do porodu rodzinnego wyglądają tak, wydaje mi się , że dobry komfort.
Zobacz załącznik 871707 Zobacz załącznik 871708

To może w poniedzialek mi odstawi bo to będzie już 37tc.. sama na własną rękę nie będę kombinowała. Ale magnezu chyba też mam za duzo. 3xdziennie :sorry:
Dziwnie naprawdę macie, bo z tego co wiem porody rodzinne to standard. U mnie w mieście kiedyś też było, że sale porodowe były 3 osobowe, oddzielone parawanami, ale zawsze osoba towarzysząca mogła być.

A co do luteiny i magnezu, to poczekaj na wizytę u lekarza[emoji4]

Na po porodzie sa
2 jednoosobowe sale z łazienkami
8 jednoosobowych
I 13 , 3 osobowych sal bez łazienek.
Najchętniej chciałabym trafić na taką jednoosobowa lub dwuosobowa bo z łazienka. Zobaczymy jak będzie..
Ja bym do porodu brała 1 osobowa ale myślałam że to standard jest i z już w boksach się nie rodzi. U mnie porodowe są tylko 1 poporodowe 1 i 2. I te 1 porodowe są ogromne także są drabinki, worek sako, piłka, krzesełko do rodzenia no i łóżko . Też są wszystkie rzeczy potrzebne dla dziecka zaraz po porodzie no i krzesło dla taty.

Udało mi się pieluszki odebrać w innym Rossmanie. Co ciekawe pani wzięła je normalnie z półki:)

Dziwnie naprawdę macie, bo z tego co wiem porody rodzinne to standard. U mnie w mieście kiedyś też było, że sale porodowe były 3 osobowe, oddzielone parawanami, ale zawsze osoba towarzysząca mogła być.

A co do luteiny i magnezu, to poczekaj na wizytę u lekarza[emoji4]
Wiem :) nie będę ingerować sama w odstawianie :)
Co do porodu muszę go spytać. Bo też wydawalo mi się , że poród rodzinny jest za darmo.. no ale może ze względu na to , że są tylko dwie sale , to każą płacić. Nie wiem..

Juz po wizycie.. mala ma 2250g , ktg z kilkoma skurczami.. grozi mi jednak przedwczesny porod ,bo szyjka faktycznie jest krotka, mieciutka i ma 1cm rozwarcia..ale jest z tylu,chociaz to moze sie z godz na godz zmienic, te bole to juz takie przygotowawcze ;) to cos to nie czop,mam duzo odpoczywac i lezec,za tydz mam wizyte i zrobi mi gbs bo szpital tego nie wykonal jednak ;) powiedzial ze chociaz ten tydz abym przelezala i bedzie dobrze :)

Ja bym do porodu brała 1 osobowa ale myślałam że to standard jest i z już w boksach się nie rodzi. U mnie porodowe są tylko 1 poporodowe 1 i 2. I te 1 porodowe są ogromne także są drabinki, worek sako, piłka, krzesełko do rodzenia no i łóżko . Też są wszystkie rzeczy potrzebne dla dziecka zaraz po porodzie no i krzesło dla taty.

Udało mi się pieluszki odebrać w innym Rossmanie. Co ciekawe pani wzięła je normalnie z półki:)
Bierzemy jednoosobowa. Tamte z boksami są do porodu naturalnego , ale bez partnera. Więc wolimy zapłacić i rodzić razem, sami :):) i myślałam , że tam jest tylko prysznic, a on jest z masażem ❤️ na pewno skorzystam :):)

Juz po wizycie.. mala ma 2250g , ktg z kilkoma skurczami.. grozi mi jednak przedwczesny porod ,bo szyjka faktycznie jest krotka, mieciutka i ma 1cm rozwarcia..ale jest z tylu,chociaz to moze sie z godz na godz zmienic, te bole to juz takie przygotowawcze ;) to cos to nie czop,mam duzo odpoczywac i lezec,za tydz mam wizyte i zrobi mi gbs bo szpital tego nie wykonal jednak ;) powiedzial ze chociaz ten tydz abym przelezala i bedzie dobrze :)
A ostatnio nie miała więcej wagi czy coś pomieszalam ? [emoji39] Tydzień spokojnie wytrzymasz :*
Bierzemy jednoosobowa. Tamte z boksami są do porodu naturalnego , ale bez partnera. Więc wolimy zapłacić i rodzić razem, sami :):) i myślałam , że tam jest tylko prysznic, a on jest z masażem [emoji173]️ na pewno skorzystam :):)
Ja też wzięłabym jednoosobowa bo to nie są duże koszty :)

No to teraz każdy dzień i tydzień będzie na wagę złota[emoji16] Tego się trzymaj!

reklama
Do góry