reklama
G
gosc12
Gość
A ja znowu jak chodziłam co dwie godziny w nocy do łazienki to teraz wstaje dopiero o 6 , prześpię całą noc. Moje dziecko zamiast w dół idzie do góry [emoji23]Ja też teraz w nocy często chodzę siku ..:/ tak mam już od 3-4 dni , wcześniej jak poszłam spać ok 23 to do łazienki szłam dopiero tak 6 rano , a teraz ze 3-4 razy muszę . Może mamy tak dlatego że dziecko jest już niżej i główką uciska na pęcherz,mam nadzieję że to znak że jesteśmy już coraz bliżej porodu ja za 2 tygodnie będę już w 37.4 tyg
Anulaa88
Fanka BB :)
Oczywiście, że tak[emoji16] ja jestem przeczulona może na tym etapie[emoji16] Miałam podejrzenie nowotworu tarczycy kilkanaście lat temu, więc dla mnie to priorytet[emoji4]@Anulaa88 Ten endo do którego chodzę mówi że usg tarczycy robi się co pół roku. Jak byłam na pierwszej wizycie to mi zrobił i powiedział że żadnych guzów nie mam. Nie wiem pewnie co lekarz to inna teoria na temat leczenia
Fiorna
Oczywiście, że tak[emoji16] ja jestem przeczulona może na tym etapie[emoji16] Miałam podejrzenie nowotworu tarczycy kilkanaście lat temu, więc dla mnie to priorytet[emoji4]
Ja do endo zaczęłam chodzić będąc w ciąży bo miałam za wysokie tsh i wizyty miałam co miesiąc aż do 30 tygodnia. Kiedyś mój rodzinny dał mi skierowanie na te hormony tarczycy bo mimo normalnego odżywiania i stylu życia zaczęłam za bardzo przybierać na wadze..ale wszystko wyszło mi w normie więc wtedy do endokrynologa się nie zapisywałam.
A Ty jak często przed ciążą miałaś wizyty u lekarza?
6 tyg po porodzie pójdę na wizytę i ciekawe co jaki czas będę musiała do niego chodzić. Podejrzewam że nie aż tak często jak w ciąży
Biedroneczka10
Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?
- karta przebiegu ciąży,
- wyniki badań: grupa krwi, HBS, OWA, GBS (oryginały); do planowego cięcia cesarskiego - dwukrotnie oznaczona grupa krwi (oryginały)
Anulaa88
Przed ciąża, to różnie. Przez pierwsze 2 lata, co 3 miesiące, kolejne 5 lat, co pół roku[emoji4] kolejne 5 lat, raz w roku wizyta, ale badania zawsze miałam robić co pół roku i dzwonić z wynikami[emoji4] W ciąży, bywałam częściej, w zależności jak wyniki wychodziły[emoji4] Teraz idę w poniedziałek[emoji4]Ja do endo zaczęłam chodzić będąc w ciąży bo miałam za wysokie tsh i wizyty miałam co miesiąc aż do 30 tygodnia. Kiedyś mój rodzinny dał mi skierowanie na te hormony tarczycy bo mimo normalnego odżywiania i stylu życia zaczęłam za bardzo przybierać na wadze..ale wszystko wyszło mi w normie więc wtedy do endokrynologa się nie zapisywałam.
A Ty jak często przed ciążą miałaś wizyty u lekarza?
6 tyg po porodzie pójdę na wizytę i ciekawe co jaki czas będę musiała do niego chodzić. Podejrzewam że nie aż tak często jak w ciąży
G
gosc12
Gość
Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?
Wiesz ja czuję się dobrze poza tym że wieczorem swedza stopy dłonie (niemocno)ale dziś nad ranem już swedzial brzuch i klatka piersiowa musiałam sobie butelkę z wodą przyłożyć żeby schłodzić bo bym się zadrapala. ..mówiłam dr to stwierdził że tylko stopy i dłonie swedza przy cholestazie-***** prawda bo potrafi całe ciało swedziec.Muszę go wieczorem zapytać o usg przepływów maluszka bo nic nie mówią a powinnam mieć co 3 dni robione więc jutro oj powiem Wam że ciężko coś od tych lekarzy wyciągnąć oni są najmadrzejsi a ty masz słuchać a nie pytać-no nie stety ja jestem inna i uważam że mam prawo wiedzieć co i jak .A na wyniki kwasów jeszcze czekam bo to parę dni podobno.Ojej to jednak te swędzenie to od cholestazy? Jakoś przegapiłam ta strona informację... Jak Ty się czujesz?
Ostatnia edycja:
Anulaa88
Tam, gdzie chcę rodzić, sala jest jednoosobowa i za darmo[emoji4] Są trzy takie sale.Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?
reklama
Biedroneczka10
Rodzić w sali wieloosobowej????nie bardzo sobie to wyobrażam. Czy chodzi ci o pobyt po porodzie?Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?