No dr stwierdził że 34 tydz to w miarę bezpiecznie a luteina i tak nie pomaga-nie znam się pisze co mówił mi odstawił bo szyjka 29mm i że w tym tyg nie ma co panikowac@Ewka34 trzymam kciuki za wizytę
Jeśli nie pobarwiony krwią , to masz spokojnie jeszcze kilka tygodni nie martw się
Mam nadzieję , że szybko Ci to unormują. Jeśli nie to chyba będą chcieli szybciej doprowadzić do porodu, żeby dziecka nie narażać ?
Czyli po 34 co ma być to i tak będzie bez względu na luteinę ? Czy źle rozumiem ?
reklama
To co napisałaś plus GBSCo oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?
Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?
U mnie jest za darmo, ale luksusów nie ma. porodówki są jednoosobowe ale malutkie i nie wyglądają jak z żurnala. Fotele porodowe są owszem wygodne, ale np nie ma miejsca dla taty, tj tata może na porodówce być, ale nie ma jakiegoś fotela czy krzesła ani odrobiny przestrzeni dla siebie. W innych szpitalach w poznaniu teraz sie nie orientuje bo nie rozważam innego, ale do tej pory pobierano opłaty w formie cegiełek lub stroju niezbędnego dla partnera, oczywiście nie było to 2zł, tylko koło 100zł
Też sie ostatnio zastanawiałam jakie badania do porodu są niezbędne. Muszę koniecznie spytać gina co i jak, wiem że na pewno grupa krwi i w miare możliwosci usg z przebiegu ciąży, ale reszta to pojęcia nie mam, czarna magia jak dla mnie.
Nerwa dziś mam, hormony chyba, miałam cudny erotyczny sen brutalnie przerwany dzwonkiem telefonu Do tego teoretycznie listonosz był u mnie wczoraj z paczką a ja go nie widziałam mimo że byłam wciąż w domu. Wiem, można odebrać z placowki ale mam prawie 2km w jedną strone :/ Jakoś tak cierpliwości mi ubyło przez tą noc.
Na podmywanie po porodzie szybciej wszystko się goi naprawdę superTo na co jest? Tez nie mam, ale skoro potrzebne to kupię w aptece
Kasiula8989
Fanka BB :)
Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?
My mieliśmy jednoosobową sale, z łazienką z dużą wanną, piłką itp i wszystko za darmo
Poznań na Raszei
oliwiapatrycja
U mnie nic się nie płaci za poród rodzinny raczej to już wszędzie jest norma w tych czasachTeraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?
Kasiula8989
G
gosc12
Gość
To ja nie wiem. Ten mój szpital jakiś prywatny jest czy co..Tam, gdzie chcę rodzić, sala jest jednoosobowa i za darmo[emoji4] Są trzy takie sale.
Rodzić w sali wieloosobowej????nie bardzo sobie to wyobrażam. Czy chodzi ci o pobyt po porodzie?
W oddziale porodowym są 2 sale jednoosobowe (płatne) i 1 trzyosobowa, podzielona na boksy. Teraz doczytałam że rodzić z kimś można tylko na jednoosobowej. Na tej trzyosobowej tylko sama bym musiała być i wtedy za darmo.
Te do porodu rodzinnego wyglądają tak, wydaje mi się , że dobry komfort.
To może w poniedzialek mi odstawi bo to będzie już 37tc.. sama na własną rękę nie będę kombinowała. Ale magnezu chyba też mam za duzo. 3xdziennieNo dr stwierdził że 34 tydz to w miarę bezpiecznie a luteina i tak nie pomaga-nie znam się pisze co mówił mi odstawił bo szyjka 29mm i że w tym tyg nie ma co panikowac
Załączniki
miloscwczasachpopkultury
To ja mam za darmo tam w Lubaniu w szpitalu sale po porodzie jednoosobowa, jest przewijak dla dziecka, umywalka, lusterko, krzesełka i stół.
reklama
G
gosc12
Gość
Rodzić w sali wieloosobowej????nie bardzo sobie to wyobrażam. Czy chodzi ci o pobyt po porodzie?
Na po porodzie sa
2 jednoosobowe sale z łazienkami
8 jednoosobowych
I 13 , 3 osobowych sal bez łazienek.
Najchętniej chciałabym trafić na taką jednoosobowa lub dwuosobowa bo z łazienka. Zobaczymy jak będzie..