reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Ewka34 trzymam kciuki za wizytę :)
Jeśli nie pobarwiony krwią , to masz spokojnie jeszcze kilka tygodni :) nie martw się :)

Mam nadzieję , że szybko Ci to unormują. Jeśli nie to chyba będą chcieli szybciej doprowadzić do porodu, żeby dziecka nie narażać ?

Czyli po 34 co ma być to i tak będzie bez względu na luteinę ? Czy źle rozumiem ?
No dr stwierdził że 34 tydz to w miarę bezpiecznie a luteina i tak nie pomaga-nie znam się pisze co mówił mi odstawił bo szyjka 29mm i że w tym tyg nie ma co panikowac

reklama
Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?
To co napisałaś plus GBS

Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?

U mnie jest za darmo, ale luksusów nie ma. porodówki są jednoosobowe ale malutkie i nie wyglądają jak z żurnala. Fotele porodowe są owszem wygodne, ale np nie ma miejsca dla taty, tj tata może na porodówce być, ale nie ma jakiegoś fotela czy krzesła ani odrobiny przestrzeni dla siebie. W innych szpitalach w poznaniu teraz sie nie orientuje bo nie rozważam innego, ale do tej pory pobierano opłaty w formie cegiełek lub stroju niezbędnego dla partnera, oczywiście nie było to 2zł, tylko koło 100zł :)

Też sie ostatnio zastanawiałam jakie badania do porodu są niezbędne. Muszę koniecznie spytać gina co i jak, wiem że na pewno grupa krwi i w miare możliwosci usg z przebiegu ciąży, ale reszta to pojęcia nie mam, czarna magia jak dla mnie.

Nerwa dziś mam, hormony chyba, miałam cudny erotyczny sen brutalnie przerwany dzwonkiem telefonu :p Do tego teoretycznie listonosz był u mnie wczoraj z paczką a ja go nie widziałam mimo że byłam wciąż w domu. Wiem, można odebrać z placowki ale mam prawie 2km w jedną strone :/ Jakoś tak cierpliwości mi ubyło przez tą noc.

Teraz czytam o tym moim szpitalu jeszcze. I okazuje się , że w sali 6-osobowej , poród rodzinny jest za darmo. A w sali jednoosobowej , klimatyzowanej , z prysznicem , sterowane pilotem łóżka, materace, piłki itp. tylko za sale osobna , prywatna się płaci. Rozmawiałam z K i chcemy być sami na sali. I taki koszt to 123zl. Kiedyś chyba kosztowały 500 zł takie porody rodzinne ? Jak to u Was wygląda ?

My mieliśmy jednoosobową sale, z łazienką z dużą wanną, piłką itp i wszystko za darmo:)
Poznań na Raszei:)

U mnie nic się nie płaci za poród rodzinny raczej to już wszędzie jest norma w tych czasach:)

Tam, gdzie chcę rodzić, sala jest jednoosobowa i za darmo[emoji4] Są trzy takie sale.
To ja nie wiem. Ten mój szpital jakiś prywatny jest czy co.. :huh:
Rodzić w sali wieloosobowej????nie bardzo sobie to wyobrażam. Czy chodzi ci o pobyt po porodzie?

W oddziale porodowym są 2 sale jednoosobowe (płatne) i 1 trzyosobowa, podzielona na boksy. Teraz doczytałam że rodzić z kimś można tylko na jednoosobowej. Na tej trzyosobowej tylko sama bym musiała być i wtedy za darmo.
Te do porodu rodzinnego wyglądają tak, wydaje mi się , że dobry komfort.
Screenshot_2018-06-28-11-19-47-854_com.opera.browser.png
Screenshot_2018-06-28-11-18-55-972_com.opera.browser.png

No dr stwierdził że 34 tydz to w miarę bezpiecznie a luteina i tak nie pomaga-nie znam się pisze co mówił mi odstawił bo szyjka 29mm i że w tym tyg nie ma co panikowac
To może w poniedzialek mi odstawi bo to będzie już 37tc.. sama na własną rękę nie będę kombinowała. Ale magnezu chyba też mam za duzo. 3xdziennie :sorry:

Załączniki

• Screenshot_2018-06-28-11-19-47-854_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-28-11-19-47-854_com.opera.browser.png
    252 KB · Wyświetleń: 328
  • Screenshot_2018-06-28-11-18-55-972_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-28-11-18-55-972_com.opera.browser.png
    149,4 KB · Wyświetleń: 338

To ja mam za darmo tam w Lubaniu w szpitalu sale po porodzie jednoosobowa, jest przewijak dla dziecka, umywalka, lusterko, krzesełka i stół.

reklama
Do góry