reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie. Zgaga objawia się u mnie kiedy chce w dzień czy w nocy .. i siku też chodzę normalnie a może nawet mniej jak w dzień

Hmm, ja mam od paru dni tak dziwnie, dosłownie co 10 min toaleta i sikam, a nie pije aż tak dużo na noc. No nic, będę obserwowała, byle do 9 lipca do wizyty to się dowiem co tam u nas [emoji5]

reklama
A wy tez macie tak od 20 objawy właśnie typu zgaga i ciagle chodzenie siku dosłownie co 10 min? Nawet jak przez 30 min nic nie pije to idę 3 razy
Ja też teraz w nocy często chodzę siku ..:/ tak mam już od 3-4 dni , wcześniej jak poszłam spać ok 23 to do łazienki szłam dopiero tak 6 rano , a teraz ze 3-4 razy muszę . Może mamy tak dlatego że dziecko jest już niżej i główką uciska na pęcherz,mam nadzieję że to znak że jesteśmy już coraz bliżej porodu :) ja za 2 tygodnie będę już w 37.4 tyg :)

Aha super, to na bank ich kupię. Można na szt w aptece? Jeśli tak to ile bierzecie na te 3 dni do szpitala? :)

Nie wiem czy można na sztuki. Ja kupię na pewno pełne opakowanie 10 szt. bo przyda się nie tylko w szpitalu bo czas gojenia pewnie do 2 tyg trwa :) W aptece gemini 10 szt kosztuje niecałe 16 zł więc stacjonarnie pewnie też coś koło tego. A do szpitala pewnie wezmę 3 saszetki nie więcej :)

Ostatnio się chwaliłam że przyszło mi w apce powiadomienie o oliwce za 1 grosz i tak sobie pomyślałam że dziś przy okazji ją odbiorę ale za chiny nie mogę tego powiadomienia znaleźć w aplikacji a maila też żadnego nie mam. Co jest grane?

Ja też teraz w nocy często chodzę siku ..:/ tak mam już od 3-4 dni , wcześniej jak poszłam spać ok 23 to do łazienki szłam dopiero tak 6 rano , a teraz ze 3-4 razy muszę . Może mamy tak dlatego że dziecko jest już niżej i główką uciska na pęcherz,mam nadzieję że to znak że jesteśmy już coraz bliżej porodu :) ja za 2 tygodnie będę już w 37.4 tyg :)

No tak, ale mi właśnie przełożyło się te sikanie na godziny od 20-24 to jak poparzona latam :D ale za to w nocy 1-2 razy to może dlatego i na pewno jest tak jak piszesz, juz coraz cięższa i coraz niżej główka jest, nieraz czuje jak bardziej aktywna jest rączkami itd właśnie coraz niżej niż stopami :D

@karkula309 pomarzyć zawsze można[emoji16] winko dobra sprawa[emoji16]

@Fiorna może jestem dziwna, ale dla mnie usg tarczycy to wyznacznik dobrego endokrynologa. Nie raz miałam guzki... bez usg , po samych wynikach, nikt by mi tego nie stwierdził [emoji16]
A co do badań do szpitala, to kazali mieć gbs, grupę krwi i ostatnią metodologię z krzepliwością. Ja i tak dam mężowi całą teczkę, bo wszystko trzymam w jednym miejscu[emoji4]

@Ewka34 daj znać jak po wizycie[emoji16] i reszta dzisiaj wizytujących!

@KatiNails ten twój puls mnie przeraża dosłownie [emoji852]

@miloscwczasachpopkultury ja siku chodzę tak samo od początku ciąży, czyli co chwilę[emoji23] Jak tylko wstanę, to choćbym była 2 minuty wcześniej, to i tak muszę iść[emoji4] Wczoraj byłam z mężem na zakupach..w Kauflandzie... myślałam, że oszaleję. 3 razy byłam, bo myślałam że się posikam.

reklama
Ostatnio się chwaliłam że przyszło mi w apce powiadomienie o oliwce za 1 grosz i tak sobie pomyślałam że dziś przy okazji ją odbiorę ale za chiny nie mogę tego powiadomienia znaleźć w aplikacji a maila też żadnego nie mam. Co jest grane?
Jak dasz kartę do skanowania, to im.to wyskakuje na ekranie i dają[emoji16]

Do góry