reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja nie. Zgaga objawia się u mnie kiedy chce w dzień czy w nocy .. i siku też chodzę normalnie a może nawet mniej jak w dzień

Hmm, ja mam od paru dni tak dziwnie, dosłownie co 10 min toaleta i sikam, a nie pije aż tak dużo na noc. No nic, będę obserwowała, byle do 9 lipca do wizyty to się dowiem co tam u nas [emoji5]

reklama
A wy tez macie tak od 20 objawy właśnie typu zgaga i ciagle chodzenie siku dosłownie co 10 min? Nawet jak przez 30 min nic nie pije to idę 3 razy
Ja też teraz w nocy często chodzę siku ..:/ tak mam już od 3-4 dni , wcześniej jak poszłam spać ok 23 to do łazienki szłam dopiero tak 6 rano , a teraz ze 3-4 razy muszę . Może mamy tak dlatego że dziecko jest już niżej i główką uciska na pęcherz,mam nadzieję że to znak że jesteśmy już coraz bliżej porodu :) ja za 2 tygodnie będę już w 37.4 tyg :)

Aha super, to na bank ich kupię. Można na szt w aptece? Jeśli tak to ile bierzecie na te 3 dni do szpitala? :)

Nie wiem czy można na sztuki. Ja kupię na pewno pełne opakowanie 10 szt. bo przyda się nie tylko w szpitalu bo czas gojenia pewnie do 2 tyg trwa :) W aptece gemini 10 szt kosztuje niecałe 16 zł więc stacjonarnie pewnie też coś koło tego. A do szpitala pewnie wezmę 3 saszetki nie więcej :)

Ostatnio się chwaliłam że przyszło mi w apce powiadomienie o oliwce za 1 grosz i tak sobie pomyślałam że dziś przy okazji ją odbiorę ale za chiny nie mogę tego powiadomienia znaleźć w aplikacji a maila też żadnego nie mam. Co jest grane?

Ja też teraz w nocy często chodzę siku ..:/ tak mam już od 3-4 dni , wcześniej jak poszłam spać ok 23 to do łazienki szłam dopiero tak 6 rano , a teraz ze 3-4 razy muszę . Może mamy tak dlatego że dziecko jest już niżej i główką uciska na pęcherz,mam nadzieję że to znak że jesteśmy już coraz bliżej porodu :) ja za 2 tygodnie będę już w 37.4 tyg :)

No tak, ale mi właśnie przełożyło się te sikanie na godziny od 20-24 to jak poparzona latam :D ale za to w nocy 1-2 razy to może dlatego i na pewno jest tak jak piszesz, juz coraz cięższa i coraz niżej główka jest, nieraz czuje jak bardziej aktywna jest rączkami itd właśnie coraz niżej niż stopami :D

@karkula309 pomarzyć zawsze można[emoji16] winko dobra sprawa[emoji16]

@Fiorna może jestem dziwna, ale dla mnie usg tarczycy to wyznacznik dobrego endokrynologa. Nie raz miałam guzki... bez usg , po samych wynikach, nikt by mi tego nie stwierdził [emoji16]
A co do badań do szpitala, to kazali mieć gbs, grupę krwi i ostatnią metodologię z krzepliwością. Ja i tak dam mężowi całą teczkę, bo wszystko trzymam w jednym miejscu[emoji4]

@Ewka34 daj znać jak po wizycie[emoji16] i reszta dzisiaj wizytujących!

@KatiNails ten twój puls mnie przeraża dosłownie [emoji852]

@miloscwczasachpopkultury ja siku chodzę tak samo od początku ciąży, czyli co chwilę[emoji23] Jak tylko wstanę, to choćbym była 2 minuty wcześniej, to i tak muszę iść[emoji4] Wczoraj byłam z mężem na zakupach..w Kauflandzie... myślałam, że oszaleję. 3 razy byłam, bo myślałam że się posikam.

reklama
Ostatnio się chwaliłam że przyszło mi w apce powiadomienie o oliwce za 1 grosz i tak sobie pomyślałam że dziś przy okazji ją odbiorę ale za chiny nie mogę tego powiadomienia znaleźć w aplikacji a maila też żadnego nie mam. Co jest grane?
Jak dasz kartę do skanowania, to im.to wyskakuje na ekranie i dają[emoji16]

Do góry