reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?

Te ostatsnie badania krwi i moczu, wynik z wymazu gbs, ja bym wzięła dosłownie wszystkie papierki jakieś dotyczące tej ciąży tzn jakieś inne wyniki badań itd tak na wszelki wypadek :)

reklama
Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?
U mnie to trzeba zabrać te wyniki co są na liście że szpitala:)
Screenshot_20180628-094642.png

Załączniki

• Screenshot_20180628-094642.png
    Screenshot_20180628-094642.png
    58,4 KB · Wyświetleń: 245
Tak w ogóle to dzień dobry :)

Ja dopiero wstałam, ale to u mnie norma, że śpię jak zabita 9 h. Nawet wan powiem, że w nocy nie wstawałam w ogóle na sikanie, dopiero jakoś przed 6 się przebudziłam [emoji85] także mega.

Moja Kornelia ma właśnie czkawkę hah, śmieszne uczucie, niech ćwiczy ćwiczy płucka itd :)

reklama
Saszetki które się rozrabia z wodą i się tym podmywa miejsce intymne po porodzie naturalnym. Łagodzi to dolegliwości: pieczenie, ból, obrzęki, zapalenie okolic intymnych. :)
Myślę że warto kupić
Podobno warto . Jeśli nie będę mieć cesarki to też mam plan kupić.
Tylko że ja kupię w Pepco zwykły atomizer i będę sobie psikac tam kilka razy dziennie będzie to wygodniejsze szczególnie w spzpitalu gdzie ciężko będzie robić płukankę [emoji23][emoji23]

Do góry