reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?

reklama
A ile w ogóle macie w domu/planujecie mieć pampersów w rozmiarze 1? Bo ja mam te 2 paczuszki z rosmana po 22 sztuki, ale jedna biore do szpitala. Więc w domu zostaną mi 22 sztuki i nie wiem ile dokupić. Rozmiaru 2 mam kupione 100 sztuk.
Pampers 1 pro care mam 190 szt
Pampers 2 mam dwa opakowania po 144 szt

Dziewczyny jesteście niesamowite ile dzisiaj napisałyście [emoji16] mnie teraz jest trochę mniej, bo mąż ma tydzień urlopu [emoji16] i cały dzień nadganiałam wpisy ale nie naraz [emoji16]

My dzisiaj rano byliśmy w szpitalu zobaczyć porodówkę, dowiedzieć się gdzie podejść jak przyjedziemy do szpitala, kiedy zgłosić się na konsultację do anestezjologa :) później lenistwo w domu, spacer na lody, małe zakupy, a wieczorem wpadła teściowa. Przywiozła nam leżaczek po bratanku, muszę go wyprać. Aha i dostałam od niej bransoletkę taką śliczną z koniczynkami. Pytam z jakiej okazji, a ona że za wytrwałość i dlatego, że urodzę jej wnuka [emoji7]
Wow ale masz fajną teściową :)

A nie boicie się zgagi? Mnie na samą myśl zaczyna piec w przełyku . Myślę że wino by mi teraz zaszkodziło [emoji39]
ja wczoraj miałam burze hormonów i popłakałam się o nic ale stwierdziłam, że już mi się nie chce w tej ciąży chodzić i chciałabym pobiegać i wypić drinka :) wrócić do pracy o normalności
Dobrze, że dzisiaj wstałam w lepszym humorze i hormony się uspokoiły. Bo wiem, że Mały mi to wszystko wynagrodzi :)

A ja jeszcze nie mam żadnych pampersów. Muszę coś kupić. Pamiętam że w szpitalu zużyłam mała paczkę 1 i w domu druga taka a później przerzuciłam się na 2 i tak też teraz zrobię.
Zapytam dzisiaj endokrynolog i to USG ale pewnie razem z badaniami po 6 tygodniach. Robiłam przed ciąża.

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze wizyty, oby szyjka super trzymała i żadne rozwarcia się nie robiły:)
Trzymam kciuki i daj znać po wizycie :)

Hej kobietki ;)
Jade na 10-tą do mojego gina.. cala noc mnie bolal brzuch na dole i krzyz z tylu.. mialam kilka skurczy w nocy na dole ktore prominieniowaly mi na pachwiny,takie ciagniecie jakby.. zobaczymy co mi powie ;) oby bylo wszystko ok i ze to tylko mala sie przygotowuje do wyjscia za pare tygodni ;)
Jeszcze trochę niech posiedzi w brzuszku :) trzymam kciuki i daj znać po wizycie :)

Dzień dobry dziewczynki :*
Właśnie ide na rynek po jakieś owoce i warzywa na obiadek:), coś ostatnio mam dużo energii:)
A po obiadku idę do kosmetyczki na pazurki, bo mam taki odrost normalnie szpony :D
Miłego dnia dziewczynki :*
Wzajemnie milego dnia życzę :) byłam wczoraj tez u kosmetyczki i jeszcze ostatni raz zostawilam sobie moje długie paznokcie jakoś ciężko mi się z nimi rozstać. Ale umówiłam się już na następną wizytę i niestety na skrócenie

Kupujecie butelkę na początek tak na wrazie czego ? Jak tak to jaka ?
Mam tomme tippe anti colic 150 + 260ml
Ale myślę nad Lovi medical / medela calma.
Kupiłam zestaw startowy philips avent w razie jakby się nie udało karmić piersią a w razie potrzeby dokupie po wyjściu ze szpitala inne butelki

Ja mam plan karmić piersią i mam dwie butelki 120 i 260 chyba nie zamierzam kupować więcej bo po co na razie ? [emoji39][emoji39] Nie chciałabym małemu różnych smoczków dawać więc jeśli te z aventu mu spasują to później będę kupować ten sam rodzaj. Będę przynajmniej pewna że pieniądzy w błoto nie wyrzucę a on mi nie odstawi cycka bo mu inny smok bardziej podpasuje :)

Ja na wszelki wypadek kupiłam z aventu tą 120 ml na razie ;) zobaczymy jak wyjdzie z karmieniem i najwyżej dokupię później :)

@Ewka34 trzymam kciuki za wizytę :)
Jeśli nie pobarwiony krwią , to masz spokojnie jeszcze kilka tygodni :) nie martw się :)

Mam nadzieję , że szybko Ci to unormują. Jeśli nie to chyba będą chcieli szybciej doprowadzić do porodu, żeby dziecka nie narażać ?

Czyli po 34 co ma być to i tak będzie bez względu na luteinę ? Czy źle rozumiem ?
Dzieki ;) on byl brazowawy wiec jakby stara krew.. w szpitalu mialam to samo i tez w kawaleczkach.. zobaczymy ;) moze to te zakazenie..

Normalne że Ci powiedział o tych torbach. Za 3 tygodnie będziesz w 36 TC jakbyś zaczęła rodzić no w 37 to żebyś się nie stresowała dodatkowo brakiem toreb. Ja mam narazie prowizorycznie spakowane. Po urlopie będę pakować porządnie:)

Ja właśnie jadę do endokrynologa a później na 12.20 do gina.
Daj znac po wizycie :):)

Kupujecie butelkę na początek tak na wrazie czego ? Jak tak to jaka ?
Mam tomme tippe anti colic 150 + 260ml
Ale myślę nad Lovi medical / medela calma.
Ja kupiłam zestaw Avent. One pasują do mojego laktatora.

AF7447BC-3489-446A-8A31-0A158F675D5F.png

Załączniki

• AF7447BC-3489-446A-8A31-0A158F675D5F.png
    AF7447BC-3489-446A-8A31-0A158F675D5F.png
    267,4 KB · Wyświetleń: 255
reklama
Dzien dobry!
Wczoraj posiedzialam może z godzinkę na ogródku, zajadając się czereśniami i rozmawiając z mama. A dziś moje nogi i twarz są tak czerwone, wygladam jak raczek :p Mój dziś ma wolne, właśnie robi śniadanko, Wiec muszę wstać ;) później może jakies szybkie zakupy, bo ma w planach szlifowanie i malowanie pokoju małej ;) ostatnie dwa wieczory ja szlam spac, a on biedny malował na biało, wczoraj szpachlował, wracał koło 2 do łóżka... Dobrze, ze Przynajmiej taki zapał ma to może szybko pójdzie i już będziemy mogli dekorować ;) u Was jakie plany na dziś?
Miłego dnia! :)
Ja dzisiaj przeszukuje Marty pokój i szukam Mutterpass. Przy okazji zrobię jej generalne porządki.

Do góry