reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?

reklama
A ile w ogóle macie w domu/planujecie mieć pampersów w rozmiarze 1? Bo ja mam te 2 paczuszki z rosmana po 22 sztuki, ale jedna biore do szpitala. Więc w domu zostaną mi 22 sztuki i nie wiem ile dokupić. Rozmiaru 2 mam kupione 100 sztuk.
Pampers 1 pro care mam 190 szt
Pampers 2 mam dwa opakowania po 144 szt

Dziewczyny jesteście niesamowite ile dzisiaj napisałyście [emoji16] mnie teraz jest trochę mniej, bo mąż ma tydzień urlopu [emoji16] i cały dzień nadganiałam wpisy ale nie naraz [emoji16]

My dzisiaj rano byliśmy w szpitalu zobaczyć porodówkę, dowiedzieć się gdzie podejść jak przyjedziemy do szpitala, kiedy zgłosić się na konsultację do anestezjologa :) później lenistwo w domu, spacer na lody, małe zakupy, a wieczorem wpadła teściowa. Przywiozła nam leżaczek po bratanku, muszę go wyprać. Aha i dostałam od niej bransoletkę taką śliczną z koniczynkami. Pytam z jakiej okazji, a ona że za wytrwałość i dlatego, że urodzę jej wnuka [emoji7]
Wow ale masz fajną teściową :)

A nie boicie się zgagi? Mnie na samą myśl zaczyna piec w przełyku . Myślę że wino by mi teraz zaszkodziło [emoji39]
ja wczoraj miałam burze hormonów i popłakałam się o nic ale stwierdziłam, że już mi się nie chce w tej ciąży chodzić i chciałabym pobiegać i wypić drinka :) wrócić do pracy o normalności
Dobrze, że dzisiaj wstałam w lepszym humorze i hormony się uspokoiły. Bo wiem, że Mały mi to wszystko wynagrodzi :)

A ja jeszcze nie mam żadnych pampersów. Muszę coś kupić. Pamiętam że w szpitalu zużyłam mała paczkę 1 i w domu druga taka a później przerzuciłam się na 2 i tak też teraz zrobię.
Zapytam dzisiaj endokrynolog i to USG ale pewnie razem z badaniami po 6 tygodniach. Robiłam przed ciąża.

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze wizyty, oby szyjka super trzymała i żadne rozwarcia się nie robiły:)
Trzymam kciuki i daj znać po wizycie :)

Hej kobietki ;)
Jade na 10-tą do mojego gina.. cala noc mnie bolal brzuch na dole i krzyz z tylu.. mialam kilka skurczy w nocy na dole ktore prominieniowaly mi na pachwiny,takie ciagniecie jakby.. zobaczymy co mi powie ;) oby bylo wszystko ok i ze to tylko mala sie przygotowuje do wyjscia za pare tygodni ;)
Jeszcze trochę niech posiedzi w brzuszku :) trzymam kciuki i daj znać po wizycie :)

Dzień dobry dziewczynki :*
Właśnie ide na rynek po jakieś owoce i warzywa na obiadek:), coś ostatnio mam dużo energii:)
A po obiadku idę do kosmetyczki na pazurki, bo mam taki odrost normalnie szpony :D
Miłego dnia dziewczynki :*
Wzajemnie milego dnia życzę :) byłam wczoraj tez u kosmetyczki i jeszcze ostatni raz zostawilam sobie moje długie paznokcie jakoś ciężko mi się z nimi rozstać. Ale umówiłam się już na następną wizytę i niestety na skrócenie

Kupujecie butelkę na początek tak na wrazie czego ? Jak tak to jaka ?
Mam tomme tippe anti colic 150 + 260ml
Ale myślę nad Lovi medical / medela calma.
Kupiłam zestaw startowy philips avent w razie jakby się nie udało karmić piersią a w razie potrzeby dokupie po wyjściu ze szpitala inne butelki

Ja mam plan karmić piersią i mam dwie butelki 120 i 260 chyba nie zamierzam kupować więcej bo po co na razie ? [emoji39][emoji39] Nie chciałabym małemu różnych smoczków dawać więc jeśli te z aventu mu spasują to później będę kupować ten sam rodzaj. Będę przynajmniej pewna że pieniądzy w błoto nie wyrzucę a on mi nie odstawi cycka bo mu inny smok bardziej podpasuje :)

Ja na wszelki wypadek kupiłam z aventu tą 120 ml na razie ;) zobaczymy jak wyjdzie z karmieniem i najwyżej dokupię później :)

@Ewka34 trzymam kciuki za wizytę :)
Jeśli nie pobarwiony krwią , to masz spokojnie jeszcze kilka tygodni :) nie martw się :)

Mam nadzieję , że szybko Ci to unormują. Jeśli nie to chyba będą chcieli szybciej doprowadzić do porodu, żeby dziecka nie narażać ?

Czyli po 34 co ma być to i tak będzie bez względu na luteinę ? Czy źle rozumiem ?
Dzieki ;) on byl brazowawy wiec jakby stara krew.. w szpitalu mialam to samo i tez w kawaleczkach.. zobaczymy ;) moze to te zakazenie..

Normalne że Ci powiedział o tych torbach. Za 3 tygodnie będziesz w 36 TC jakbyś zaczęła rodzić no w 37 to żebyś się nie stresowała dodatkowo brakiem toreb. Ja mam narazie prowizorycznie spakowane. Po urlopie będę pakować porządnie:)

Ja właśnie jadę do endokrynologa a później na 12.20 do gina.
Daj znac po wizycie :):)

Kupujecie butelkę na początek tak na wrazie czego ? Jak tak to jaka ?
Mam tomme tippe anti colic 150 + 260ml
Ale myślę nad Lovi medical / medela calma.
Ja kupiłam zestaw Avent. One pasują do mojego laktatora.

AF7447BC-3489-446A-8A31-0A158F675D5F.png

Załączniki

• AF7447BC-3489-446A-8A31-0A158F675D5F.png
    AF7447BC-3489-446A-8A31-0A158F675D5F.png
    267,4 KB · Wyświetleń: 253
reklama
Dzien dobry!
Wczoraj posiedzialam może z godzinkę na ogródku, zajadając się czereśniami i rozmawiając z mama. A dziś moje nogi i twarz są tak czerwone, wygladam jak raczek :p Mój dziś ma wolne, właśnie robi śniadanko, Wiec muszę wstać ;) później może jakies szybkie zakupy, bo ma w planach szlifowanie i malowanie pokoju małej ;) ostatnie dwa wieczory ja szlam spac, a on biedny malował na biało, wczoraj szpachlował, wracał koło 2 do łóżka... Dobrze, ze Przynajmiej taki zapał ma to może szybko pójdzie i już będziemy mogli dekorować ;) u Was jakie plany na dziś?
Miłego dnia! :)
Ja dzisiaj przeszukuje Marty pokój i szukam Mutterpass. Przy okazji zrobię jej generalne porządki.

Do góry