reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Ewka34 trzymam kciuki za wizytę :)
Jeśli nie pobarwiony krwią , to masz spokojnie jeszcze kilka tygodni :) nie martw się :)
Wyników kwasów jeszcze nie ma a Alt poszedł w górę już ponad 300 (norma 31) aspat też 180 a w poniedziałek bylo 140 (norma 35) czekamy na kwasy ten wynik jest najważniejszy ale cudów nie oczekuję zapewne są podwyższone....teraz cieszę się że tu jestem bo w domu bym panikowala a tak jakby co jestem na miejscu.
Mam nadzieję , że szybko Ci to unormują. Jeśli nie to chyba będą chcieli szybciej doprowadzić do porodu, żeby dziecka nie narażać ?
Mi mówili wczoraj ze po 34 tyg to bez znaczenia że luteine brać to bezsensu nie znam się pisze co dr mowil
Czyli po 34 co ma być to i tak będzie bez względu na luteinę ? Czy źle rozumiem ?

reklama
Kupujecie butelkę na początek tak na wrazie czego ? Jak tak to jaka ?
Mam tomme tippe anti colic 150 + 260ml
Ale myślę nad Lovi medical / medela calma.

Dzien dobry!
Wczoraj posiedzialam może z godzinkę na ogródku, zajadając się czereśniami i rozmawiając z mama. A dziś moje nogi i twarz są tak czerwone, wygladam jak raczek :p Mój dziś ma wolne, właśnie robi śniadanko, Wiec muszę wstać ;) później może jakies szybkie zakupy, bo ma w planach szlifowanie i malowanie pokoju małej ;) ostatnie dwa wieczory ja szlam spac, a on biedny malował na biało, wczoraj szpachlował, wracał koło 2 do łóżka... Dobrze, ze Przynajmiej taki zapał ma to może szybko pójdzie i już będziemy mogli dekorować ;) u Was jakie plany na dziś?
Miłego dnia! :)

Kolejny tydzień za nami :) wczoraj ginekolog mi powiedział, żebym przez 3 tygodnie spakowała torby:) szyjka ok..myślicie że po prostu tak kazał się już spakować żeby później nie gonić w razie czego? Zobacz załącznik 871664
Myślę że chodziło mu właśnie o to aby na wariata później nie gonić i połowy rzeczy zapomnieć :D

Kolejny tydzień za nami :) wczoraj ginekolog mi powiedział, żebym przez 3 tygodnie spakowała torby:) szyjka ok..myślicie że po prostu tak kazał się już spakować żeby później nie gonić w razie czego? Zobacz załącznik 871664
Normalne że Ci powiedział o tych torbach. Za 3 tygodnie będziesz w 36 TC jakbyś zaczęła rodzić no w 37 to żebyś się nie stresowała dodatkowo brakiem toreb. Ja mam narazie prowizorycznie spakowane. Po urlopie będę pakować porządnie:)

Ja właśnie jadę do endokrynologa a później na 12.20 do gina.

Mnie za wieczór też taka złapała że aż mi niedobrze było.
Na mnie tylko rennie działa, ale ulga praktycznie natychmiast całe szczęście.Aleksander [emoji7] ja do dziś żałuję że mój syn to nie Aleksander. 3x22szt 1
1x 26 szt 1
1x 43 szt 1
2x144 szt 2
Mam wrażenie że Aleksander pasuje do naszego nazwiska ale nie wiem , może jak zobaczę małego to mnie olśni [emoji8]
Miałam się właśnie Kasia pytać ciebie twój syn jak ma na imię ? Bo właśnie myślałam że Aleksander ale skracasz ;)
Myślę że dobrze ci poradził :) nie koniecznie musi się coś dziać teraz ale niestety w ciąży szybko się wszystko zmienia :) a na pewno unikniesz stresu jak weźmiesz tylko torbę a nie będziesz musiała jeszcze szukać czy potem mąż będzie pakował nie wiadomo co i ile mu zejdzie [emoji39]

Kupujecie butelkę na początek tak na wrazie czego ? Jak tak to jaka ?
Mam tomme tippe anti colic 150 + 260ml
Ale myślę nad Lovi medical / medela calma.
Ja mam plan karmić piersią i mam dwie butelki 120 i 260 chyba nie zamierzam kupować więcej bo po co na razie ? [emoji39][emoji39] Nie chciałabym małemu różnych smoczków dawać więc jeśli te z aventu mu spasują to później będę kupować ten sam rodzaj. Będę przynajmniej pewna że pieniądzy w błoto nie wyrzucę a on mi nie odstawi cycka bo mu inny smok bardziej podpasuje :)

reklama
Do góry