reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jesteście niesamowite ile dzisiaj napisałyście [emoji16] mnie teraz jest trochę mniej, bo mąż ma tydzień urlopu [emoji16] i cały dzień nadganiałam wpisy ale nie naraz [emoji16]

My dzisiaj rano byliśmy w szpitalu zobaczyć porodówkę, dowiedzieć się gdzie podejść jak przyjedziemy do szpitala, kiedy zgłosić się na konsultację do anestezjologa :) później lenistwo w domu, spacer na lody, małe zakupy, a wieczorem wpadła teściowa. Przywiozła nam leżaczek po bratanku, muszę go wyprać. Aha i dostałam od niej bransoletkę taką śliczną z koniczynkami. Pytam z jakiej okazji, a ona że za wytrwałość i dlatego, że urodzę jej wnuka [emoji7]
Ale miło ze strony teściowej:)

Ja mam 5 tych małych. Kupiłam 3op a wczoraj dostałam 2op dady po 22szt rozm 1. Chyba za dużo ale mała nie zapowiada się na dużą więc może zużyjemy. 2ej nam 4op 88szt zielonych pampersów także zapas mam spory:)

reklama
Niby nie ma nic wspólnego ale jakoś w to nie wierzę teraz położne żartuja że nadciśnienia mi tylko brakuje do pakietu bo już tarczycy mam cholestaze i cukrzycę :( ja mówię nawet panie tak nie żartuję bo już wymiekam od tego wszystkiego
Jeszcze chwilę kochana i będziesz miała maleństwo po tej stronie brzuszka, wytrzymasz jesteś dzielna.

Jeszcze chwilę kochana i będziesz miała maleństwo po tej stronie brzuszka, wytrzymasz jesteś dzielna.
Podobno często cholestaza pojawia się od przyjmowania hormonów np .tyroksyny a ja mam bardzo duże dawki 175 od pon-sob a w niedziele 200 w 2 ciąży 125 brałam i to bardzo obciąża wątrobę do tego żelazo co nie jest wskazane doszła luteina która też jest hotmonem i kumulacja wyszła;) (w poprzednich 2 nie brałam nic poza witaminami i eutyrox) gdzieś ta moja wątroba od początku nie dawała rady wynik raz był 40 alt raz 20 jeszcze w 32 tyg był 40 a już 33 100 a teraz w 34 300 więc masakra a podobno z wiekiem ciąży bardziej szaleje no nic pożyjemy zobaczymy

Hehe dziewczyny wygadałyście tą zgagę [emoji14] właśnie wzięłam mleko, bo nie wytrzymam eh :D
Mnie za wieczór też taka złapała że aż mi niedobrze było.
Na mnie tylko rennie działa, ale ulga praktycznie natychmiast całe szczęście.
No właśnie, mi się szczerze mówiąc już Twój synek kojarzy z Przemkiem [emoji16] Aleksander i Michał ładne, no nie wspomnę o Filipie hehehe [emoji16]
Aleksander [emoji7] ja do dziś żałuję że mój syn to nie Aleksander.
A ile w ogóle macie w domu/planujecie mieć pampersów w rozmiarze 1? Bo ja mam te 2 paczuszki z rosmana po 22 sztuki, ale jedna biore do szpitala. Więc w domu zostaną mi 22 sztuki i nie wiem ile dokupić. Rozmiaru 2 mam kupione 100 sztuk.
3x22szt 1
1x 26 szt 1
1x 43 szt 1
2x144 szt 2

A ja jeszcze nie mam żadnych pampersów. Muszę coś kupić. Pamiętam że w szpitalu zużyłam mała paczkę 1 i w domu druga taka a później przerzuciłam się na 2 i tak też teraz zrobię.
Zapytam dzisiaj endokrynolog i to USG ale pewnie razem z badaniami po 6 tygodniach. Robiłam przed ciąża.

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze wizyty, oby szyjka super trzymała i żadne rozwarcia się nie robiły:)

Podobno często cholestaza pojawia się od przyjmowania hormonów np .tyroksyny a ja mam bardzo duże dawki 175 od pon-sob a w niedziele 200 w 2 ciąży 125 brałam i to bardzo obciąża wątrobę do tego żelazo co nie jest wskazane doszła luteina która też jest hotmonem i kumulacja wyszła;) (w poprzednich 2 nie brałam nic poza witaminami i eutyrox) gdzieś ta moja wątroba od początku nie dawała rady wynik raz był 40 alt raz 20 jeszcze w 32 tyg był 40 a już 33 100 a teraz w 34 300 więc masakra a podobno z wiekiem ciąży bardziej szaleje no nic pożyjemy zobaczymy
Dobrze, ze zrobiłaś te badania :* gorzej juz chyba nie moze byc jak jestes pod opieką lekarzy

reklama
Ja mam kartę mulisport więc nie płacę , ale to kosztuje ogolnie 30zl i siedzisz ile chcesz :) więc bez tragedii czasem pójść się zrelaksować. Jest chyba ze 4 sauny basen i jacuzzi .
Nie mam swoich zdjęć więc takie ci pokażę. Fajnie bo dzieci do 5 lat wchodzą za darmo. Zamierzam mojego małego uczuć od małego [emoji39]

A któraś mama uczyła może dziecko od małego w basenie ? Jeśli tak to od kiedy ? [emoji39]Zobacz załącznik 871579Zobacz załącznik 871580
Ja z Jasiem zaczęłam chodzić na basen jak miał dwa latka, u mamy byliśmy i woda mega mu się spodobała. Wcześniej chciałam z Jankiem zacząć, ale we Wro ceny basenów są tak kosmiczne, że odpuściłam. A Kuba chodził na basen w ramach szkoły.

A ja jeszcze nie mam żadnych pampersów. Muszę coś kupić. Pamiętam że w szpitalu zużyłam mała paczkę 1 i w domu druga taka a później przerzuciłam się na 2 i tak też teraz zrobię.
Zapytam dzisiaj endokrynolog i to USG ale pewnie razem z badaniami po 6 tygodniach. Robiłam przed ciąża.

Trzymajcie kciuki za dzisiejsze wizyty, oby szyjka super trzymała i żadne rozwarcia się nie robiły:)
Kciuki trzymane.

Kurczę, jedyne pieluszki jakie mam, to te za grosz z Rossa. Teraz pomyślę o tym jakie ja ilości muszę kupić i jakie ceny mi za to wychodzą :D Coś czuję, że pannice szybko będę na nocnik wysadzać :D

Poza tym dzień doberek :)
Relacje pogodowe: pochmurno, chłodno i przyjemnie :)

Do góry