Ja na początku ciąży miałam 8.9 dali mi 2×1 sorbifer i po miesiącu już 12.8 miałam może niech sprawdza przysfajalnosc żelaza mi diabetolog zlecila takie badanie może masz braki witam. B12 i dlatego się nie wchłania kiedyś tak miałamJa też mam niską hemoglobine dzisiejszy wynik 11,0. Już 3 miesiąc lykam na zmianę sorbifer lub tardyferon
reklama
Kurczę, jednak rośnie. Dobrze, że jesteś w szpitalu to się tobą zajmą. To ma coś wspólnego z cukrzycą ciążową?Wyników kwasów jeszcze nie ma a Alt poszedł w górę już ponad 300 (norma 31) aspat też 180 a w poniedziałek bylo 140 (norma 35) czekamy na kwasy ten wynik jest najważniejszy ale cudów nie oczekuję zapewne są podwyższone....teraz cieszę się że tu jestem bo w domu bym panikowala a tak jakby co jestem na miejscu.
Tabletki na wątrobę i nic więcej na razie odstawili wszystkie leki żeby wątroby nie obciążać wiadomo że od 2 dni stosowania to cudów nie będzie ale mam przeczucie ze będzie z tego cyrkW jaki sposób oni to będą ci obniżać?[emoji4] jakieś antybiotyki, czy co?
DziękiNie tylko Ty, cola w każdej ciąży to mój największy grzech no ale przecież trzeba mieć jakieś słabości i porozpieszczać podniebienie
Udanego zlotu, miłej zabawy
Mnie standardowo po całym dniu całe krocze boli, a gdzie tu o seksie mysleć, jedynie o namydleniu
My też nie możemy ale nawet jakbym mogła to 1 że mi się wcale nie chce a 2, że też mnie krocze boli, ciągnie.
Niby nie ma nic wspólnego ale jakoś w to nie wierzę teraz położne żartuja że nadciśnienia mi tylko brakuje do pakietu bo już tarczycy mam cholestaze i cukrzycę ja mówię nawet panie tak nie żartuję bo już wymiekam od tego wszystkiegoKurczę, jednak rośnie. Dobrze, że jesteś w szpitalu to się tobą zajmą. To ma coś wspólnego z cukrzycą ciążową?
Ja miałam 2 ciążę anemie i to dość mocna i moje dzieci nie miały a sok z buraka piłem 3 miechy i nic nie pomogl-nie stetyJa to chyba kupię sobie sok z kiszonego buraka bo podobno jest dobry przy anemi ale nie wiem czy w ciąży taki kiszony można pić
Moja gin ostatnio mnie nastraszyła że jak mi się nie poprawi to mała jak się urodzi to też może mieć, ale mam nadzieję że tak źle może nie będzie
Mi szybciej sorbifer pomógłMi ten folic nie pomaga właśnie i planuję kupić inny.
Podobno ten jest dobry. Koleżanka ma anemię, brała podczas ciąży i bierze do dziś.
Zobacz załącznik 871526
Ja mam niedoczynność i zapalenie tarczycy. Wiem o tum od 4,5 roku i ciągle mi się tsh mocno wahało. Od czasu ciąży mam idealne poniżej 1czesto schodzi a dawka taka sama jak przed ciąża. Usg robiłam przed zajściem w ciążę chyba we wrześniu. Badania trzeba zrobić po ciąży i na pewno po zakończeniu karmienia: przeciwciała igg i igm, tsh, ft3, ft4.Ja jutro wizytuje u endokrynologa ostatni raz przed porodem i u ginekologa. Tsh mi rośnie także zaczynam się bać co będzie po porodzie. Oby tylko obyło się bez żadnego zapalenia tarczycy. Mam pytanie do dziewczyn które mają problemy tarczycowe. Kiedy ostatnio robiłem ile USG tarczycy? Wiecie może ile po porodzie trzeba je zrobić?czy tak jak wizytą po ok 6 tygodniach?
DziękiMiłej zabawy [emoji5]
reklama
Jakbym słyszała i widziała mojego gotujacego rosółU mnie rosioła mężu robi, bo ja wychodzę z założenia, że:
wrzucam warzywka, mięsko i gotuję, jak marchewka jest miękka, to rosół gotowy.
Mój się pieści z tą zupą, ma być klarowna, wspaniała i powalać z nóg, koniecznie na kilku rodzajach mięsa.