reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy podczas porodu rodzinnego, partner może wyjść na chwilę i zaraz wrócić spowortem na salę ? Czy nie pozwola raczej ?
Może, mój pojechał do zusu zawieźć moje zwolnienie bo to był ostatni dzień, kiedy mogłam oddać a najlepszej jest to, że dzwonię do niego za godzinę (z porodówki) i pytam gdzie on jest a on mi na to, że w domu bo położna,,która była przy porodzie powiedziała mu, ze poród potrwa jeszcze kilka godzin i on stwierdził, ze zajedzie do domu, wykapie się, zje śniadanie bo na porodówkę trafiliśmy o 2.00 w nocy. Myślałam, że go rozniosę do dziś mu to wypominam a on twierdzi, że nie mógł patrzeć jak cierpię.

reklama
Przez ostatnie dwa dni masakra. Też w ciągu dnia. Ja przyznaje się bez bicia że daje kostkę do rosołu. A najlepszy rosół na kaczce! Nie. [emoji23] Brałam od 34 do 37 tc po wstrzymaniu akcji porodowej. A potem 39+4 wody odeszły a brak postępów [emoji23] szyjka w miejscu, nie licząc boli krzyżowych to bóle brzucha były na 30-40 [emoji23]Wychowawczy 400 zł z mops jeśli nie przekraczasz dochodu.
Może u Ciebie szybciej nie poszło bo mialas akcję porodowa wstrzymana :p muszę spytać lekarza. Czy szybciej się coś ruszy jak odstawimy :)

No i oby się nie psuło [emoji23] Przyjaciółka ma to zepsuło jej się radio , ale bez tego da się myć [emoji23][emoji23] kurde narobiłaś mi ochoty na taką kąpiel z hydromasażem.. po połogu pierwsze co robię to idę do spa i na jacuzzi .
@KatiNails idziesz ze mną ? Mam tutaj taki spa splendor .. żyć nie umierać [emoji4][emoji4]
My mieliśmy kiedyś taki prysznic [emoji16] i szczerze... nie chciałbym drugi raz[emoji16] teraz mam zwykły prysznic wbudowany. Bez żadnej kabiny i jest ok[emoji16] Wanny tylko czasem brakuje, bo jak się okazuje w ciąży trzeba stać przed[emoji23]
Czy podczas porodu rodzinnego, partner może wyjść na chwilę i zaraz wrócić spowortem na salę ? Czy nie pozwola raczej ?
U nas może[emoji16]

Oooo chętnie [emoji7][emoji7][emoji7]
Ja mam kartę mulisport więc nie płacę , ale to kosztuje ogolnie 30zl i siedzisz ile chcesz :) więc bez tragedii czasem pójść się zrelaksować. Jest chyba ze 4 sauny basen i jacuzzi .
Nie mam swoich zdjęć więc takie ci pokażę. Fajnie bo dzieci do 5 lat wchodzą za darmo. Zamierzam mojego małego uczuć od małego [emoji39]

A któraś mama uczyła może dziecko od małego w basenie ? Jeśli tak to od kiedy ? [emoji39]
Screenshot_2018-06-27-20-17-30-904_com.android.chrome.jpg
Screenshot_2018-06-27-20-17-01-567_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-06-27-20-17-30-904_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-06-27-20-17-30-904_com.android.chrome.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 281
  • Screenshot_2018-06-27-20-17-01-567_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-06-27-20-17-01-567_com.android.chrome.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 279
Wczoraj i dzisiaj był temat mężów i kłótni.. dzisiaj mnie nie ominęła " kłótnia " .. dlatego w cudzysłowiu bo to ja się kłóciłam. Wydarlam się na męża że za wolno je obiad a naczynia trzeba myć [emoji51]
Chyba pierwszy raz poczułam hormony ciążowe.
No i chciałam się podzielić wam moim sposobem na takie sprawy .. można to stosować także przy krótkiej szyjce.

Instrukcja:
Wkładasz męża do wanny,
myjesz go,
potem wchodzisz do wanny i stoisz nad nim ,
Wtedy On cię mydli ..
I jak już jesteście czyści to robicie co chcecie nawet możecie iść spać [emoji23][emoji23]

Ja nie mogę się kochać z mężem więc go bardzo, bardzo dobrze wymydlilam WSZĘDZIE [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] mąż zadowolony i o kłótni nie pamięta [emoji23]Zobacz załącznik 871564
Ty to jesteś:) Aż sama nabrałam ochoty na taką ,,kapiel,, tyle, że zanim dzieci pójdą spać to będzie 22albo 23cia.

Może, mój pojechał do zusu zawieźć moje zwolnienie bo to był ostatni dzień, kiedy mogłam oddać a najlepszej jest to, że dzwonię do niego za godzinę (z porodówki) i pytam gdzie on jest a on mi na to, że w domu bo położna,,która była przy porodzie powiedziała mu, ze poród potrwa jeszcze kilka godzin i on stwierdził, ze zajedzie do domu, wykapie się, zje śniadanie bo na porodówkę trafiliśmy o 2.00 w nocy. Myślałam, że go rozniosę do dziś mu to wypominam a on twierdzi, że nie mógł patrzeć jak cierpię.
O jej. hehehe. Ja swojego nie wypuszczę. Chyba oboje balibysmy się , że wyjdzie a ja akurat urodzę [emoji23]

Ja mam kartę mulisport więc nie płacę , ale to kosztuje ogolnie 30zl i siedzisz ile chcesz :) więc bez tragedii czasem pójść się zrelaksować. Jest chyba ze 4 sauny basen i jacuzzi .
Nie mam swoich zdjęć więc takie ci pokażę. Fajnie bo dzieci do 5 lat wchodzą za darmo. Zamierzam mojego małego uczuć od małego [emoji39]

A któraś mama uczyła może dziecko od małego w basenie ? Jeśli tak to od kiedy ? [emoji39]Zobacz załącznik 871579Zobacz załącznik 871580
Ja chodziłam z synkiem na basen, fajna sprawa, na zajęcia zorganizowane, od 2-3 miesiąca życia. Tam była zabawa,ale też np nurkowanie pi 2-3 miesiacach:D ekstra sprawa. Ale później jakieś przeziębienie, coś wypadło i dupa...odpuscilismy....

Ja chodziłam z synkiem na basen, fajna sprawa, na zajęcia zorganizowane, od 2-3 miesiąca życia. Tam była zabawa,ale też np nurkowanie pi 2-3 miesiacach:D ekstra sprawa. Ale później jakieś przeziębienie, coś wypadło i dupa...odpuscilismy....
Właśnie zastanawiam się nad tym przeziębieniem żeby się nie pochorował przez to.. ale z drugiej strony to chyba może się też zahartować .. nie wiem sama co myśleć [emoji848]

reklama

A któraś mama uczyła może dziecko od małego w basenie ? Jeśli tak to od kiedy ? [emoji39]Zobacz załącznik 871579Zobacz załącznik 871580
Ja chodziłam z dziecmi na basen ok 3miesiąca życia raz w tygodniu. Nie były to zięcia zorganizowane tylko sami tak chodziliśmy. Teraz też napewno będę z małą chodziła. Stroje kąpielowe mam juz dla niej 2szt.

Do góry