reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Przez ostatnie dwa dni masakra. Też w ciągu dnia. Ja przyznaje się bez bicia że daje kostkę do rosołu. A najlepszy rosół na kaczce! Nie. [emoji23] Brałam od 34 do 37 tc po wstrzymaniu akcji porodowej. A potem 39+4 wody odeszły a brak postępów [emoji23] szyjka w miejscu, nie licząc boli krzyżowych to bóle brzucha były na 30-40 [emoji23]Wychowawczy 400 zł z mops jeśli nie przekraczasz dochodu.
To się tylko nazewnictwo zmieniło, bo teraz faceci mogą sobie też pół roku wziąć[emoji4] Ogólnie jest tak, idąc na rok masz 80%[emoji4]
Jak jest potem z wychowawczym to nie wiem, bo nie orientowałam się, bo muszę wrócić do pracy[emoji4]
Dzieki dziewczyny [emoji9]

Tak wanna z parawanem ? Czy To jest takie z hydromasażem ? :) Jeśli tak to chciałam takie kupić ale bałam się bo nasłuchałam się że lubi się psuć [emoji23]
Nie to właśnie taka wanna z hydromasażem/jacuzzi itd. Tak to niby fajna, ale ostatnio kapalam się przed ciaza jeszcze [emoji23] nie ma czasu na takie bajery, szybki prysznic i tyle :p Nam się jeszcze nic nie popsuło, zobaczymy jak będzie na dłuższa metę ;)

Nie to właśnie taka wanna z hydromasażem/jacuzzi itd. Tak to niby fajna, ale ostatnio kapalam się przed ciaza jeszcze [emoji23] nie ma czasu na takie bajery, szybki prysznic i tyle [emoji14] Nam się jeszcze nic nie popsuło, zobaczymy jak będzie na dłuższa metę ;)
No i oby się nie psuło [emoji23] Przyjaciółka ma to zepsuło jej się radio , ale bez tego da się myć [emoji23][emoji23] kurde narobiłaś mi ochoty na taką kąpiel z hydromasażem.. po połogu pierwsze co robię to idę do spa i na jacuzzi .
@KatiNails idziesz ze mną ? Mam tutaj taki spa splendor .. żyć nie umierać [emoji4][emoji4]

No i oby się nie psuło [emoji23] Przyjaciółka ma to zepsuło jej się radio , ale bez tego da się myć [emoji23][emoji23] kurde narobiłaś mi ochoty na taką kąpiel z hydromasażem.. po połogu pierwsze co robię to idę do spa i na jacuzzi .
@KatiNails idziesz ze mną ? Mam tutaj taki spa splendor .. żyć nie umierać [emoji4][emoji4]
Oooo chętnie [emoji7][emoji7][emoji7]

Mnie na szczęście nie. Nie wiem co to zgaga. W żadnej ciąży nie miałam:),Pochwaliłam się i pewnie zaraz mnie dopadnie hehe
Z synem miałam ze trzy razy pod koniec ciąży [emoji23] a tu mam od początku. Ale są okresy że kilka tygodni bez, a czasami kilka dni pod rząd nie da się żyć. I tylko rennie co chwilę zajadam

Gotuje jak twój mąż :D uwielbiam gotować zupy i nikogo nie wpuszczam do kuchni :D
mmmm, dobry rosołek z lanymi kluseczkami bym pojadła :p sama rzadko gotuje zupy, jak już to grochówke lub żurek, rosół kilka razy sie zdarzyło ale nie był to wyczybn wysokich lotów :p

Instrukcja:
Wkładasz męża do wanny,
myjesz go,
potem wchodzisz do wanny i stoisz nad nim ,
Wtedy On cię mydli ..
I jak już jesteście czyści to robicie co chcecie nawet możecie iść spać
emoji23.png
emoji23.png

Ja nie mogę się kochać z mężem więc go bardzo, bardzo dobrze wymydlilam WSZĘDZIE
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
mąż zadowolony i o kłótni nie pamięta
emoji23.png
Zobacz załącznik 871564

Idealne na ostatnie tygodnie ciąży, koniecznie muszę zapamiętać by opcjonalnie wcielić w życie, ja niby nie mam czerwonego światła na seks, ale jak już do czegoś dochodzi to na łyżeczki tylko A ja po tym się czuje jak po maratonie. Chyba mydlenie to dobry substytut :D
Hah nie no, to wiadomo, że stereotyp jak z kształtem brzucha i płcią dziecka i np, że jak suche dłonie to dziewczynka - chociaż u mnie się sprawdziło to z rękami suchymi :D

Ja się śmieje tak, bo podejrzewam, że nasza Kornelia na bank będzie miała dużo włosków po urodzeniu na głowie, bo i ja miałam mega czuprynkę i Bartek i to jeszcze czarną
emoji5.png
No a te czuprynki to silne geny :p ja takie miałam, mojej mamie to ponoć położne już wiązać musiały. Moje dziewczynki też czarnule od dnia urodzenia. Potem włoski stopniowo jaśniały. Jestem strasznie ciekawa jaki pod względem wlochatosci będzie mój facecik.
Aaaa ale to wtedy rok tak? I pozniej po roku wracam do pracy? Bo wtedy bylo rok macierzynskiego platne 100 i 60 czy tam 80 ,po roku macierzynskiego,wychowawczy 400zl tak? Teraz jest inaczej? Czy jestem totalnym głąbem?
Tak jak mówisz, albo 80% przez rok albo 100% przez pierwszą ok połowę roku i 60% przez drugą połowe roku. Ale wychowawczy dostaje się z mopsu gdy wasz dochód utracony nie będzie przekraczał jakiejś tam kwoty... Sama do końca nie wiem jak to jest, skoro będę mieć umowe o prace ale zrezygnuje z pracy na rzecz wychowawczego to chyba nie musze sie zwalniać formalnie tylko jakieś pisma się składa prawda? w sensie żeby móc o wychowawczy wnioskować w mopsie.

Swoją drogą właśnie zbliża się lipiec i zaczęłam myślec o tych 300zł na wyprawke i 500+ na małego. Mam teraz profil zaufany to wszystko netem będe próbować załatwiać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry