reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Właśnie jak masz przezroczysty prysznic to zamknij tam męża a ty stój nago jak głupia przed prysznicem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] pomysł życia [emoji23]
Haha[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Dziewczyny.. powiedzcie mi czy cos sie zmienilo? Czy zle interpretuje zdania? Bo z tego artykulu wynika ze nie ma juz macierzynskiego 100% i 60% ,a jest 100%, a pozniej jesli sie zdeklaruje na wychowawczy zaraz z macierzynskim to calosc z wychowawczym 80% :/ Link do: Urlop macierzyński i rodzicielski 2018. Ile trwa? Komu przysługuje? (ZASADY I PRZEPISY)
Tak dobrze[emoji4] tzn. zmieniły się ilościowo tygodnie macierzyńskiego. Jeśli chcesz na rok to wykorzystujesz macierzyński i rodzicielski i wtedy masz 80% płatny. Możesz wziąć tylko macierzyński..to jest jakieś ok. pół roku i masz 100% płatny. Albo jeśli zdecydujesz po tym pół roku, że zostajesz dalej to masz tylko 60%płatny dalszy etap. Kadrowa mnie ostatnio o to pytała i tłumaczyła [emoji4]

Podobno właśnie po słodkim jest hah. Rzekomo szklanka zimnej wody i łyżka miodu do tego pomaga. Albo mleko. Ja mam tak pod wieczór właśnie zawsze od jakiegoś czasu i da sie przeżyć, ale jednak jest dyskomfort [emoji57][emoji57]
Ja zgagi nigdy nie miałam. Ale ostatnio co jakiś czas mam uczucie takiej słodkości w gardle. Czuje jak bym przed momentem glukozę wypiła. Tak.. ta glukoze która się piło na badanie cukrzycy ciążowej.. [emoji24] nie wiem skąd się ten smak bierze.

Haha[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Tak dobrze[emoji4] tzn. zmieniły się ilościowo tygodnie macierzyńskiego. Jeśli chcesz na rok to wykorzystujesz macierzyński i rodzicielski i wtedy masz 80% płatny. Możesz wziąć tylko macierzyński..to jest jakieś ok. pół roku i masz 100% płatny. Albo jeśli zdecydujesz po tym pół roku, że zostajesz dalej to masz tylko 60%płatny dalszy etap. Kadrowa mnie ostatnio o to pytała i tłumaczyła [emoji4]
Aaaa ale to wtedy rok tak? I pozniej po roku wracam do pracy? Bo wtedy bylo rok macierzynskiego platne 100 i 60 czy tam 80 ,po roku macierzynskiego,wychowawczy 400zl tak? Teraz jest inaczej? Czy jestem totalnym głąbem?

Łazienkę mamy dużą więc starałam się urządzić tak by było właśnie miejsce na świeczki i dodatki ale jeszcze nie jest dopracowana bo robiliśmy już w ciąży więc nie mam jak dokończyć babskich pierdolek. Najpiękniejsze jest to że mamy prysznic i wannę [emoji7][emoji7] to była najlepsza decyzja która podjęliśmy w ostatniej chwili
Ja mam wannę z kabina prysznicowa w jednym, ale Nienawidze tego myc :O ostatnio mój się tym zajmuje, bo ja nie daje rady z brzuchem, plus te środki do czyszczenia tak dusza... Dziś stwierdziłam, ze biore sprawę w swoje rece [emoji23] bo ciagle muszę się prosic o ta wanne... Wrszlam do srodka, wzięłam jakies środki mniej żrące i wymylam szyby od srodka, a później z zewnatrz. Nie są tak super czyste, jak po tych innych środkach, ale nie będę robic sobie komory gazowej. Ale wanne i tak mój musi wyczyścić, bo ja się tam nie schylę :p

Ja mam wannę z kabina prysznicowa w jednym, ale Nienawidze tego myc :O ostatnio mój się tym zajmuje, bo ja nie daje rady z brzuchem, plus te środki do czyszczenia tak dusza... Dziś stwierdziłam, ze biore sprawę w swoje rece [emoji23] bo ciagle muszę się prosic o ta wanne... Wrszlam do srodka, wzięłam jakies środki mniej żrące i wymylam szyby od srodka, a później z zewnatrz. Nie są tak super czyste, jak po tych innych środkach, ale nie będę robic sobie komory gazowej. Ale wanne i tak mój musi wyczyścić, bo ja się tam nie schylę :p
Tak wanna z parawanem ? Czy To jest takie z hydromasażem ? :) Jeśli tak to chciałam takie kupić ale bałam się bo nasłuchałam się że lubi się psuć [emoji23]

Aaaa ale to wtedy rok tak? I pozniej po roku wracam do pracy? Bo wtedy bylo rok macierzynskiego platne 100 i 60 czy tam 80 ,po roku macierzynskiego,wychowawczy 400zl tak? Teraz jest inaczej? Czy jestem totalnym głąbem?
To się tylko nazewnictwo zmieniło, bo teraz faceci mogą sobie też pół roku wziąć[emoji4] Ogólnie jest tak, idąc na rok masz 80%[emoji4]
Jak jest potem z wychowawczym to nie wiem, bo nie orientowałam się, bo muszę wrócić do pracy[emoji4]

Też was tak często meczy zgaga pod wieczór? [emoji24][emoji24][emoji24]
Przez ostatnie dwa dni masakra. Też w ciągu dnia.
A i @Maljan gdzieś tam czytałam że masz 27 lat i dwa razy w życiu rosół gotowałas.. Nie masz się czym chwalić !!
A tak serio to nie przejmuj się , ja aż raz gotowałam [emoji23][emoji23] i skończyło się tak że musiałam dodać kostkę rosołowa bo to smaku nie miało [emoji23]
Ale planuje zrobić tylko już na kilku rodzajach mięsa żeby jakiś smak miał
Ja przyznaje się bez bicia że daje kostkę do rosołu. A najlepszy rosół na kaczce!
Myślicie , że po odstawieniu magnezu i luteiny szyjka nie będzie już tak wspierana i szybciej zacznie się skracac ?
Nie. [emoji23] Brałam od 34 do 37 tc po wstrzymaniu akcji porodowej. A potem 39+4 wody odeszły a brak postępów [emoji23] szyjka w miejscu, nie licząc boli krzyżowych to bóle brzucha były na 30-40 [emoji23]
Wychowawczy 400 zł z mops jeśli nie przekraczasz dochodu.

reklama
Do góry