reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@karkula309 lepszej instrukcji w życiu nie widziałam!![emoji23][emoji16][emoji16][emoji16] U mnie problem, bo mamy prysznic i już w trójkę się nie zmieścimy... Ale zawsze mogę stać przed prysznicem [emoji23][emoji23][emoji848][emoji848][emoji848] To jest myśl[emoji16]
Właśnie jak masz przezroczysty prysznic to zamknij tam męża a ty stój nago jak głupia przed prysznicem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] pomysł życia [emoji23]

To moje chyba łyse będzie [emoji23]

Hah nie no, to wiadomo, że stereotyp jak z kształtem brzucha i płcią dziecka i np, że jak suche dłonie to dziewczynka - chociaż u mnie się sprawdziło to z rękami suchymi :D

Ja się śmieje tak, bo podejrzewam, że nasza Kornelia na bank będzie miała dużo włosków po urodzeniu na głowie, bo i ja miałam mega czuprynkę i Bartek i to jeszcze czarną [emoji5]

A ja wróciłam ze spacerku z pieskiem, wyczesalam go porządnie i teraz zabieram się za wieczorna rozrywkę tzn prasowanie. Akurat do 21 mi zleci. Później prysznic, zrobie kolacyjkę dla siebie i Bartka już i czekam po 23 wraca mój [emoji170][emoji173]️[emoji378][emoji56]

Troszkę mniejszy, ale wiadomo za taka cenę nie wymagam cudów. Grunt, że włożę pod prześcieradło i będę spokojniejsza, że mała nagle po 1,5 h po karmieniu będzie ulewala, bo tak to i tak zamierzam nosić na rączkach i czekać aż jej się przyjmie mleczko i odbije :)

Może i tak być, ale z 3 miesiące myśle, ze posłuży. Ja tez mam jeszcze do kupienia fotelik samochodowy 470 zl, laktator 190, roleta jakaś do pokoiku, firanka, 2 x poduszka na fotel rozkładany, jakaś ładna ramkę większa na zdjęcia na ścianę także jeszcze z 900 zł wydatków, ale to już ostatnie z wyprawki. Później w sierpniu znowu następne tzn do mieszkania szafka do łazienki mniejsza na ścianę i Polka, bo jeszcze trzeba gdzieś ręczniki córci pochować :) do nas do pokoju komoda + regał na książki. Do kuchni tez szafka mniejsza wisząca i do salonu stojak taki drewniany w formie półki na płyty cd, także tez z 1000 zł wydatku około :(
Oooo. Ja to do mieszkania nawet nie licze ile pójdzie. Bo na pewno z ponad 15tysięcy. No ale coś za coś ❤️

Dziewczyny ale miałam niespodziankę właśnie ! Mówiłam kiedyś że mój mały dużo czka. Nie raz wydawało mi się że to nie możliwe. A dzisiaj mąż przyłożył ucho do brzucha i mówi że słychać [emoji33][emoji33] zawołałam mamę z dołu i poprosiłam żeby zobaczyła czy coś słyszy a ona mi mówi że takie cykanie jakby bomba [emoji23][emoji23]
Kurde ale super. Spróbujcie kiedyś może u was też będzie słychać bombowe dziecko [emoji8]

Oooo. Ja to do mieszkania nawet nie licze ile pójdzie. Bo na pewno z ponad 15tysięcy. No ale coś za coś [emoji173]️

Dokładnie :) ciagle są jakieś wydatki, taki urok życia. My później we wrześniu tez opłacimy semestr szkoły Bartka do przodu już czyli 2,5 tys pójdzie, tu jakieś adidasy dla mnie i niego to tez łącznie z 700-800 zł i tak ciagle coś, tu wyjazd w połowie września do Wrocka na weekend z córeczka już to tez pewnie tu spanie, jedzenie itd

Jak przytulnie macie. Ja za 4 lata jak przejdziemy na następne lokum tzn mniejszy domek to obowiązkowo właśnie wielka wanna będzie [emoji5]
Łazienkę mamy dużą więc starałam się urządzić tak by było właśnie miejsce na świeczki i dodatki ale jeszcze nie jest dopracowana bo robiliśmy już w ciąży więc nie mam jak dokończyć babskich pierdolek. Najpiękniejsze jest to że mamy prysznic i wannę [emoji7][emoji7] to była najlepsza decyzja która podjęliśmy w ostatniej chwili

reklama
Hah nie no, to wiadomo, że stereotyp jak z kształtem brzucha i płcią dziecka i np, że jak suche dłonie to dziewczynka - chociaż u mnie się sprawdziło to z rękami suchymi :D

Ja się śmieje tak, bo podejrzewam, że nasza Kornelia na bank będzie miała dużo włosków po urodzeniu na głowie, bo i ja miałam mega czuprynkę i Bartek i to jeszcze czarną [emoji5]
Ja wiem dlatego się śmieje :p ja zima zawsze mam suche dłonie :p mnie na początku ciazy do slodkiego nie ciągnęło wcale, a mówią niby ze słodkie na dziewczynke :p także z tych przepowiedni nici, chyba ze jednak chłopca urodze. Ale to by mnie chyba musieli od razu do psychiatry zapisać :p

Do góry