reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Powinno być teraz ktg robione obowiązkowo, tak mi lekarz powiedział i nawet na następnej wizycie daje mi do domu wypożycza sprzęt do samodzielnego ktg w domu żebym sobie robiła i wszystko sprawdzała :) za 50 zł wypożyczenie i mam siebie sprawdzać w domku, także byłam w miłym szoku ;)
Ja też jestem w szoku co Tobie lekarz daje do domu [emoji16]

Ja pytałam i lekarki i położnej w szpitalu i nie ma OBOWIĄZKU robienia ktg. To tylko dobra wola i zwyczaj szpitala/lekarza że chcą robić. Ale nie ma takiego obowiązku jeśli chodzi o jakieś prawo medyczne czy coś :)

Ja też jestem w szoku co Tobie lekarz daje do domu [emoji16]

Ja pytałam i lekarki i położnej w szpitalu i nie ma OBOWIĄZKU robienia ktg. To tylko dobra wola i zwyczaj szpitala/lekarza że chcą robić. Ale nie ma takiego obowiązku jeśli chodzi o jakieś prawo medyczne czy coś :)

No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży

Widziałam coś na lipcówkach, że dzieciaczki się jeszcze obróciły :) też czuję, że Twój się obróci :)

A tak w ogóle wybraliście już imię na 100%? [emoji16]
Ej... czytasz mi w myślach[emoji23][emoji23][emoji23] Też się zastanawiałam dzisiaj, tzn byłam ciekawa imienia, czy już wybrali, czy jeszcze się wahają [emoji50][emoji16][emoji16]

@miloscwczasachpopkultury nawet nie wiedziałam że jest coś takiego żeby sobie samemu ktg robić. Wiesz jak to się nazywa może? Ja będę chodzić do szpitala bo w luxmedzie nie robią a w szpitalu robią raz na tydzień od 36 TC i od razu robią USG i badają na fotelu.

@klaudiaa975 ja podpalalam jako nastolatka czyli jakieś 15 lat temu. Moja mama paliła kiedyś jak smok 2 paczki dziennie teraz pali dalej ale z 2-3 dziennie ale opamiętała się dopiero jak zdrowotnie podupadla.. Dla mnie to jest okropne i cieszę się z ani ja ani mój mąż nie palimy. Jak czytałam o SIDS to właśnie ostrzegali żeby dziecko nie spalo w łóżku z rodzicami jak któreś pali papierosy. Ja bym na Twoim miejscu drążyła temat rzucenia bo może argument że dla córeczki bardziej przemówi:)
To fajnie masz w szpitalu z tymi badaniami od 36tc :)

Tak chyba większość Polaków kibicuje,, byle Niemiec nie wygral" idę zaraz do sklepu poszukać gaci xxxxxxxxxxxxL
No to się teraz chyba nasi faceci cieszą i cała PL też :p będą teraz sobie tłumaczyć, że jak Niemcy z grupy nie wyszli, to dla nas tragedii nie ma... jak tak będzie, to powiem, że to smutne, takie podejście.

No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży
Ja miałam robione ktg w przychodni gdzie chodziłam do gin , co tydzień od 37 tyg, przynajmniej tak robią u mnie jeśli ciąża przebiega prawidłowo :)

reklama
Do góry