reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W Rossmanie je mają politykę że kobiety w ciąży są poza kolejką i panie kasjerki mają obowiązek poprosić bez kolejki. Ale ja się nie cackam od razu ode do przodu. Niestety u mnie nie było pieluszek także lipa. Nie będę specjalnie jeździć i szukać jak będę gdzieś przy okazji i będą to super jak nie to trudno kupię normalnie.

reklama
Ja po wizycie :)
Przyjemne było to że wchodze , ginekolog się pyta który tydzień mówię że 34 a on mi mówi " no to super możemy rodzić , już powinno być wszystko dobrze także teraz możemy się wyluzować "
Ucieszyły mnie jego słowa [emoji4]

Szyjka podobno bez zmian czyli miękka ale zamknięta.
Maluszek waży około 2200 czyli ostatnio ładnie przybiera bo w tydzień około 300g, nadrabia :) a mamusia się cieszy [emoji847][emoji847]

Dalej leży dupka do dołu i lekarz mówi że małe szanse na salto ale może jeszcze za dwa tygodnie nam zrobi niespodzianke.. jak coś to cesarka tydzień przed terminem ale to na wizycie kolejnej będziemy rozmawiać [emoji39][emoji39]
No to super wieści z wagą Małego! Widzisz tak się martwiłaś, a tu jeszcze niezły klocuszek może się urodzić jak będzie dalej tak przybierał :*
Czyli co luzujesz się już? [emoji16]

Wrocilam i nadrobilam wszystkie wpisy. Jejus ale km zrobiłam. Moze gdybym nie byla w ciazy to bym byla zachwycona tym muzeum jak moj brat a tak to jakiegos mega wrazenia na mnie nie zrobilo. Myslalam tylko ciagle, zeby gdzieś usiasc. A Stasiu jaki dzis ma apetycik :D namowil mnie na pysznego hamburgera hiszpanskiego i loda z ciasteczkami brownie w takim ciastku drozdzowym z cukrem i cynamonem. Jakie to wszystko bylo pyszne :D a teraz leze i umieram ze zmeczenia i przejedzenia
received_819074261614552.jpeg
IMG_20180627_145000.jpg

Załączniki

• received_819074261614552.jpeg
    received_819074261614552.jpeg
    72,3 KB · Wyświetleń: 272
  • IMG_20180627_145000.jpg
    IMG_20180627_145000.jpg
    57,8 KB · Wyświetleń: 269
Ja i szaleństwo ? No co ty [emoji23][emoji23] mąż niech jeszcze trochę poszaleje w domu , a co !!

Niech się obróci jestem za tylko że on już z półtora miesiąca leży tak że główkę ma w jednym miejscu , pod prawym cyckiem także tracę nadzieję [emoji23]
Widziałam coś na lipcówkach, że dzieciaczki się jeszcze obróciły :) też czuję, że Twój się obróci :)

A tak w ogóle wybraliście już imię na 100%? [emoji16]

reklama
Całe szczęście, że tylko jeden, ale to chyba już normalne, ja tez nieraz odczuwam jakieś takie napięcie brzuszka, albo jak leżę to czasami nie mogę się ruszyć, bo plecy i brzuch boli tak o bez powodu.
Ja miałam w poniedziałek na ktg kilka skurczy nawet ok. 80%. Trochę się zdziwiłam, bo ich w ogóle nie czułam. Pani położna tam przy badaniu powiedziała, że wszystko w normie. A dzisiaj w szpitalu pytałam też położną o to (byłam tylko zwiedzić oddział jakby co[emoji16]) i powiedziała, że to normalne i to dobrze, że takie skurcze są bo to znaczy, że macica intensywnie pracuje. Mogą być na ktg skurcze przepowiadające nawet 80-100% których my nie czujemy, a później przy porodzie też są koło 100% a mogą już być bardzo bolesne :)

Do góry