reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja mam ostatnio jakiegoś doła. Nie mam już sił na nic. Mój żołądek jest w gardle, cokolwiek zjem zgaga. Jeszcze miesiąc został choć kto wie jak się potoczy. Chciałabym już mieć po wszystkim. Tak trochę zmęczona jestem tą końcówką ciąży.
Torby spakowane, muszę jeszcze klin zamówić i ochronę na łóżeczko. Wy już widzę całe wyposażenie w pokoiku a ja na ostatni moment bo tak trochę kiepsko z kasą na dziś.

Ja dziewczyny wróciłam z 1,5 h „spaceru”, tzn byłam w MacDonaldzie, później chleb i bułki w biedronce, w pepco ten smietniczek kupiłam za 20 zł na zużyte pampersy do pokoiku małej, w Rosjanie odebrałam te pieluszki za 1 gr i miło, bo oczywiście 5 bab w kolejce przede mną i widziały, że mam brzuch całkiem już spory i żadna nie przepuscila, a Pani kasjerka od razu mnie poprosiła bez kolejki i jak miło mi się zrobiło i mam nadzieje, że tym niekulturalnym babsztylom się zrobiło niemiło :)

I w kiosku odebrałam paczki tzn kocyk minky, fajny jest milutki w dotyku i akurat taki średniej grubości i klin do lozeczka.

Trochę miałam co dźwigać to już przy powrocie na końcu brzuch na dole tak mi się dziwnie spinał i ciągnął, już nie dla mnie takie wyprawy. Teraz leżę i odpoczywam do 18.30
To leż i odpoczywaj:) ja dziś też się przeszłam do kosmetyczki bo tak to ciągle autem i o dziwo nic mnie nie bolał brzuch, nie kłuło w pochwie. Ostatnio jak szlam z zakupami to mnie brzuch bolał może za ciężko z tymi zakupami.
Mąż ma nas dziś zabrać na hamburgera bo otworzyli w okolicy nowego Max czy jakoś tak i już nie mogę się doczekać bo zrobiłam się głodna:)

Ja dziewczyny wróciłam z 1,5 h „spaceru”, tzn byłam w MacDonaldzie, później chleb i bułki w biedronce, w pepco ten smietniczek kupiłam za 20 zł na zużyte pampersy do pokoiku małej, w Rosjanie odebrałam te pieluszki za 1 gr i miło, bo oczywiście 5 bab w kolejce przede mną i widziały, że mam brzuch całkiem już spory i żadna nie przepuscila, a Pani kasjerka od razu mnie poprosiła bez kolejki i jak miło mi się zrobiło i mam nadzieje, że tym niekulturalnym babsztylom się zrobiło niemiło :)

I w kiosku odebrałam paczki tzn kocyk minky, fajny jest milutki w dotyku i akurat taki średniej grubości i klin do lozeczka.

Trochę miałam co dźwigać to już przy powrocie na końcu brzuch na dole tak mi się dziwnie spinał i ciągnął, już nie dla mnie takie wyprawy. Teraz leżę i odpoczywam do 18.30
Ja tak mam z brzuchem że już ciągnie (ale to chyba bardziej blizna po poprzednim CV) jak idę po młodego do przedszkola (cała droga pod lekką górkę), po drodze zawsze wstąpimy do biedronki coś na obiad kupić i zanim doczłapid do domu mimo że teraz nie robię sama dużych zakupów to właśnie brzuch ciągnie.

Ewa34 zdolną masz córkę [emoji16] rosół pewnie dzięki temu jeszcze lepiej smakował.

Oliwiapatrycja ja mam taką dostawkę i bardzo polecam. Podobno buggy board Mamy kupują [emoji6]

Miłośćwczasachpopkultury niestety z reguły jak się o swoje nie upomnisz, to nie dostaniesz.

Mi się dziś nic nie chce. 31,4 stopnia w cieniu i sił brak.

Cały czas jest aktualne!Nie mów mi o rzeczach do pokoików [emoji23] bo jak mnie mąż znów do szefowej do sklepu zabierze to zbankrutuje mimo że ceny mają niskie, a mój mąż jeszcze taniej bo u nich pracuje [emoji23][emoji23]Zdolna bestia ![emoji106]Dziewczyny mój syn mając 9 miesięcy dopiero wtedy głowę miał takiej wielkości jak mój cycek [emoji23] mimo że łepetyne to on ma jak sklep do tej pory [emoji23]No dlatego tak samo jak Ty cieszę się że moje dziecko nie ma kontaktu z biologicznym.. nie miesza dziecku w głowie, nie buntuje...

A co do szpitali. Może to że są stare, że nawet jak przychodzi rezydent uczy się od tych starych lekarzy i to doświadczenie jest przekazywane i podejście do pacjenta z pokolenia na pokolenie lekarzy. Ja ostatnio za te same chusteczki (ale jeszcze w starej szacie graficznej) na allegro dałam 2.89 zł / paczkę. Data ważności długa :) a wysyłka nie całe 9 zł z koleżanką na pół :) także grosze za chusteczki wyszło :pJa ostatnio miałam 9.6... także powtórka z rozrywki z synem.
Z polecenia koleżanki i jej szefowej (pracują w biorezonansach itp) kupiłam biofer folik. Mówią że wypróbowały same i super się wchłania dzięki witaminie c z kwasem foliowym. Od dziś biorę i zobaczymy za 2 tygodnie po badaniach. Zobacz załącznik 871519
O to koniecznie daj znać czy pomógł

reklama
Ja mam ostatnio jakiegoś doła. Nie mam już sił na nic. Mój żołądek jest w gardle, cokolwiek zjem zgaga. Jeszcze miesiąc został choć kto wie jak się potoczy. Chciałabym już mieć po wszystkim. Tak trochę zmęczona jestem tą końcówką ciąży.
Torby spakowane, muszę jeszcze klin zamówić i ochronę na łóżeczko. Wy już widzę całe wyposażenie w pokoiku a ja na ostatni moment bo tak trochę kiepsko z kasą na dziś.
Oj jak ja Cię rozumiem. Poruszam się jak kaczka bo krocze pobolewa i ciągnie. Do tego muszę uważać na cebulę ,wszelkie smażone, kupne ciastka bo po tym wszystkim zgaga przez pół dnia.

Do góry