reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to masz mega córkę! Ja mam 27 lat, a rosół robiłam 2 razy w życiu [emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie rosioła mężu robi, bo ja wychodzę z założenia, że:
wrzucam warzywka, mięsko i gotuję, jak marchewka jest miękka, to rosół gotowy.
Mój się pieści z tą zupą, ma być klarowna, wspaniała i powalać z nóg, koniecznie na kilku rodzajach mięsa.

reklama
Ani nie pospalam ani szafy nie skończyłam. Moje małe szkodniki tak mnie zaabsorbowaly że nic innego nie miało sobie równych. No nic. Jutro w końcu też jest dzień;)

W Rossmanie je mają politykę że kobiety w ciąży są poza kolejką i panie kasjerki mają obowiązek poprosić bez kolejki. Ale ja się nie cackam od razu ode do przodu. Niestety u mnie nie było pieluszek także lipa. Nie będę specjalnie jeździć i szukać jak będę gdzieś przy okazji i będą to super jak nie to trudno kupię normalnie.
Moja mama poszła odebrać i Pani przy kasie powiedziała , że nie mają takiej promocji. Dopiero przy wydaniu jakiejś kwoty pieniędzy, bo oni od grosza nie mają jak odebrać vatu czy coś. Nie wiem. Pójdę sama w sobote , ciekawe co mi powiedzą ;)

A ja się urodziłam w Lubaczowie :D
Mój tato pochodzi z tych stron :) mieszkała może gdzieś tam ? Tata mieszkał w horyncu Zdroju, jak ktoś z tamtych okolic to taka dość znana miejscowość :)
No to super wieści z wagą Małego! Widzisz tak się martwiłaś, a tu jeszcze niezły klocuszek może się urodzić jak będzie dalej tak przybierał :*
Czyli co luzujesz się już? [emoji16]
Luzuje jak luzuje. Trochę się myślami uspokoiłam no i pewnie bez wyrzutów sumienia pojadę np w sobotę pod wesele [emoji39]
Widziałam coś na lipcówkach, że dzieciaczki się jeszcze obróciły :) też czuję, że Twój się obróci :)

A tak w ogóle wybraliście już imię na 100%? [emoji16]
Niech ten mały robi co chce byle nie chciał wyjść wcześniej i był zdrowy a reszta to mi obojętne [emoji39] co do imienia to jeszcze nie wybraliśmy .. mąż wybrał tego Przemka ale nie wiem do końca czy ja tego chce [emoji39]
No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży
A może detektor tętna płodu ? W sensie że bedziesz sobie sprawdzała jak bije serduszko ale skurczy nie będzie widać ? No nie wiem . Ja się nie spotykałam żeby gdzieś dawali małe ktg :D
Ej... czytasz mi w myślach[emoji23][emoji23][emoji23] Też się zastanawiałam dzisiaj, tzn byłam ciekawa imienia, czy już wybrali, czy jeszcze się wahają [emoji50][emoji16][emoji16]
Mój syn ciągle jest Bobkiem ..
Czyli będzie " Bob '' albo kluska [emoji23][emoji23] a tak serio to
Wahają sie wahają [emoji23][emoji23]
Ja ciągle próbuje nakłonić męża do zmiany. W grę wchodzi Michał , Filip , Tymon i zawsze podobał nam się Aleksander. Zrezygnowaliśmy bo że dużo Olków ale nie wiem czy nie wrócę do tej propozycji bo innego porozumienia nie widzę [emoji23][emoji23]

Mi ten folic nie pomaga właśnie i planuję kupić inny.
Podobno ten jest dobry. Koleżanka ma anemię, brała podczas ciąży i bierze do dziś.
Zobacz załącznik 871526
O właśnie ja to brałam, ale po 4 dniach krew z nosa i ciagle powtórka z rozrywki, ostatnio jakiś lekarz powiedział mi w szpitalu, ze powinnam brać na czczo, nie sądziłam żeby to coś pomogło i tak tez było, po 4 dniach to samo... Ciekawa jestem wyników oby tylko gorzej nie było jak ostatnio :/

Też was tak często meczy zgaga pod wieczór? [emoji24][emoji24][emoji24]
W ogóle nie mam. Całą ciążę nie miałam na szczęście[emoji16]
Moja mama poszła odebrać i Pani przy kasie powiedziała , że nie mają takiej promocji. Dopiero przy wydaniu jakiejś kwoty pieniędzy, bo oni od grosza nie mają jak odebrać vatu czy coś. Nie wiem. Pójdę sama w sobote , ciekawe co mi powiedzą ;)
Ja wczoraj odebrałam i nic nie kupowałam [emoji16] Coś chcieli twoją mamę spławić[emoji852]
Mój tato pochodzi z tych stron :) mieszkała może gdzieś tam ? Tata mieszkał w horyncu Zdroju, jak ktoś z tamtych okolic to taka dość znana miejscowość :)Luzuje jak luzuje. Trochę się myślami uspokoiłam no i pewnie bez wyrzutów sumienia pojadę np w sobotę pod wesele [emoji39]Niech ten mały robi co chce byle nie chciał wyjść wcześniej i był zdrowy a reszta to mi obojętne [emoji39] co do imienia to jeszcze nie wybraliśmy .. mąż wybrał tego Przemka ale nie wiem do końca czy ja tego chce [emoji39]A może detektor tętna płodu ? W sensie że bedziesz sobie sprawdzała jak bije serduszko ale skurczy nie będzie widać ? No nie wiem . Ja się nie spotykałam żeby gdzieś dawali małe ktg :DMój syn ciągle jest Bobkiem ..
Czyli będzie " Bob '' albo kluska [emoji23][emoji23] a tak serio to
Wahają sie wahają [emoji23][emoji23]
Ja ciągle próbuje nakłonić męża do zmiany. W grę wchodzi Michał , Filip , Tymon i zawsze podobał nam się Aleksander. Zrezygnowaliśmy bo że dużo Olków ale nie wiem czy nie wrócę do tej propozycji bo innego porozumienia nie widzę [emoji23][emoji23]
Weź Michał Filip , albo Filip Michał, co nie @Maljan?[emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Mój tato pochodzi z tych stron :) mieszkała może gdzieś tam ? Tata mieszkał w horyncu Zdroju, jak ktoś z tamtych okolic to taka dość znana miejscowość :)
Moi rodzice mieszkali tam tylko pare miesiecy po moich narodzinach ;) Moja mama z tamtąd pochodzi, Horyniec Zdroj to rzut beretem od wioski moich dziadków. Uwielbiam tam jezdzic, ostatnio byłam na początku maja ;)

Do góry