madziula92
Fanka BB :)
No będą dziecko badali jak się urodzi i wtedy się okaże czy się zarazil czy nie :/Dadzą antybiotyk i będzie dobrze. Nie martw się :*
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No będą dziecko badali jak się urodzi i wtedy się okaże czy się zarazil czy nie :/Dadzą antybiotyk i będzie dobrze. Nie martw się :*
Wow jakie fajne ciasteczka widzę, że mecz musiał lecieć [emoji16]
Mieliśmy taką pozyczona dla Lenki. Jest swietnaDziś Bartek zamontował tą karuzelkę i jest super. Wieczorem sprawdzę ten projektor jak daje po ścianach te gwiazdeczki na sufit i ściany. Melodyjki grają, jest nawet taki szum jakby, misie się kręcą i ona będzie zamontowana oczywiście z boku żeby dziecko nie miało tego bezpośrednio nad głowa, bo zeza będzie robić i męczyć oczka.
Tak się prezentuje, jutro mam nadzieje, ze przyjdzie kurier z materacem [emoji5][emoji179]Zobacz załącznik 871469Zobacz załącznik 871470
Ja chyba odpuszczam , nie mam za bardzo juz siły cos szykować .Tak, ja [emoji16] hehe nadal nie wiem, może zorganizuje jakieś takie mini spotkanie w gronie kilku najbliższych koleżanek
Tak wlasnie o tym mysle , zeby podzielić im na strefy . Albo odgrodzić meblem albo zrobić taka zasłonę / kotare. Jak bedzie gotowe pokaże wam jak wyszło . Ale spodziewam sie ze zanim ja to zrobie niektóre z was beda juz tuliły maluszkaMatko jakie super poddasze!! Zawsze marzyłam o tym by mieszkać na takim poddaszu [emoji7]
A co do wspólnego pokoju, może możesz zrobić jakiś taki parawan żeby oddzielić ich części?
Ja to chyba kupię sobie sok z kiszonego buraka bo podobno jest dobry przy anemi ale nie wiem czy w ciąży taki kiszony można pić10,2 także cholernie niska.
Oj już niech tak nie straszy. Ja z Lenka przez całą ciąże miałam na poziomie 11-11,5 i wszystko było ok. Aczkolwiek warto walczyć aby była wyższa. Ja sok z buraka pije prosto z wyciskarki wolnoobrotowej z domieszką soku z jabłka dla smaku. Ale ciągle czekam na swoje buraczki z ogródka. Bo te ze sklepu to wiadomo jak są chodowaneJa to chyba kupię sobie sok z kiszonego buraka bo podobno jest dobry przy anemi ale nie wiem czy w ciąży taki kiszony można pić
Moja gin ostatnio mnie nastraszyła że jak mi się nie poprawi to mała jak się urodzi to też może mieć, ale mam nadzieję że tak źle może nie będzie
Hmm piszecie o poziomie hemoglobiny? Ja mam cały czas na poziomie 11-12 i nigdy żaden lekarz mi nie powiedział,że to źle...Oj już niech tak nie straszy. Ja z Lenka przez całą ciąże miałam na poziomie 11-11,5 i wszystko było ok. Aczkolwiek warto walczyć aby była wyższa. Ja sok z buraka pije prosto z wyciskarki wolnoobrotowej z domieszką soku z jabłka dla smaku. Ale ciągle czekam na swoje buraczki z ogródka. Bo te ze sklepu to wiadomo jak są chodowane
Bo 11-12 to nie jest jeszcze źle .. ja mam 10.6 i biorę tabletkiHmm piszecie o poziomie hemoglobiny? Ja mam cały czas na poziomie 11-12 i nigdy żaden lekarz mi nie powiedział,że to źle...
Cały czas jest aktualne!Kochana byłam ale z szoferem [emoji23][emoji23]
Ale jeśli zaproszenie nie wygasnie to tak za dwa tygodnie będę bardziej ruchliwa i może się wybiorę wreszcie [emoji4][emoji4]
Nie mów mi o rzeczach do pokoików [emoji23] bo jak mnie mąż znów do szefowej do sklepu zabierze to zbankrutuje mimo że ceny mają niskie, a mój mąż jeszcze taniej bo u nich pracuje [emoji23][emoji23]Śliczne ciuszki ja już po praniu i prasowaniu to nazbierałam z 4 szt nowych i to już serio koniec. Teraz tylko ostatnie rzeczy do pokoiku małej i koniec
Zdolna bestia ![emoji106]Dziewczyny.. moja 14-latka zrobila dzis obiad.. jej pierwszy obiad w zyciu.. rosolek [emoji14] jestem z niej dumna [emoji173] posprzatala,zmyla naczynia,wstawila nawet pranie [emoji173]
Dziewczyny mój syn mając 9 miesięcy dopiero wtedy głowę miał takiej wielkości jak mój cycek [emoji23] mimo że łepetyne to on ma jak sklep do tej pory [emoji23]Ale się uśmiałam 5l butla ja też mam duże piersi i jak karmiłam to cycek byl 2razy większy od glowki albo i 3razy.
No dlatego tak samo jak Ty cieszę się że moje dziecko nie ma kontaktu z biologicznym.. nie miesza dziecku w głowie, nie buntuje...Poszłam tylko na plac zabaw, a tu tyle stron do nadrobienia... no nie chce mi się [emoji14]
Jedna, ja wiem, dwunastolatka? pięknie zaczęła wakacje. Ku przestrodze, tak się kończy dziecięcy popis: dziewczynka spadłą z huśtawki, takiej dla najmniejszych dzieci. Upadła na tyle niefortunnie, że na plecy i przygięło jej kark, nie połamała się ani nic, ale wystraszona wstała z ziemi i zaraz w ryk, bo ją kark boli, że nie może oddychać (to szok) i położyła się na ławce. Koleżanki zadzwonił po mamę, a ta po pogotowie, które kilkanaście minut później dziecko zabrało.
A nie myślałaś o tym aby ograniczyć mu kontakty poprzez konieczność obecności osoby trzeciej? Ew. o ograniczenie mu władzy rodzicielskiej? Bo ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, że mi były facet podważa mój autorytet u dziecka. Ja bym złożyła sprawę do sądu. Bo teraz dziecko ma 5 lat, ale im dłużej tak będzie, tym trudniej syn będzie radził sobie emocjonalnie z sytuacją, a to może nieciekawie się skończyć. Mój brat tak miał, bo był mąż mojej matki kłamał dziecku, złote góry obiecywał, pijany dzwonił i Michał, po każdorazowym telefonie ojca na tydzień dostawał przysłowiowego pier...lca.
I ja mam troje rodzeństwa, tylko jeden mój brat jest z tego samego ojca, ale drugi brat i siostra (z innych związków matki) to też moje rodzeństwo, rodzone, także nie pozwól żeby ci ten człowiek tak mataczył w życiu Twoim i Twojego dziecka.
I tak czytam taki któryś post z kolei, nie tylko na forum, moja przyjaciółka z facetem gehennę przechodziła i jak ja się cieszę, że nie mam kontaktów z ojcem mojego starszego syna, że ojciec go nigdy na oczy nie widział, że ma go totalnie w dupie. On jednego grosza alimentów na dziecko nie zapłacił, ba, zostawiając mnie w ciąży, tuż przed ślubem, kazał dziecko oddać do adopcji... Szczęście w nieszczęściu, bo dziecko nigdy nie było buntowane przeciwko mnie, a z moim obecnym facetem zna się od 4 roku życia, od samego początku są po imieniu, ale traktuje go jak ojca
Kurczę, jak to jest że ten biednie wyglądające szpitale często mają lepszą opiekę niż te nowoczesne? Moi synowie leżeli w Klinice Chir. Dziecięcej we Wrocławiu, na Skłodowskiej-Curie. Podobno szpital jest po remoncie, ale jak ja go pamiętam to bida z nędzą, okna się nie domykają, na sznurki, sprzęt widać, że stary, ale personel? Anioły nie ludzie, lekarze, pielęgniarki. Wiadomo jedna czy dwie czarne owce wszędzie się zdarzą, ale nie zapomnę do końca życia jak szanowany profesor z wystraszonym dzieckiem po schodach szedł na blok operacyjny i trzymał je za rączkę i rozmawiał, tłumaczył, z taką cierpliwością i ciepłem w oczach.
Ja ostatnio za te same chusteczki (ale jeszcze w starej szacie graficznej) na allegro dałam 2.89 zł / paczkę. Data ważności długa a wysyłka nie całe 9 zł z koleżanką na pół także grosze za chusteczki wyszłoHej kobitki. Ja po wizycie . U mnie 34 tc szyjka krótsza ale mocno trzyma. Dziś miałam pobierany wymaz Gbs. Jestem bardzo ciekawa wyniku poniewaz ostatnio był dodatni i dostawalam antybiotyk w ciąży a później dozylnie podczas porodu.
Odebrałam też pieluszki z rossmana za grosz i Pani wrzucila mi jeszcze taką fajną grzechotke misia z bambino bodajże. Kupiłam też trojpak chusteczek do pupy kindi w dobrej cenie 11,99.
Weszłam do TXM i trafił mi się szlafroczek bawełniany za 40zł.
I weź puść babę na miasto
Ale już mam praktycznie wszystko dla siebie i dla małej . Został mi tylko wózek Ale to już na ostatnią chwilę bo i tak kupuję z drugiej ręki. Mam zaznaczone kilka opcji na olx . Tylko jechać oglądać i kupowaćZobacz załącznik 871487 Zobacz załącznik 871488
Ja ostatnio miałam 9.6... także powtórka z rozrywki z synem.Ja też mam niską hemoglobine dzisiejszy wynik 11,0. Już 3 miesiąc lykam na zmianę sorbifer lub tardyferon