reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak na dobrą sprawę to i dzień przed porodem może się obrócić , wiadomo [emoji39][emoji39] tylko że niestety ale już teraz jest im ciężko , sam fakt że większość naszych dzieci już nie zmienia pozycji przynajmniej od miesiąca z tego co piszecie [emoji4] chodzi mi o te mamusie co mają podobny tydzień do mojego [emoji16]

U mnie aniołek grzeczny, bo od 22 tyg ciagle leży główka w dół [emoji5]

reklama
@miloscwczasachpopkultury nawet nie wiedziałam że jest coś takiego żeby sobie samemu ktg robić. Wiesz jak to się nazywa może? Ja będę chodzić do szpitala bo w luxmedzie nie robią a w szpitalu robią raz na tydzień od 36 TC i od razu robią USG i badają na fotelu.

@klaudiaa975 ja podpalalam jako nastolatka czyli jakieś 15 lat temu. Moja mama paliła kiedyś jak smok 2 paczki dziennie teraz pali dalej ale z 2-3 dziennie ale opamiętała się dopiero jak zdrowotnie podupadla.. Dla mnie to jest okropne i cieszę się z ani ja ani mój mąż nie palimy. Jak czytałam o SIDS to właśnie ostrzegali żeby dziecko nie spalo w łóżku z rodzicami jak któreś pali papierosy. Ja bym na Twoim miejscu drążyła temat rzucenia bo może argument że dla córeczki bardziej przemówi:)

Niestety nie :( to chyba taki normalny sprzęt jak na ktg tzn te pasy na brzuch, te dwa okrągłe na brzuch co się nakłada i pewnie taki przenośny mały monitorek co zapisuje na papierze sssystko wykres.

U mnie lekarz prywatnie to właśnie zaproponował i 9 lipca mi to da do domu, pokaże wcześniej jak się tym obsługiwać i wam pokaże wtedy :)

Dziś Bartek zamontował tą karuzelkę i jest super. Wieczorem sprawdzę ten projektor jak daje po ścianach te gwiazdeczki na sufit i ściany. Melodyjki grają, jest nawet taki szum jakby, misie się kręcą i ona będzie zamontowana oczywiście z boku żeby dziecko nie miało tego bezpośrednio nad głowa, bo zeza będzie robić i męczyć oczka.

Tak się prezentuje, jutro mam nadzieje, ze przyjdzie kurier z materacem [emoji5][emoji179]
IMG_0485.JPG
IMG_0487.JPG

Załączniki

• IMG_0485.JPG
    IMG_0485.JPG
    261,5 KB · Wyświetleń: 235
  • IMG_0487.JPG
    IMG_0487.JPG
    492,4 KB · Wyświetleń: 248
@miloscwczasachpopkultury nawet nie wiedziałam że jest coś takiego żeby sobie samemu ktg robić. Wiesz jak to się nazywa może? Ja będę chodzić do szpitala bo w luxmedzie nie robią a w szpitalu robią raz na tydzień od 36 TC i od razu robią USG i badają na fotelu.

@klaudiaa975 ja podpalalam jako nastolatka czyli jakieś 15 lat temu. Moja mama paliła kiedyś jak smok 2 paczki dziennie teraz pali dalej ale z 2-3 dziennie ale opamiętała się dopiero jak zdrowotnie podupadla.. Dla mnie to jest okropne i cieszę się z ani ja ani mój mąż nie palimy. Jak czytałam o SIDS to właśnie ostrzegali żeby dziecko nie spalo w łóżku z rodzicami jak któreś pali papierosy. Ja bym na Twoim miejscu drążyła temat rzucenia bo może argument że dla córeczki bardziej przemówi:)

Ten argument na pewno by przemówił w jakimś stopniu. Pewnie ograniczy , lub jak zobaczy mała a wiem jaki ma charakter to może i rzuci :) chciałabym bardzo :)

Ja nie biorę bo bez sensu .. czasem brakuje czasu żeby wziąć prysznic.. do łazienki trzeba szybko bo dziecko może się obudzić a gdzie jeszcze makijaż a potem na wieczór zmywać .. szkoda czasu ... Te 2-3 dnia można wytrzymać bez , szpital to szpital nikt na to nie zwraca uwagi . Ewentualnie na wypis .ale ja na wypis też raczej nie będę się malować ze szpitala do samochodu i szybko uciekać do domu ..:D

Ja nawet nie myślałam żeby brać :D ale w sumie nic nie szkodzi spakować jednego małego tuszu gdyby jednak trzeba było się ogarnąć i ludzi nie straszyc :D

reklama
Przyjęli tydz temu bo skurcze miała coś tam jej dali wszystko się uspokoilo i teraz leży bezsensu
No dziwna sytuacja. Ale jak ma się czuć bezpieczniej a lekarze nie widza przeciwskazan żeby zajmowała bez potrzeby łóżko to niech leży i odpoczywa :D
A tobie robili jakieś badania ? Wieś już coś ?

Do góry