reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powinno być teraz ktg robione obowiązkowo, tak mi lekarz powiedział i nawet na następnej wizycie daje mi do domu wypożycza sprzęt do samodzielnego ktg w domu żebym sobie robiła i wszystko sprawdzała :) za 50 zł wypożyczenie i mam siebie sprawdzać w domku, także byłam w miłym szoku ;)
Fajnie ;) nie słyszałam o czymś takim :D
No ja idę do niego w poniedziałek to zobaczymy. Ma mi pobrac gbs i jak nie powie nic o ktg to sama spytam. Chciałabym chociaz z dwa razy iść , sprawdzić czy coś się zaczyna ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No właśnie też się dziś zastanawiałam czy ostatnie ale podejrzewam, ze tak :)
Trochę tych badań miałam, bo On zleca co drugą wizytę.
Aktywnie aktywnie, wysprzatalam całą chate i mam dość ale co zrobić jak jest się pedantem hah :)

No ja mam już ostatnie krew, mocz i ten wymaz gbs i 9 lipca da mi lekarz do domu sprzęt, którym będę mogła samodzielnie co 2gi dzień robić sobie ktg i sprawdzać prace serduszka, ciśnienie córeczki i prace macicy. Ekstra :)

Ja też biorę kosmetyki do makijażu, mam już naszykowane :) pewnie nie będę robić pełnego make up, ale chociaż trochę się przypudrować [emoji16]

Ja tez biorę takie podstawowe tzn podkład, gąbeczka silikonowa do nakładania, tusz, jakiś błyszczyk itd żeby w momencie wyjścia się umalować, dla siebie, dla córeczki i Bartka mojego :)

Ona jest z takiej patologicznej rodziny widać i słychać ma chłopca 3 latka w domu facet w pracy mały u babci a ona tu leży bo leży ubzdurala sobie ze urodzi w terminie (w ogóle myśli cały czas że będzie cc bo 1 miała ale lekarze nico tym nie mowia)dziś zaproponowali jej balonik 2 dni przed terminem tylko po co ???nic się złego nie dzieje ona ani żadnych dolegliwości ani leków nic dziś się jej pytał czy chce do domu wyjść to ona ze nie ze chce balonik masakra jakaś gadalam tu z nią tlumaczylam że lepiej jak samo się zacznie to niby że zrezygnuje z balonika ale wątpię mam wrażenie że ona nie chce wrócić do domu do tego cyrku jaki ma.

Szkoda dzieci ..... Nie lubię takich sytuacji :(
Ale też dziwne , że w ogóle ja przyjęli do szpitala i tak sobie leży tylko

Mam wrażenie że twój lekarz jest bardzo nowoczesny. Ktg sama. Gbs sama... podoba mi się takie podejście.ja w pierwszych ciazach ktg miałam dopiero w szpitalu. Teraz mam co tydzień w klinice polgodzinny zapis.

No tez mam takie wrażenie i mega mi takie podejście odpowiada, że ma takie zaufanie do mnie i ja do niego. A serio jest mega profesjonalny. Fajnie, że będę mogła od tego 36 tyg już w domu sama sprawdzać co tam w środku się dzieje.

No i prawidłowo :) trzeba sprawdzać wszystko teraz, bo to najważniejsze i ostatnie tyg

A który masz tydzień ? Bo ja 33+6 więc już wysoko i naprawdę znikoma szansa :) niby do 32 tygodnia spokojnie mogą się jeszcze przekrecac :)No tylko cycek przykrywa pewnie pół jego ciała. Swoją drogą współczuję mu. Nie chciałabym pić mleka z 5litrowej butli a biedny mój syn będzie miał właśnie taką butle. Czyli cycka większego od swojej głowy [emoji23][emoji4]

Do 37 tygodnia dziecko ma szanse jeszcze się obrócić. Wisodmo jest już coraz większe, ale jest tak sprawne i silne, że jest w stanie to zrobić :)

reklama
Do góry