reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też biorę kosmetyki do makijażu, mam już naszykowane :) pewnie nie będę robić pełnego make up, ale chociaż trochę się przypudrować [emoji16]
A ja nie naszykowalam. Nie pomyślałam. Może spakuje tylko tusz i puder. :pWątpię , że będzie mi się chciało malować ale lepiej wziąć na wszelki wypadek jak by coś się w głowie poprzestawialo i by byl płacz , że wyglądam jak 7 nieszczęść a nie mam nawet tuszu przy sobie [emoji23]

reklama
Super wiesci:) A który dokładnie tydzień i dzień u Ciebie? Może ja też mogę wyluzowac:D chociaż i tak dziś dużo robię... A Ty leżałas teraz ?
Ja mam 33+6 dzisiaj :)
Wyluzować to lekarzowi chodziło o to że się nie stresować bo ja w tej ciąży od początku na szpilkach siedzę [emoji23]

Ja poleguje bo mam miękka szyjkę , czyli mam się oszczędzać ale nie leżeć cały czas :)

Mój lekarz dużo w życiu widział . Ma ponad 50 lat pracuje w szpitalu gdzie ratuje się wcześniaki z 25 tygodnia więc na nim poród w 34tyg pewnie nie robi wrażenia [emoji39][emoji39]

Dziś miałam tak sztywny i bolący kręgosłup ze powiedziałam Bólowi ,, Nie” wyklikalam w YouTube ćwiczenia na kręgosłup 3 trymestr, jestem jak nowonarodzona jak go troche rozruszałam :)

I prawidłowo, czasami lepiej jest sie lekko rozruszać niż cały dzień leżeć. Nawet lepiej dla zdrowia, dziecka i samopoczucia i później dla porodu

U nas zostało 38 dni także za 4 dni zaczynam 36 tydzień, leci już tak szybciutko, że szok ;)

No masakra, ja tez wspolczuje i bardzo doceniam, że przez cały okres trwania ciszy mam luzik i nic nie boli, mogę być aktywna nawet i do teraz :)
A niby końcówka się dłuży, tak większość kobiet mówi. Ja tego nie zauważyłam :D
A ja postanowiłam się dopieścić lodami z owocami:D
Pycha ❤️

Ja też dziś skończyłam 34 i chyba faktycznie z medycznego punktu widzenia to coś znaczy bo z każdą dolegliwościa w młodszej ciąży odsylano by mnie ze szpitala wybranego przeze mnie do specjalistycznego. Od dziś wiem że trafię już tan gdzie chce. Zdecydowanie jestem spokojniejsza;)
U mnie dziś 33+5, za dwa dni skończę 34 tc. Ale gdzieś z tylu głowy mam że lekarz dodał te 5 dni i wziął pod uwagę termin z Usg. Dzidzia duża, więc dużo za tym przemaw8a. Ale obawa jest, także odetchne w środę za tydz,wtedy z OM 34 tc kończę. Tak czy siak przy mojej szyjce to już duże osiągnięcie ten tydzień. Muszę wytrzymać do 1 lipca,żeby kasa z polis była, hahahaha:D oczywiscie zart:) chce rodzić na koniec lipca

A to co dziś kupiłam małej [emoji23] komplet różowe body i spodenki 15 zł w Pepco. A w mamo kup mi te w serduszka za 16 zł ale fajna bawełna, Polski producent. Zobacz załącznik 871436

Śliczne ciuszki :) ja już po praniu i prasowaniu to nazbierałam z 4 szt nowych i to już serio koniec. Teraz tylko ostatnie rzeczy do pokoiku małej i koniec

Ja po wizycie :)
Przyjemne było to że wchodze , ginekolog się pyta który tydzień mówię że 34 a on mi mówi " no to super możemy rodzić , już powinno być wszystko dobrze także teraz możemy się wyluzować "
Ucieszyły mnie jego słowa [emoji4]

Szyjka podobno bez zmian czyli miękka ale zamknięta.
Maluszek waży około 2200 czyli ostatnio ładnie przybiera bo w tydzień około 300g, nadrabia :) a mamusia się cieszy [emoji847][emoji847]

Dalej leży dupka do dołu i lekarz mówi że małe szanse na salto ale może jeszcze za dwa tygodnie nam zrobi niespodzianke.. jak coś to cesarka tydzień przed terminem ale to na wizycie kolejnej będziemy rozmawiać [emoji39][emoji39]

Fajne podejście lekarza, serio :)
Super wazy dzidzia :) także już możesz być spokojna.

reklama
A który masz tydzień ? Bo ja 33+6 więc już wysoko i naprawdę znikoma szansa :) niby do 32 tygodnia spokojnie mogą się jeszcze przekrecac :)No tylko cycek przykrywa pewnie pół jego ciała. Swoją drogą współczuję mu. Nie chciałabym pić mleka z 5litrowej butli a biedny mój syn będzie miał właśnie taką butle. Czyli cycka większego od swojej głowy [emoji23][emoji4]
On będzie przeszczęśliwy[emoji16][emoji16] zobaczysz[emoji16][emoji16]

Do góry