reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja po wizycie :)
Przyjemne było to że wchodze , ginekolog się pyta który tydzień mówię że 34 a on mi mówi " no to super możemy rodzić , już powinno być wszystko dobrze także teraz możemy się wyluzować "
Ucieszyły mnie jego słowa [emoji4]

Szyjka podobno bez zmian czyli miękka ale zamknięta.
Maluszek waży około 2200 czyli ostatnio ładnie przybiera bo w tydzień około 300g, nadrabia :) a mamusia się cieszy [emoji847][emoji847]

Dalej leży dupka do dołu i lekarz mówi że małe szanse na salto ale może jeszcze za dwa tygodnie nam zrobi niespodzianke.. jak coś to cesarka tydzień przed terminem ale to na wizycie kolejnej będziemy rozmawiać [emoji39][emoji39]
Super wiesci:) A który dokładnie tydzień i dzień u Ciebie? Może ja też mogę wyluzowac:D chociaż i tak dziś dużo robię... A Ty leżałas teraz ?

reklama
Powinno być teraz ktg robione obowiązkowo, tak mi lekarz powiedział i nawet na następnej wizycie daje mi do domu wypożycza sprzęt do samodzielnego ktg w domu żebym sobie robiła i wszystko sprawdzała :) za 50 zł wypożyczenie i mam siebie sprawdzać w domku, także byłam w miłym szoku ;)
Mam wrażenie że twój lekarz jest bardzo nowoczesny. Ktg sama. Gbs sama... podoba mi się takie podejście.ja w pierwszych ciazach ktg miałam dopiero w szpitalu. Teraz mam co tydzień w klinice polgodzinny zapis.

Chcę mieć to dziewczyna już za sobą [emoji16] ja chyba też bym wzięła te opcje z balonikiem. Chociaż nie wiem czy takie wyganianie dziecka na zawolanie jest dobre ? Myślałam , że po terminie te 10dni, można coś kombinować bo jednak dziecko ma jeszcze czas ..

U mojej teściowej to lekarz celowo w dniu terminu przebił pęcherzy ciążowy i po paru godzinach już urodziła :) fajnie mieć takiego lekarza, wystarczy się dobrze z nim dogadywać, kupić jakaś dobra flaszkę czy tez bombonierkę i myśle, ze można się dogadać :)

Moja gin też mi już mówiła że chyba będzie cesarka i w ogóle a na ostatniej wizycie fiknął główką w dół ale ostatnio też się mocno wiercił ale po ruchach czuję że chyba nie robił salta :D ja mam we wtorek wizytę także się okaże co tam narozrabiał :p
A który masz tydzień ? Bo ja 33+6 więc już wysoko i naprawdę znikoma szansa :) niby do 32 tygodnia spokojnie mogą się jeszcze przekrecac :)
No bo to przez tego cycka[emoji16] Czuje już mleko[emoji16][emoji23]
No tylko cycek przykrywa pewnie pół jego ciała. Swoją drogą współczuję mu. Nie chciałabym pić mleka z 5litrowej butli a biedny mój syn będzie miał właśnie taką butle. Czyli cycka większego od swojej głowy [emoji23][emoji4]

Super wiesci:) A który dokładnie tydzień i dzień u Ciebie? Może ja też mogę wyluzowac:D chociaż i tak dziś dużo robię... A Ty leżałas teraz ?
Ja też dziś skończyłam 34 i chyba faktycznie z medycznego punktu widzenia to coś znaczy bo z każdą dolegliwościa w młodszej ciąży odsylano by mnie ze szpitala wybranego przeze mnie do specjalistycznego. Od dziś wiem że trafię już tan gdzie chce. Zdecydowanie jestem spokojniejsza;)

Gastroskopia ale bardzo nie przyjemne badanie. Sprawdza przełyk i żołądek. Ale jak pali papierosy to bym go jak najszybciej do lekarza wysłała i kazała rzucić palenie.
Miałam i nie wspominam dobrze tego badania ... A jeśli chodzi o papierosy to nawet się nie chce wypowiadać.. pali 1 - 1.5 paczki dziennie. Grubych czerwonych ..... Nie oduczy się. Bo czasem zwrócę mu uwagę w domu , że 15minut temu byl i pali z nudów widocznie. Bo jak patrzę to zygac się chce że znowu papieros w ustach. Czasem odpuści i nie pójdzie a czasem tak. I nie ma z nim rozmowy. Tłumaczy się tym, że ma taka prace stresująca, wszyscy tam też palą. I on nie rzuci. Ciekawa jestem co by zrobil gdyby od tego jego zdrowie lub życie zalezalo.. ja paliłam wcześniej. Ale miałam paczkę na dwa dni. Do tego te słabe niebieskie , cienkie. Postanowiłam , że rzucam w dniu urodzin. I rzuciłam z dnia na dzień. 16dni później okazało się , że jestem w ciąży bo nie dostałam miesiączki. Więc chyba jakieś przeczucie , żeby coś zmienić :)

Odkad w sobote trafilam do szpitala i teraz,gdy jestem w domu,tesciowa ani razu nie zapytala o swoja wnuczke czy wszystko jest dobrze.. nic.. wiec jesli urodze..niech wypier.ala.. nie chce jej widziec.. moja mama byla u mnie juz w sobote i niedziele.. teraz tez w niedziele przyjedzie.. stale sie pyta jak sie czuje itd.. nawet corcia wrocila od niej zeby mi pomoc az do tygodnia po porodzie,wtedy jedzie sobie dalej na wakacje ;)

To przykre z jej strony takie zachowanie olewatorskie. Także po porodzie możesz tez spokojnie być oschła i być nie w sosie żeby ją zapraszać chociażby na odwiedziny do szpitala.. ja bym tak zrobiła, masakra.

reklama
@karkula309 i byłaś w Rzeszowie i nie zagladnelas [emoji23][emoji23] Osz Ty !!

Do mnie właśnie dotarł kurier i zapas 'cuksów' [emoji23][emoji23]
IMG_20180627_125948.jpg
IMG_20180627_131457.jpg
IMG_20180627_131611.jpg
IMG_20180627_131626.jpg

Załączniki

• IMG_20180627_125948.jpg
    IMG_20180627_125948.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 304
  • IMG_20180627_131457.jpg
    IMG_20180627_131457.jpg
    57,1 KB · Wyświetleń: 312