reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tina1201, zapoznaj się z treścią tego posta :
Link do: Czym różni się szczegółowe USG ciąży od zwykłego USG ciąży? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ja uważam jednak sporą różnicę między usg "zwykłym" , od tego prenatalnego.
W pierwszej ciąży byłam na usg genetycznym, samo badanie trwało blisko godzinę. Wykonywała je lekarka z certyfikatem.
Miałam opis na stronę A4, wyszczególnione było dosłownie wszystko. Wymiary każdego narządu, długości i ich budowe. Nad samym sercem skupiała się na maksa, czy przedsionki, komory, aorta ,jakieś żyły główne. Ile dziecko ma paluszków u rączek, długości kości. Teraz na pewno też pójdę na takie badanie. Na prawdę warto.

Nie chodziło mi o to ze nie ma różnicy między normalnym a prenatalnym , a o to ze robi się je jak standardowe badanie . Ze to taka podstawa , które się w ciąży poprostu robi, nie zastanawia - tak jak morfologię czy inne badania .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzeba niebawem poczynić jakieś zakupy :)

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

Koniecznie :-)
Ja jeszcze trochę i nie będę się mieścić w spodnie. Kupię jakieś legginsy, tregginsy coś takiego, nie lubię chodzić w dżinsach nawet jak nie byłam w ciąży to lubiłam chodzić w spodniach na gumkę typu tregginsy,jegginsy itp. Później wiosna lato to jakieś sukienki wiec nie będzie źle

reklama
Do góry