reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super że wizyty udane :-) Ja kolejne powikłania po przeziębieniu.. Siadlo mi gardło i ucho boli że spać nie mogłam w nocy.. Poszłam znów do lekarza I tym razem dostałam antybiotyk.. Czytałam że penicylina bezpieczna w ciąży.. Tylko znów boję się powikłań i grzybka :< Ostatni antybiotyk brałam 6 lat temu..

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

reklama
dobrze ze mok synuś jeszcze nie pyta hehe .a to na pytanie czy chce dzidziusia to krzyczy nieee;-)
wizytujacym POWODZENIA!
pralinka92 gratuluje udanej wizyty!;-)

ja wczoraj miałam przyplyw energi wysprzątałam dom ,a dzis jestem jak piłka bez powietrza ;\ nawet nie mam sil wsiąść sie za obiad help. ALE za to od wczoraj nie mam mdłości jupii jej!zamiast mdłości pojawił sie wilczy apetyt dosłownie..

czy sa jakieś dziewczyny co nie robią prenatalnego?

dajcie znać kiedy macie kolejne terminy wizyt żebym mogła powoli uzupełniać listę!;-)
czy wogole jest przydatna ta lista?ktora z niej kozysta?;)
Ja raczej się na prenatalne nie zdecyduje. Mam 22 lata, więc nie widzę potrzeby. Choć jeszcze się waham nad USG.

f2w3flw1cbdbspns.png

Dziewczyny przecież Usg prenatalne to jest standardowe badanie które poprostu robi się podczas normalnego Usg , każdy lekarz je robi . To jest jak zwykle usg tyle ze lekarz dokładnie sprawdza kość nosowa czy przeziernosc karkowa , wiec na co się tu decydować czy nie ? Na z test Pappa z krwi to rozumiem , ale przecież usg prenatalne to standardowe badanie , jak test z glukoza czy morfologia .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny przecież Usg prenatalne to jest standardowe badanie które poprostu robi się podczas normalnego Usg , każdy lekarz je robi . To jest jak zwykle usg tyle ze lekarz dokładnie sprawdza kość nosowa czy przeziernosc karkowa , wiec na co się tu decydować czy nie ? Na z test Pappa z krwi to rozumiem , ale przecież usg prenatalne to standardowe badanie , jak test z glukoza czy morfologia .

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dokładnie :-)masz rację
Ja tego tez nie rozumiem jak tego można nie robić... Przecież to podstawa..

Tina1201, zapoznaj się z treścią tego posta :
Link do: Czym różni się szczegółowe USG ciąży od zwykłego USG ciąży? - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet

Ja uważam jednak sporą różnicę między usg "zwykłym" , od tego prenatalnego.
W pierwszej ciąży byłam na usg genetycznym, samo badanie trwało blisko godzinę. Wykonywała je lekarka z certyfikatem.
Miałam opis na stronę A4, wyszczególnione było dosłownie wszystko. Wymiary każdego narządu, długości i ich budowe. Nad samym sercem skupiała się na maksa, czy przedsionki, komory, aorta ,jakieś żyły główne. Ile dziecko ma paluszków u rączek, długości kości. Teraz na pewno też pójdę na takie badanie. Na prawdę warto.

reklama
Dziewczyny czy Wy też macie widoczne brzuszki? W pierwszej ciąży do 4 miesiąca nic a tu praktycznie od początku balon [emoji1]

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry