reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A twój gin nie ma dyżurów w tym szpitalu gdzie jesteś? Dzwoniłaś do niego?
Ja miałam ostatnio taką sytuację pierwszy raz w życiu , że chciało mi się siku juz wcześniej ale nie poszłam nie pamiętam czemu, chyba dziecko kąpałam potem usypiałam i dopiero jak sama poszłam się myć, rozbieram się i już tak czułam ucisk na pęcherz i jeszcze mały mi się zaczął wiercić i naciskać i jeszcze puściłam wodę do wanny i czułam , że mi samo leci trochę w majty. No zaczęłam popuszczać lekko i nijak nie byłam w stanie zatrzymać. Ale to czułam że to siku. A jak Ty nie jesteś pewna , że to siku było to dzwoń do swojego gina i mu opowiedz może coś zadziała , żeby Cię lepiej przebadali.
Hyhyhy on nie jest lubiany w tym szpitalu :D ale zapytam dzis innego gina czy to mozliwe ze jakis plyn mi sie przedostal i z chwila rozwarcia wylecial.. bo to z pewnoscia nie siku..

reklama
Hej dziewczyny.. nie denerwuje sie od wczoraj juz,nocka taka sobie,teraz znow mialam dosc mocny skurcz na dole,i te klucie w szyjce,no i brzuch napiety jest ;) pobolewa mnie podbrzusze i ooo ,znow skurcz na dole pod brzuchem.. mozliwe ze mnie puszcza do domu za kilka dni, oby dotrwac jeszcze 3 tyg i bedzie git... na sali mam kobiety w 40 tyg i 42 tyg.. ktore nie moga urodzic ale szyjki maja mocne, rozwarcie jedna ma 2 cm druga 1cm, a ja mam miekka i rozwarcie..

Nie opłaca się. Od 700-1200.
My płacimy 550 bo po znajomości. Ale wiesz , płacąc prawie 600 zł za wynajem to wolałabym tyle palcic bankowi za kredyt a mieszkanie moje. A tez siedzi to na glowie, że niby jesteś u siebie a jednak nie do końca.. było by to nasze to i drzwi byśmy wymienili, okna, wanne. I ogólnie zrobili po swojemu.chociaz w środku i tak drzwi trzeba kupić bo nie ma. A w sypialni i wlazience przecież być muszą. Nawet karniszy nie ma :/ musimy robić wszystko od podstaw. A ciągle obawa , że właścicielka zadzwoni i powie. Macie rok na wyprowadzkę..
Jej Klaudia, podczytuje forum regularnie, pewnie mnie nie kojarzysz ;), bardzo mało się udzielam, ale po przeczytaniu Twoich postów o mieszkaniu chciałabym doradzić ;) rzadko kiedy spotyka się mieszkania w stanie surowym do wynajęcia, bez podłóg drzwi itd, a jeżeli takie są to właściciel powinien oto zadbać i pokryć koszty podstawowego wyposażenia, przecież zdaje sobie sprawę, że nikt w takich warunkach nie będzie mieszkał. Mam wrażenie, że właściciel wykorzystuje Wasz portfel, no chyba, że faktycznie mówi, że ma zamiar to mieszkanie sprzedać, wtedy postarałbym się o podpisanie jakiejś wstępnej umowy deklaracyjnej, bo może się z tego wycofać jak zobaczy ile w mieszkaniu zrobiliście bo sobie uświadomi, że "o teraz to mogę wynajmować, jako tako to wygląda" pomyślcie o tym, nie wiem ile w to włożyliście, ale i Waszych 3000 zł szkoda. A jeżeli jesteście ok z tym, że zainwestujecie w czyjeś mieszkanie, to szafkę czy meble do kuchni kupiłbym właśnie używane z olx, nie wstawialabym nowej całej kuchni, bo ciężko będzie ją dopasować do następnego mieszkania.

Hej dziewczyny.. nie denerwuje sie od wczoraj juz,nocka taka sobie,teraz znow mialam dosc mocny skurcz na dole,i te klucie w szyjce,no i brzuch napiety jest ;) pobolewa mnie podbrzusze i ooo ,znow skurcz na dole pod brzuchem.. mozliwe ze mnie puszcza do domu za kilka dni, oby dotrwac jeszcze 3 tyg i bedzie git... na sali mam kobiety w 40 tyg i 42 tyg.. ktore nie moga urodzic ale szyjki maja mocne, rozwarcie jedna ma 2 cm druga 1cm, a ja mam miekka i rozwarcie..
Wytrzymasz jeszcze ostatnie tygodnie [emoji8] bedziesz lezec i bedzie ok. Szkoda, ze tak niewiele Ci mowia

I tak ty napisałaś 1500 zł odstępne i 250 zaliczka na wodę jak dobrze kojarzę. A macie mieszkanie w nowym bloku, wyremontowane i dość duże, 3 pokoje tak? U nas w mieście za takie trzeba by dać z 2500 zł za wynajem [emoji14] za 1500 to max 2 pokoje w starym bloku :)

A w Katowicach moja koleżanka płaciła 1600 zł za bodajże 23m2 [emoji14]

Więc te ceny Klaudii to grosze można powiedzieć[emoji16]
250 to czynsz z zaliczka za wodę. Tzn opłaty administracyjne dokładnie bo to mieszkania bezczynszowe.
Tak tak 65 m :) ale i u nas są droższe. Nam się i tak z tą ceną za ten standard udało :)

reklama
Do góry