reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Normalnie, po prostu nakłada się szampon i myje jak normalne włosy i spłukuje [emoji5]

Wiadomo, kwestia gustu i stylu bycia. Do mnie idealnie by pasowały [emoji39][emoji847][emoji847]

Jeśli Tobie się podoba to nie ma znaczenia co inni powiedzą. Wiesz to jest tak jak ze wszystkim. Np ja mogę się zajebiście czuć w jakiejś kiecce a ktoś inny popatrzy i stwierdzi , że wyglądam wieśniacko☺ jak to mówią o gustach się nie dyskutuje☺ jakby każdemu podobało się to samo to ten świat byłby nudny☺ z resztą Ty mi średnio wyglądasz na kogoś kto by się przejmował aż tak czyjąś opinią na temat swojego wyglądu☺

reklama
Kurcze.. ciekawe jak z beżowym ale pewnie też będą jakieś problemy :///
Myślę , że szary byłby najmniej problematyczny. Ja też mam czarny zlew i to był strzał w kolano właśnie pod względem osadu z kamienia. Ale mam taki płyn do czyszczenia granitu plus trzeba nasmarować oliwą na koniec i jakoś to wygląda.

Kochana te bóle też na pewno potęguje stres. Bo stresuje Cię całą sytuacja. Wiem po sobie. Cały tydzień super się czułam, przy mojej krociutkiej szyjce nawet posprzątałeam całą chatę przecież.. A dziś... strasznie kłócą się z mężem i od samego rana aż bolesne skurcze miałam co 10 minut, na szczęście przeszły i są rzadsze. Ale jestem u siostry bo na niego patrzeć nie mogę... I podbrzusze cały czas pobolewa, kluje...i ja wiem,że u mnie to też jest od stresu, od głowy... będzie wszystko dobrze, jesteś pod dobra opieką!:*

No następna ma jeszcze siłę kłócić się z chłopem. Ej dziewczyny ja wiem , że różne są sytuacje, ale trzeba teraz ich olać trochę bo nasze dzidzie pod serduchem wszystko czują. A przez nerwy jeszcze za wcześnie urodzimy i po co nam to.

Twierdzi ze wody sa ok.. dla mnie nie, bo to bylo duzo tego ,to ewidentnie nie byly siki.. wiem jak u mnie siki wygladaja ,a co bylo teraz.. :/

A twój gin nie ma dyżurów w tym szpitalu gdzie jesteś? Dzwoniłaś do niego?
Ja miałam ostatnio taką sytuację pierwszy raz w życiu , że chciało mi się siku juz wcześniej ale nie poszłam nie pamiętam czemu, chyba dziecko kąpałam potem usypiałam i dopiero jak sama poszłam się myć, rozbieram się i już tak czułam ucisk na pęcherz i jeszcze mały mi się zaczął wiercić i naciskać i jeszcze puściłam wodę do wanny i czułam , że mi samo leci trochę w majty. No zaczęłam popuszczać lekko i nijak nie byłam w stanie zatrzymać. Ale to czułam że to siku. A jak Ty nie jesteś pewna , że to siku było to dzwoń do swojego gina i mu opowiedz może coś zadziała , żeby Cię lepiej przebadali.

To może trochę uleciało ale zostało na tyle, żeby dziecko było bezpieczne ? Nie wiem kurcze kochana.. nie znam się :( ale skoro mówią , że jest wporzadku to nie martw się na zapas :*

Mi gin ostatnio powiedział bo się pytałam o to, w jakim czasie powinnam urodzić jak odejdą mi wody. W ciągu 24 godz trzeba. I nie ma tak że wody się będą sączyć tydzień czy dwa albo dzisiaj trochę i potem dopiero za jakiś czas. Jak odchodzą wody to znaczy że pęcherz płodowy pęknął i już pozamiatane nie da się go skleić. Tu w ciągu doby musi się dziecko urodzić albo sn albo CC.

Najniższa krajowa [emoji23]
Tzn mąż też tak ma oficjalnie na umowie, a ja na swoim więc też inna kwestia. Ogólnie na mieszkanie + paliwo + abonamenty + internet + tv idzie praktycznie cała wypłata męża.
Ale u nas drogie mieszkania czy to wynajem czy kupno.
I tak ty napisałaś 1500 zł odstępne i 250 zaliczka na wodę jak dobrze kojarzę. A macie mieszkanie w nowym bloku, wyremontowane i dość duże, 3 pokoje tak? U nas w mieście za takie trzeba by dać z 2500 zł za wynajem [emoji14] za 1500 to max 2 pokoje w starym bloku :)

A w Katowicach moja koleżanka płaciła 1600 zł za bodajże 23m2 [emoji14]

Więc te ceny Klaudii to grosze można powiedzieć[emoji16]

reklama
Do góry