reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam pytanie w calkiem innej kwesti do mam ktore juz maja dzieciaki :) moja corka ma 3,5 roku i wlasnie przyszedl czas ze na wszystko pokazuje i pyta co to :D ile to u was trwalo? Bo nie ukrywam ze czasem mnie drazni kiedy piaty raz pyta o to samo :) albo o cos co wie co to jest :) czy u was tez tak to wygladalo?

reklama
Mam pytanie w calkiem innej kwesti do mam ktore juz maja dzieciaki :) moja corka ma 3,5 roku i wlasnie przyszedl czas ze na wszystko pokazuje i pyta co to :D ile to u was trwalo? Bo nie ukrywam ze czasem mnie drazni kiedy piaty raz pyta o to samo :) albo o cos co wie co to jest :) czy u was tez tak to wygladalo?
Mój w tym samym wieku [emoji23] zaczęło się że dwa miesiące temu [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

KatiNails a Ty bylas juz na wizycie? bo tak mi kojarzy się jak pisałaś w Starym roku że na poczatku Nowego idziesz, może już pisałaś o tym ale jakoś nie widziałam. pozdrawiam ;)

@Karokao <3
giphy.gif

Myślę, że ten wysoki wynik to właśnie sprawka soku ;)
Co wy, 89 wynik to wynik w normie, żaden wysoki. Nawet jak trochę ponad 100 będzie to za cukrzyka nie uznają i insuliny nie walą [emoji16]

Ja 80-90 na czczo to dopiero mam odkąd biorę metforminę, wcześniej. 100-105 ,[emoji14]

Teraz miałam robioną już dwupunktową krzywą cukrową, ale wyniki odbiorę dopiero 17.01 na wizycie u gina, po co sobie humor psuć [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Co wy, 89 wynik to wynik w normie, żaden wysoki. Nawet jak trochę ponad 100 będzie to za cukrzyka nie uznają i insuliny nie walą [emoji16]

Ja 80-90 na czczo to dopiero mam odkąd biorę metforminę, wcześniej. 100-105 ,[emoji14]

Teraz miałam robioną już dwupunktową krzywą cukrową, ale wyniki odbiorę dopiero 17.01 na wizycie u gina, po co sobie humor psuć [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja tez wlasnie sie dziwie czemu czepiacie sie takich wynikow 86, 89 to dobre wyniki.

Ja mialam cukrzyce ciazowa w poprzedniej ciąży, teraz z takimi wynikami bym sie nie załapała na " cukrzyka " normy sie zmieniły. Po dwoch godzinach cukier 145 ( krzywa cukrowa 75).
Teraz chyba przez to, ze mialam tylko lekka nietolerancje, ginekolog narazie jeszcze na krzywą mnie nie kierowała, glukoza na czczo oczywiscie w normie.

reklama
A mi dziś wyszły leukocyty w moczu, a nie powinno ich być. Powtórzę jeszcze badanie przed wizytą bo mogła być próbka zanieczyszczona choćby wydzieliną z pochwy. Mam upławy od jakiegoś czasu więc też się nie zdziwię jeśli to będzie jakaś infekcja intymna. No nic zobaczymy, dobrze, że glukoza na czczo w normie!
U mnie w badaniu bardzo liczne bakterie w moczu..zobaczymy co gin jutro na to....

Do góry