reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mialam cukrzyce ciazowa w poprzedniej ciąży, teraz z takimi wynikami bym sie nie załapała na " cukrzyka " normy sie zmieniły. Po dwoch godzinach cukier 145 ( krzywa cukrowa 75).
Teraz chyba przez to, ze mialam tylko lekka nietolerancje, ginekolog narazie jeszcze na krzywą mnie nie kierowała, glukoza na czczo oczywiscie w normie.
Dlatego nie ma co się przejmować, jak wyniki nawet trochę na granicy obojętnie w którą stronę są. Normy są co chwilę inne, inne procedury bla bla bla. Jak komuś znacząco coś wzrosło, no to trzeba się martwić. W sensie jak ktoś na czczo glukozę będzie miał 150 albo 200, to wtedy alarm. A mniejsze wartości to i dietą można sobie nieco podregulować często.

Wcześniej nasłuchałam się, jak to metforminy w ciąży nie można, a teraz i endokrynolog i ginekolog dają zielone światło, dopóki wyniki się nie odchylą. Normy wszelkie to jedno, a samopoczucie i praktyka to drugie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Dziewczyny a jak u was że spaniem ? Zła taka jestem kładę się ostatnio po 19 lub zaraz po 20 bo padam ze zmęczenia a budzę się o 5 i tak już nie mogę zasnąć chodzę jak mumia nieprzytomna w dzień też nie usne tyle mam na głowie spraw że tylko ciągle o tym myślę gdzieś czytałam że kobieta w ciąży powinna spać te 9 godz w nocy śpicie tyle?

Dziewczyny a jak u was że spaniem ? Zła taka jestem kładę się ostatnio po 19 lub zaraz po 20 bo padam ze zmęczenia a budzę się o 5 i tak już nie mogę zasnąć chodzę jak mumia nieprzytomna w dzień też nie usne tyle mam na głowie spraw że tylko ciągle o tym myślę gdzieś czytałam że kobieta w ciąży powinna spać te 9 godz w nocy śpicie tyle?
Ja śpię od 8-12h :o czasami drzemka w dzień.. Tyle że jeszcze w nocy wstaje do malucha.

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Ja też mam problemy ze snem :) wieczorem szybko zasypiam ale potem budzę się tak koło 3 potem kolo 5 i do tego dochodzą jeszcze sny... Mama takie porąbane że aż sama jestem w szoku czasem hahah :D

Dzisiaj mi się śniło ze w sklepie się biłam prawie z jakąś babą o punkty takie co się na kartę zbiera :szok::-D a i tak jak przyszła kolej nabicia na kartę to szybko przyłożyła swoją kartę do czytnika hahahaha a potem chodziłam po ścianach w jakimś zamku....
Masakra :oo:

Aaa wgl trzymajcie kciuki za mnie bo dzisiaj na godzinę 10 mam wizytę :) oby wszystko było dobrze :)

Ja mam wizyte po południu :) trzymam kciuki za Ciebie :) i za nas wszystkie :)
Badania prenatalne pewnie dziś nie wyjdą u mnie, wprawdzie to 11 tydzień ale pewnie fasolka będzie za mała.
Trochę się stresuję, bo... zasżłam w ciążę w momencie, gdy mój mąż leczy się na przewlekłe zapalenie prostaty...
ale jestem dobrej myśli :)
Pozdrowionka :)

Dziewczyny ja sie z Wami żegnam a Wam wszystkim zycze zebyscie w sierpniu tulily swoje maleństwa ,ciazy bez żadnych problemów. Mi się jeszcze moze kiedys uda wierzę w to. Milo tu z wami bylo Dziękuję za wszystko za kciuki i slowa wsparcia.

reklama
Do góry