reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Anet23 dzięki jutro sobie kupię aż ciekawa jestem czy to poskutkuje
Ja dzieciom kupowałam tylko bobofrutu czasem kompot z własnych owoców teraz kupuję te wyciskane z owoców 5 litowe w hipermarketach
Ale tak wszędzie mamy chemię

My jak nie mamy soku od babci :) to kupujemy sok jablkowy z hortexu sklad ma najlepszy z tych wszystkich, starsza uwielbia tez kubusia ale nie kupujemy tego play bo jego jakosc jest 0. Mozesz jeszcze sprobowac herbatke z kminku tzn ja wrzucam troche takiego normalnego kminlu do kubka i zalewam wrzatkiem odstawiam na chwile i pije mozna tez poslodzic, dziala przede wszystkim na wzdecia i mozna dawac juz niemowlaka ale na zaparcia moze tez zadziala :)

reklama
hej dziewczyny właśnie wróciłam od mojej gin. serduszko bije jak dzwon. maluszek ma już 1.04 cm termin z usg 27 sierpnia. jestem mega szczęśliwa bo ciężki dzień za mną. na prenatalne i test PAPPA mam się zapisać między 14 a 25 lutego. ale wcześniej tj 30 stycznia kolejna wizyta u mojej gin z uwagi na to że poprzednia ciążę straciłam mniej więcej w tym okresie. więc 30 stycznia dowiem się czy będzie ten upragniony prezent na 30 urodziny (10.02)

Super ze wszystko jest ok :)

Glukoza wyszla mi 86, norma 70-99 wiec szalu nie ma ale sie mieszcze. Wlasnie, posiew! Moze tez zrobie przed wizyta. Mam 17 stycznia wiec niewiele wczesniej niz Ty. Jesli masz mozliwosc to powtorz sobie badania moze zeby lekarz mial adekwatny punkt odniesienia. Ja wole na wlasna reke sprawdzic zeby lekarka miala juz potwierdzone wyniki i mogla dzialac a nie wyslala mnie na powtorne badania, a kolejna wizyta za 2 tyg.

Czy ta glukoza to ta ktora sie pije?

No chyba masz rację. Powtórzę ten posiew na wszelki wypadek.
I mi też glukoza wyszła w takich już maxymalnych normach ale jeszcze się mieszczą na szczęście...
Martwiłam się tą glukozą bo zawsze mam taką bliżej górnej niż dolnej granicy normy, a w rodzinie mam w linii prostej cukrzyków :/ ciekawe jak wyjdzie krzywa cukrowa jak przyjdzie na nią pora.

Glukoza wyszla mi 86, norma 70-99 wiec szalu nie ma ale sie mieszcze. Wlasnie, posiew! Moze tez zrobie przed wizyta. Mam 17 stycznia wiec niewiele wczesniej niz Ty. Jesli masz mozliwosc to powtorz sobie badania moze zeby lekarz mial adekwatny punkt odniesienia. Ja wole na wlasna reke sprawdzic zeby lekarka miala juz potwierdzone wyniki i mogla dzialac a nie wyslala mnie na powtorne badania, a kolejna wizyta za 2 tyg.

Ja dzisiaj odebrałam wyniki i glukoza 89. Mam sie bać?[emoji33][emoji3] jeszcze inteligentnie przed badaniem nad ranem napilam sie soku bo sie zapomniałam.. brawo ja [emoji122]

gannyx8dsoycbms0.png

Martwiłam się tą glukozą bo zawsze mam taką bliżej górnej niż dolnej granicy normy, a w rodzinie mam w linii prostej cukrzyków :/ ciekawe jak wyjdzie krzywa cukrowa jak przyjdzie na nią pora.

Ja robiłam dziś ta krzywa. Bo mi już lekarz kazał bo też mam cukrzykow w rodzinie. I też wyszła ok. W tej górnej normie ale ok.
Ale ogólnie strasznw to było. Wczoraj miałam pierwsze podejście ale po wypiciu dwóch lykow zwymiotowala.
Dziś się przekonalam no i jakoś się udało..

To prawda że z marchewka jest coś nie teges... moja córka jak miała jakoś tak 5 miesięcy to dałam jej do picia taki sok wciśnięty ze starej marchewki i co się później działo nie zapomnę do końca życia... Dostała dosłownie jakiegoś skrętu kiszek, brzuch twardy, mała cała napięta jak struna, aż się zanosiła z płaczu :( nie mogła zrobić kupki ani nawet pierdnąć sobie a z wysiłku to aż purpurowa się zrobiła :( dawaliśmy jej kropelki na brzuszek (bobotic - bardzo polecam) i jakoś na całe szczęście pomalutku jej przeszło a ile ja się strachu najadłam wtedy... byłam przerażona :(

No to też była akcja, współczuję!
Morał: uważać na marchew!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam się martwić, że moja dzidzia za mała? Pani doktor stwierdziła, że wymiar odpowiada tygodniowi. Miałam in vitro, może tu wiek ciąży liczy się inaczej. W każdym razie zapewniała, że jest Ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A po co się martwić, jakby trzeba było to lekarz by powiedział, że coś jest nie tak :D Bardziej zdziwiła mnie rozbieżność w terminach, to, że Tobie USG pokazało te kilka dni do przodu a mi do tyłu. :D

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
@Anet23 - to była z krwi na czczo, nie ta 'pita'. Na badanie krzywej cukrowej chyba jeszcze przyjdzie pora. Miałaś robioną w poprzednich ciążach? Jak wspominasz?

Tak mialam w pierwszej ciazy prawie zwrocilam a w drugiej mialam z cytryna i bylo o wiele lepiej, wazne zeby 12 godz przed nic nie jesc no i najgorszy wlasnie ten glod.

Do góry