reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chyba nie będę aż tak panikować. U siebie w mieście nie mam zamiaru się kłaść. A ktg mi nie zrobią od tak bo sobie chce. Odrazu na salę by mnie położyli i dopiero bym mogła sprawdzić te skurcze. Wydaje mi się, że to są skurcze przepowiadające. Skoro się nie nasilają a ja dobrze się czuje. W miarę. Bo wiadomo w tym tygodniu rewelacji nie ma. To poczekam na wizytę ten tydzień. Gdyby się coś działo to mój lekarz będzie już w czwartek u siebie w gabinecie po urlopie. Jeśli będzie ok to mam przyjść w poniedziałek. Raczej już wiecie, że panikę mam we krwi :D wiec pewnie prędzej czy później pojadę gdyby mnie to niepokoiło.

A żadna z Was nie ma takich twardnien z bólem jak na okres i bólem kręgosłupa ?
Ja mam, ale bez bólów kręgosłupa. Mam twardnienia brzucha i czasami, nie codziennie ból jak w czasie okresu[emoji4]

Ja też bym tego nie lekceważyla :) albo faktycznie na ten sor albo chociaż na ktg prywatnie :) coś koło 20 zł kosztuje a idziesz , omawiają ci i nikogo nie obchodzi że panikujesz czy coś [emoji14]
Tak ? No właśnie tak bym chciała. Iść prywatnie na samo ktg. A nie na izbę i gadać jak to ze mną źle nie jest , żeby mi zrobili ktg. Bo więcej stresu się najem jak będę miała się kłaść do szpitala. Zaraz przejze w internecie gdzie u mnie w mieście robią takie ktg

Tak ? No właśnie tak bym chciała. Iść prywatnie na samo ktg. A nie na izbę i gadać jak to ze mną źle nie jest , żeby mi zrobili ktg. Bo więcej stresu się najem jak będę miała się kłaść do szpitala. Zaraz przejze w internecie gdzie u mnie w mieście robią takie ktg
Zobacz sobie :) u nas wiem ze w dwóch szpitalach można zapłacić zrobią ktg omówią i spokój :) byłabyś spokojniejsza i wiesz jeśli coś by się działo to by zaczęli działać.. bo jeśli masz coraz częściej te bóle to nie wiadomo co się dzieje , tym bardziej jak bolą plecy

Nocka była przyjemna. Intuicja mnie nie zawiodła:)
Już po zakończeniu roku więc mamy wakacje pełną gębą:)
Dziś 33+2 :) jest nas coraz więcej. Na wadze 6 z przodu... :D
Ty masz 6 z przodu a ja 7☺ pierwszy raz w życiu. I jeszcze szpilki założyłaś. To ja na wesele w sandałkach na płaskim poszłam bo w szpilkach czułam się jak słoń na szczudłach ☺ maleńki masz ten brzuszek.

Ja mam płaski minky-bawelna i jest okej.
Mogę ci zrobić zdjęcie pokazać.
A ta pościel to z FB, BOBOLOVE , ZuMiZou
No jak możesz to pokaz:-) A jak się obniży łóżeczko i będzie trzeba inaczej wiązać ochraniacz to też nie będzie się załamywać?

Co do boli ja miewam kilka na dzień, choć nie zawsze, twardnien z lekkim bólem jak na okres,ale bez bólu kręgosłupa.

A my w Trzęsaczu na spacerku, teraz się zagrzać, bo zimno i deszczyk popadał i wracamy laskiem do pokoju odprowadzić pieska i jedziemy do Pobierowa spotkać się z moim tatą, mama itd i zrobi sobie mamuśka tzn ja warkoczyki kolorowe hah [emojiZobacz załącznik 869850847]
emoji847.png
emoji847.png
Super... zaraz obok Trzęsacza jest klif z którego startują paralotniarze. Piękny widok na Bałtyk;)
A jak odczytać skurcze podczas ktg? To jest ta druga wartości na wyswietlaczu? Miałam w dwóch miejscach robione i oba wyglądały tak samo, Wiec zakładam ze tak każdy wyglada :p po lewej pokazywała się wartość tętna, a po prawej to właśnie nie wiedziałam co to. To właśnie monitoruje skurcze? Ja tam nie miałam dużych wartości 20 pare max.
Tak, właśnie tam czyta się skurcze. Mi ostatnio jeden do 50 podksoczyl.
Chyba nie będę aż tak panikować. U siebie w mieście nie mam zamiaru się kłaść. A ktg mi nie zrobią od tak bo sobie chce. Odrazu na salę by mnie położyli i dopiero bym mogła sprawdzić te skurcze. Wydaje mi się, że to są skurcze przepowiadające. Skoro się nie nasilają a ja dobrze się czuje. W miarę. Bo wiadomo w tym tygodniu rewelacji nie ma. To poczekam na wizytę ten tydzień. Gdyby się coś działo to mój lekarz będzie już w czwartek u siebie w gabinecie po urlopie. Jeśli będzie ok to mam przyjść w poniedziałek. Raczej już wiecie, że panikę mam we krwi :D wiec pewnie prędzej czy później pojadę gdyby mnie to niepokoiło.

A żadna z Was nie ma takich twardnien z bólem jak na okres i bólem kręgosłupa ?
Ja miewam twardnienia z bólem miednicy. Typowo na okres boli mnie najbardziej udo prawej nogi. W ciąży się mi nie zdarzyło to czic
Ty masz 6 z przodu a ja 7☺ pierwszy raz w życiu. I jeszcze szpilki założyłaś. To ja na wesele w sandałkach na płaskim poszłam bo w szpilkach czułam się jak słoń na szczudłach ☺ maleńki masz ten brzuszek.
Wcale nie jestem taka chudzinka. Tak normalnie chyba wyglądam. A szpilki założyłam bo wiedziałam że będę siedzieć więc tylko spacer do auta ;)

My wróciliśmy niedawno. Pojedlismy kfc. Poogarniam teraz chalupe i jak sprawnie pójdzie to zabiorę się za pakowanie torby do szpitala bo już przyjaciółką mnie ochrzania że się z tym obijam.
Piękne macie tak w ogóle łóżeczka;) ja swoje chyba ogarnę na drugi weekend lipca. Mężu wyjeżdża więc tak sobie czas zorganizuje. Wcześniej tylko poproszę by je skręcił.
Pogoda dziś wręcz chłodną. Wczoraj 30 stopni, dziś 13... szaleństwo pogodowe ;)

reklama
A jak odczytać skurcze podczas ktg? To jest ta druga wartości na wyswietlaczu? Miałam w dwóch miejscach robione i oba wyglądały tak samo, Wiec zakładam ze tak każdy wyglada :p po lewej pokazywała się wartość tętna, a po prawej to właśnie nie wiedziałam co to. To właśnie monitoruje skurcze? Ja tam nie miałam dużych wartości 20 pare max.

Tak, na dole pod tym wykresem gdzie jest praca serduszka :)

Ja tez miałam malutkie, od 15-35
IMG_0142.JPG

Załączniki

• IMG_0142.JPG
    IMG_0142.JPG
    338 KB · Wyświetleń: 288
Do góry