Ankan
Fanka BB :)
@Kasiula8989 śliczne. Ja lubię najbardziej storczyki nawet z kwiatów ciętych
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To podobnie jak u nas, tez mamy tylko młodsze rodzeństwo. Poki co się nie zapowiada, ale może być niespodzianka jak i u nasU moich rodziców i teściowej, nasze dziecko to będzie pierwszy wnuczek[emoji16] My z mężem mamy tylko młodsze rodzeństwo i oni mają podobne podejście do nas, że najpierw praca, potem ślub i jakieś ustatkowanie [emoji16] Więc myślę, że kolejny wnuczek/ wnuczka nie pojawi się prędko[emoji16]
Ja zawzięcie piorę wszystko dla maluszkagorsze będzie prasowanie
dziś na zakupy sobie pojadę, żeby jutro tylko sprzątanie mi zostało
i oczywiście pranie naszych ubrań
jutro wybieramy się z mężem na koncert Sławomira, ma być niedaleko naszej miejscowości
na pewno będzie full ludzi
![]()
Pokaz co zamówiłaś?Ja niedawno wstałam także, Dzien dobry
I od razu oszalałamzamowilam kokon; rożek; 2 kocyki, jeden gruby z wypełnieniem na zimę, a drugi cienki wafel i Otulacz bambusowy![]()
Pozostaje mi tylko czekac aż to wszystko przyjdzie, nie mogę się doczekać
![]()
A jak odczytać skurcze podczas ktg? To jest ta druga wartości na wyswietlaczu? Miałam w dwóch miejscach robione i oba wyglądały tak samo, Wiec zakładam ze tak każdy wygladaMoże w szpitalu na ktg sprawdź te skurcze i prace macicy? Jeśli będą 60-80 miały wartość to znaczy, że już przedporodowe. Od razu sprawdza ciśnienie i tętno maluszka, to tez ważne. Jeśli dzidzia ma za dużo tętno to od razu musza np wywoływać poród, bo to zagrożenie.
A te skurcze to ja miałam np wartości od 15-35, ale lekarz mówił, że to w normie
To może i u nas będzie dobrze i nas nie usunąMoja koleżanka jest na forum od 2 lat i dalej prowadzą rozmowę w swojej dawnej grupie[emoji4] lipcowe mamy 2017[emoji4] nic im nie usunęli[emoji4]To chyba zależy od tego czy coś się tam pojawia. Mówiła mi, że raz na tydzień ktoś coś wrzuca i jest ok[emoji4]
Chyba nie będę aż tak panikować. U siebie w mieście nie mam zamiaru się kłaść. A ktg mi nie zrobią od tak bo sobie chce. Odrazu na salę by mnie położyli i dopiero bym mogła sprawdzić te skurcze. Wydaje mi się, że to są skurcze przepowiadające. Skoro się nie nasilają a ja dobrze się czuje. W miarę. Bo wiadomo w tym tygodniu rewelacji nie ma. To poczekam na wizytę ten tydzień. Gdyby się coś działo to mój lekarz będzie już w czwartek u siebie w gabinecie po urlopie. Jeśli będzie ok to mam przyjść w poniedziałek. Raczej już wiecie, że panikę mam we krwiIdź na SOR do szpitala i tam powiedz, że masz twardniejący brzuch, że jesteś w tym tyg ciąży, że masz skurcze i ze chcesz żeby lekarz Cię przebadał pilnie, a do szpitala nie musza Ciebie kłaść jeśli się nie zgodzisz. Chyba, że tak by było lepiej dla was jeśli by sie okazało, że masz jednak już skurcze bardzo mocne. Wiesz co, to nie tak jest ze skurczami, że Ty je masz tylko 4 razy dziennie np. Ty je możesz mieć nawet nie czując i nie wiedząc o tym. Dlatego warto żeby pod ktg Cię podłączyli na 40 min i wtedy zobaczysz czy praca serduszka dzidzi jest okej i jak Twoaj macica się zachowuje w ciągu tego czasu. Możesz mieć nawet i skurcze i napinanie się macicy do 50 a nie czujesz.
Nie mam czegoś takiego. To już jakaś kumulacja [emoji14]Chyba nie będę aż tak panikować. U siebie w mieście nie mam zamiaru się kłaść. A ktg mi nie zrobią od tak bo sobie chce. Odrazu na salę by mnie położyli i dopiero bym mogła sprawdzić te skurcze. Wydaje mi się, że to są skurcze przepowiadające. Skoro się nie nasilają a ja dobrze się czuje. W miarę. Bo wiadomo w tym tygodniu rewelacji nie ma. To poczekam na wizytę ten tydzień. Gdyby się coś działo to mój lekarz będzie już w czwartek u siebie w gabinecie po urlopie. Jeśli będzie ok to mam przyjść w poniedziałek. Raczej już wiecie, że panikę mam we krwiwiec pewnie prędzej czy później pojadę gdyby mnie to niepokoiło.
A żadna z Was nie ma takich twardnien z bólem jak na okres i bólem kręgosłupa ?