reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wlasnie ostatnio myslalam o Tobie. Szkoda, ze odchodzisz
moze za jakis czas jak bedą juz wszystkie dzieciaczki to mozna bedzie zalozyc grupe sierpniowe maluszki 2018 :) to wtedy moze dolacze jak bedzie czas, bo ta grupa pewnie po jakims czasie i tak nie bedzie istniec bo widzialam kiedys ze inne miesiace sa usuwane jak pojawiaja sie co chwile nowe :)

A ja nie kupiłam żadnego prześcieradła do gondoli. Przy córce też wkladalam do gondoli pieluszkę planelowa. Ale wiecie że ja należę do minimalistek:) pościele mam dwie po córce śliczne jak nowe wyglądają więc też nic nowego nie kupuje:)

Za to mam zamiar kupić dla siebie jakaś piękna koszule nocna żeby była seksi ale nadawała się do kamienia plus wypatrzyłam kilka ciuchów fajnych do karmienia więc też zainwestuje:)

U nas pada i się trochę ochłodziło. Wcześniej tak wiało że aż gałęzie z drzew pourywalo.
Też nie kupuję prześcieradełek do gondolek, ja dzieciaczki swoje nas kocykach kładłam i te też będę :)

U mnie też przyjemnie chłodno, po tym co wczoraj na dworze było, to wręcz zimno.

Będziesz chciała rodzić sn? Myślałam , że ciąża bliźniacza jest wskazaniem do cc zawsze i bezwzględnie. Tzn jeśli pewnie matka chce sn to nikt jej nie zabroni.
Jeśli nie będzie przeciwwskazań, to bardzo bym chciała. Na forum bliźniaczym BB są dziewczyny, które rodził naturalnie. Po prostu nie chcę CC, bo obawiam się mojego powrotu do zdrowia, że szybko nie dam rady (jestem wieelka, jak urodzę, to opadnie mi brzuch, może przykryć bliznę ,zacznie się paprać... taka moja fobia)

Ja nie mam u siebie w ogóle firanek :) mam tylko rolety dzień noc. Firanki nie bardzo mi się podobają, no a poza tym trzeba je prać i prasować :D
Ja np. lubię firanki w oknach, jak ich nie ma to czuję jakby w pokoju czegoś brakowało. Za to mój starszy syn rękoma i nogami się broni przed firankami, no to ich nie ma, ma roletę termo zaciemniającą, która jest wiecznie zasunięta :D Co zaś do prasowania, to kupuję żakardowe i jak nie wrzuci się ich w zbyt wysoką temperaturę i nie wywiruje, to prasować nie trzeba, wieszam na wilgotno i jest cacy. Teraz ciocia obdarowała mnie woalowymi o z organzy, te trzeba niestety prasować.

Meble odsuwalismy. W sypialni w ogóle przestawialiśmy. No gdzieś musi być...

Moja córka bardzo się cieszy na braciszka. Juz nie może się doczekać. Ale znowu zrobił się z niej mały łobuziak, w ogóle nie słucha, w przedszkolu to samo. Rozmawialiśmy z Panią i mówiła, że jej zachowanie może być spowodowane moja ciaza. Że nie umie sobie tego do końca wypracować w głowie jak to bedzie. Teraz dodatkowo musi być ostrożniejsza i uważać na mój brzuch z braciszkiem. W sumie może i coś w tym jest, bo ona ciągle chce się bawić, że np. Urodziłam 4 dzieci, albo jest lekarzem i wyjmuje mi z brzucha dzieci, cały czas analizuje. Wczoraj była smutna, że nie złożyliśmy łóżeczka razem z nią, bo ona też chciała pomóc. Mówiłam jej, że niedługo zaczniemy robić pranie Ebi będę ją wtedy bardzo potrzebować do pomocy to humor jej się poprawił.

Prezent jakiś będziemy chcieli jej kupić od brata. Juz jeden w sumie dostała, bo była strasznie zawiedziona, że raptem z jej wymazonej siostry zrobił się brat. Jak miała zajęcia z tańców to pojechaliśmy i kupiliśmy jej puzzle w kształcie serca od Leonardo i to był super pomysł. Są to jej ulubione puzzle i zawsze powtarza, że dostała je od swojego kochanego braciszka ❤️.
Ja niezależnie od wieku dzieci wymagam, że jak ktoś do mnie przychodzi i chce dać prezent, to obojgu, nie ważne że starszy ma lat 16, ale ma też swoje uczucia. Niestety, moja szwagierko-teściowa nie potrafi tego uszanować, zrozumieć i jak Jasio dostaje kupę prezentów, tak Kuba tylko czekoladę. Kuwa, nastolatkowi czekoladę! Poza tym Kuba ich nie lubi, po ostatniej akcji ucieka przed siostrą mojego K.

Dzień doberek :) Jak Wam mija ten jakże przyjemnie chłodny dzień?

moze za jakis czas jak bedą juz wszystkie dzieciaczki to mozna bedzie zalozyc grupe sierpniowe maluszki 2018 :) to wtedy moze dolacze jak bedzie czas, bo ta grupa pewnie po jakims czasie i tak nie bedzie istniec bo widzialam kiedys ze inne miesiace sa usuwane jak pojawiaja sie co chwile nowe :)
Trochę Ci się nie dziwię, bo forum to pozeracz czasu. Ja siedzę w pracy, a mimo to staram sie nadrabiac wpisy ;) daj znac jak będziesz rodzić chociaz albo jak urodzisz :D i powodzonka :*

Usuwane ? :o
Nie wiedziałam.. a tam widziałam np. sierpniowe mamy 2017 a jak szukam w przyszłych mamach to nie ma :/

Usuwane ? :o
Nie wiedziałam.. a tam widziałam np. sierpniowe mamy 2017 a jak szukam w przyszłych mamach to nie ma :/
Moja koleżanka jest na forum od 2 lat i dalej prowadzą rozmowę w swojej dawnej grupie[emoji4] lipcowe mamy 2017[emoji4] nic im nie usunęli[emoji4]To chyba zależy od tego czy coś się tam pojawia. Mówiła mi, że raz na tydzień ktoś coś wrzuca i jest ok[emoji4]

Mi przytulniej z firankami :):)
A tam, prac i prasować to przecież nie co chwilę :p najgorzej będę miała w salonie. 4m :o

Myślałam o tym. Ale jak to bym mogła sprawdzić. Jadę na IP i proszę o zrobienie ktg ? To pewnie mnie odrazu poloza, znając ten szpital. A pozatym skurczy jest z 3/4 dziennie. To też bym raczej nie ucelowala kiedy się pojawi żeby szybko go sprawdzić pod ktg. A sądzę, że jak coś by się miało rozkręcić to było by ich więcej w ciągu dnia. A to są tylko przepowiadające. Mam nadzieje. Bo jutro zaczynam dopiero 36tydzien.

Jak w Simsach :D

Szkoda jak by się zgubiła ta karta ..
Ja mam swoją w teczce razem z posegregowanymi osobno wynikami badań, badań USG prenatalnych, zdjęciami itp. I teczka nie duża ale zawsze leży w jednym miejscu. Kartę bym pewnie też gubiła non stop bo mała.
Jak nie znajdziesz to pewnie głowy ci nikt nie urwie. Przepiszą z wyników spowrotem wszystko do karty. Jedynie wagi czy ciśnienia twojego nie będzie lub wpisane tak mniej więcej.

Idź na SOR do szpitala i tam powiedz, że masz twardniejący brzuch, że jesteś w tym tyg ciąży, że masz skurcze i ze chcesz żeby lekarz Cię przebadał pilnie, a do szpitala nie musza Ciebie kłaść jeśli się nie zgodzisz. Chyba, że tak by było lepiej dla was jeśli by sie okazało, że masz jednak już skurcze bardzo mocne. Wiesz co, to nie tak jest ze skurczami, że Ty je masz tylko 4 razy dziennie np. Ty je możesz mieć nawet nie czując i nie wiedząc o tym. Dlatego warto żeby pod ktg Cię podłączyli na 40 min i wtedy zobaczysz czy praca serduszka dzidzi jest okej i jak Twoaj macica się zachowuje w ciągu tego czasu. Możesz mieć nawet i skurcze i napinanie się macicy do 50 a nie czujesz.

reklama
Ładne :) na szarym łóżeczku się będzie ladnie odbijał róż i biel :) tu masz takie z szarym :)
Zobacz załącznik 869831 Zobacz załącznik 869832 Zobacz załącznik 869833 Zobacz załącznik 869834 Zobacz załącznik 869835
Minky, bawełna gładka lub pikowane z drugiej strony do wyboru. Kolor też. I ochraniacz poduszkowy lub zwykły :p
A z jakiej to strony? Może jeszcze przejrzeć? Bo zależy mi żeby ochraniacz nie zapadła się, tych cienkich minky się trochę boję...

Do góry