reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Te bole brzucha jak na okres miałam kilka dni przed ttm jsk trafilam do szpitala, ale to chyba od zaparcia, bo jak w szpitalu dali mi Laktuloze i się wyproznilam to nagle przeszedł mi ból brzucha. Chyba że to zbieg okoliczności i kroplowka zadzialala, ale kroplowke miałam tylko 3 razy w tamtym tygodniu i do tej pory jest cisza. Jak leżę to nie mam żadnych kluc w pochwie, ale jak męża odprowadzalam do windy w szpitalu to nie mogłam później wrócić na salę bo czułam jakby ktoś mi nóż w pipke wbijal i przy tym mały strasznie się kręcił, więc pewnie po prostu maluszek bardzo głową napieral i stąd te klucia. Jak leze to zadnego klucia nie odczuwam.
A no i mamy dopiero 32 tydzień i 3 dzień. Jeszcze trochę przed nami.
To mamy całkowicie na odwrot widzę.
Ale skoro też takie objawy i nic się u Ciebie nie dzieje złego to może i u mnie jest okej.
I tak już jesteście w miarę bezpieczni :)
4 dni i będzie Ci leciał 34 :)

I na początku też na chwilę ? Czy na dłużej dziecku nic nie będzie ? Bo tak myślę , że jak byśmy wyszli wcześnie rano lub po południu to ile byśmy mogli zostać na powietrzu. :)
Pytanie nie do mnie ale odpowiem:) Przez pierwsze dni tak pół godziny max godzinę zobaczysz jak małą będzie się zachowywała czy będzie spała. Potem będziesz wydłużać. /z resztą na początku dziecko chce pierś co godzinę, dwie także zaraz trzeba wracać na karmienie no chyba, że jakaś laweczka w parku i można nakarmić.

Ja będę wychodziła od razu. Jak wrócimy do domu po3ech dobach to na następny dzień już męża wyślę z małą i dziećmi na spacer bo ja po cc to wiem, że tak szybko nie będę w stanie. Młodszego rodziłam końcem maja było ciepło i też w 5tej dobie po porodzie byliśmy na spacerze. Do sklepu na szybkie zakupy też od razu będę szła ale do centrum handlowego to z miesiąc na pewno musi mieś żebym ją zabrała do takiego miejsca.
Jak będzie pogoda to nie ma sensu dłużej czekać :) ale macie rację, lepiej omijać ludzi i zarazki w pierwszych tygodniach życia takiego okruszka :)

Ale skoro też takie objawy i nic się u Ciebie nie dzieje złego to może i u mnie jest okej.
Też mam kłucia w pochwie czasami mocne aż muszę się położyć, przysiąść, brzuch też boli jak na okres ale nie twardnieje i nic mi się zlego nie dzieje szyjkę mam 40mm zamkniętą.

Bardzo bardzo bardzo nie lubie koszul :D
Po pierwszej cesarce raz zakladalam koszule a raz pizame taka bluzke odpinana do karmienia i spodnie 3/4 i zazwyczaj nic nie mówili, tylko jeden lekarz cos tam marudził.
Mam nadzieję, ze teraz bede mogla znow założyć:)
Po porodzie sn nie ma mowy o pizamie bo trzeba wierzyć krocze;) ale po cesarce jak lezysz trzeba odkrywac rane, wiec w spodniach nawet wygodniej :)
[/QUOTE]
A no jeśli CC to rozumiem :) wtedy wygodniej w piżamie. Bo nie musisz podnosić całej koszuli i nie masz tyłka na wierzchu , tylko wierzysz ranę po cięciu pod samą bluzka :)
Ja muszę sobie poszukać piżamy ze zwezanymi nogawkami, ale nigdzie w sklepach nie widziałam. Chyba zostaje mi internet :p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja liczę że za 4 dni zacznę 33 tydzień i tak też liczy mój ginekolog. Nie lubię sobie dodawać tygodni, te skończone bardziej mnie przekonują :D

Ja coś dzisiaj tracę to swoje pozytywne nastawienie co do dotrzymania do terminu..
Ciągle mnie kłuje w pochwie, pulsuje , od wczoraj często i boleśnie. Jak wstaje to ból krocza i ciągnięcie. Do tego twardnienia brzucha coraz częściej bolesne , czasem z bólem jak na miesiączkę.. dzisiaj dwa lub trzy razy , trwały minutę. Możliwe , że to wszystko to BH ? Dobrze , że wizyta za półtora tygodnia .. [emoji26]
Na pewno to nic groźnego [emoji4] Nie wkręcaj sobie znowu czegoś[emoji4] Bierzesz ten magnez?
A po jakim czasie będziecie wychodzily na spacery i ile one będą trwały ? :)
A jeśli chodzi o spacery , to jak będzie ciepło to chciałabym dość szybko wyjść. Sama zdecydujesz, poznasz małą i zobaczysz, jak z karmieniem itd. Może ci wisieć cały czas na piersi np[emoji4]

reklama
Pytanie nie do mnie ale odpowiem:) Przez pierwsze dni tak pół godziny max godzinę zobaczysz jak małą będzie się zachowywała czy będzie spała. Potem będziesz wydłużać. /z resztą na początku dziecko chce pierś co godzinę, dwie także zaraz trzeba wracać na karmienie no chyba, że jakaś laweczka w parku i można nakarmić.
Czyli lepiej jak będzie sobie spała ?
Będę musiała szukać jakiegoś dyskretnego miejsca. Koleżanka jak karmiła ostatnio synka na alei, piersi nawet centrymetr nie było widać to się tak ludzie gapili , byli w takim szoku jak by nie wiem co robiła.. na prawdę nie wiem czy moje miasto jest tak zacofane czy wszędzie tak reagują.

Do góry