G
gosc12
Gość
Macie rację. Głupi to byłby pomysłJa za duzo takiego malenstwa bym nie brala do centrum handlowego, to największe skupisko zarazkow
Kazdy psika, kaszle i Bóg wie co jeszcze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Macie rację. Głupi to byłby pomysłJa za duzo takiego malenstwa bym nie brala do centrum handlowego, to największe skupisko zarazkow
Kazdy psika, kaszle i Bóg wie co jeszcze
Nie zastanawiałam się na razie nad problemami z laktacją [emoji14]Gdybyście miały problem z laktacja, będziecie pobudzać laktatorem metoda 7-5-3 ? Czy macie jakiś inny sposób ?
Mam herbatkę Lactosan. Nawet nie wiedziałam , a podobno bardzo dobra jest. Wielu kobietom pomogła.
I jak myślicie. Po jakim czasie bezpiecznie jest jechać z dzieckiem na pół dnia/cały dzien na zakupy. Jeśli nie zdążymy z mieszkaniem przed porodem to odczekamy tydzien/dwa i będziemy chcieli zaczac jeździć za wszystkim z Alicja. Mama jest chętna do opieki, do zostania z Nią. Sama wczoraj mi to zaproponowała. Ale ja tak nie chce.. bo jeśli bym miała mała zostawić na pół dnia to wiąże się to z odciągnięciem mleka i podaniem w butelce. A boje się , że później nie będzie chciała łapać piersi. Więc zostawianie małej z kimś odpada. Chyba , że mama będzie jeździć z nami i spacerować z małą koło sklepu czy gdzieś
Ale bolesne twardnienia czy to kłucie w pochwie są podczas leżenia. Bo nie chodzę na tyle zebyn zauważyła podczas ruchu.Kolorowe
Spokojnie, może też tak być bo lezysz. Jak leżałam cała ciążę i wstałam w 37 TC to też tak miałam ze do kuchni ledwo dochodzilam. Ciało się przyzwyczaiło do leżenia j każdy wysiłek był trudny, ale koniec końców urodziłam w 39 TC. A tobie już niewiele brakuje
Dacie radę z meblowaniem najwyżej wyślesz chłopa niech robi zdjęcia i Ci wysyła albo ty pójdziesz i później powiesz mu co chcesz a on kupi.
A po jakim czasie będziecie wychodzily na spacery i ile one będą trwały ?
Najważniejsze żebyś się nie denerwowala. Leż , odpoczywaj i na pewno dasz radę. Jeszcze 5 tygodni tak ?
A masz twardnienia, kłucie w pochwie czy coś ? Czy już się polepszyło po magnesie z kroplówki ?
Też kiedyś miałam 5cmMnie tez kluje a moja szyjka ma.prawie 5 cm haha
Dziecko jest ciężkie, napiera i moze stad te dolegliwości
A dzis duzo pochodziłam, bo i zakupy zrobilam na ryneczku, pojechalam kupić koszulę i piżamke do szpitala i na koniec jeszcze byliśmy z synem nad jeziorem to juz jak wracaliśmy do domu mialam brzuch jak kamień eh. Teraz z godzinkę polezalam i jest juz lepiej
Nie zastanawiałam się na razie nad problemami z laktacją [emoji14]
A co do sklepów, hmm wydaje mi się, że z takim 2tygodniowym dzieckiem już można jeździć
Ja będę wychodziła od razu. Jak wrócimy do domu po3ech dobach to na następny dzień już męża wyślę z małą i dziećmi na spacer bo ja po cc to wiem, że tak szybko nie będę w stanie. Młodszego rodziłam końcem maja było ciepło i też w 5tej dobie po porodzie byliśmy na spacerze. Do sklepu na szybkie zakupy też od razu będę szła ale do centrum handlowego to z miesiąc na pewno musi mieś żebym ją zabrała do takiego miejsca.A po jakim czasie będziecie wychodzily na spacery i ile one będą trwały ?
Marcelek urodzil sie w listopadzie wiec wyszlam chyba po niecałych 2 tygodniach,ae tylko chyba na 20 minut i tak z dnia na dzień troszkę dluzej
Teraz w sierpniu na dworze moze byc cieplej niz w domu wiec pewnie z 4 dni i mozna wyjsc
Tylko nie w najgorszym upale miedzy 12 a 15
Też kiedyś miałam 5cm
Koszule i piżamę ? To nie będziesz tylko w koszuli ? Piżama to dwuczęściowa, możesz w takiej chodzić po porodzie ?
Ale Wam zazdroszczę , morza, jeziora, ogólnie wody. Mnie już w to lato ominie ta przyjemność niestety .. [emoji17]