reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tyle wam wczoraj pisałam o tej galaretce z owocami że dziś wam pokażę. Wczoraj po tej pizzy nikt nie chciał mojego deseru patriotycznego :(
Ja się najadłam kalafiora i dzisiaj też nie chce więc mąż ma rozpustę [emoji23]Zobacz załącznik 869341

Pychotka[emoji16][emoji16] pochłonęłabym[emoji7] Ugotowałam dzisiaj gar lecza i zjadłam tyle, że zaraz pękne[emoji23][emoji16] Ale wcięłabym i taki deserek[emoji16]

Ja kupiłam taki Link do: MATERAC LATEKSOWY 70x140 ATEST PZH GWARANCJA 24 M

My wczoraj wyszliśmy że szpitala. Jak mnie przyjęli tydzień temu do szpitala to szyjka miała u nich 2.2 cm. Teraz jak w poniedziałek mi ja mierzyli to miała 2.5 cm. Lekarz zaczął gadać o pessarze, ale jak się dowiedział że to "już " 32 tydzień to powiedział, ze decyzję podejmą we wtorek jak będzie zastępca ordynatora... więc czekałam jak na szpilkach na poranny obchód we wtorek...No i jak zawsze rano chodzi 3 lekarzy i dwie położne tak we wtorek przyszła jedna lekarka i jedna położna.. no i we wtorek zostałam wypisana do domu, powiedziała że ta szyjka taka na pograniczu. A jak mnie zbadała ręcznie to myslalam że urodze na tym fotelu, prawie zemdlalam jak wróciłam do swojego pokoju. Oblaly mnie zimne poty i zaczęło mi piszczec w uszach. Tragedia. No i od wczoraj leżymy w domu. Kazali mi po 7 dniach zgłosić się do lekarza na kontrole ale mój lekarz jest zagranica a nie chce iść do innego..no i wizytę mamy dopiero 3 lipca. Mam nadzieję że się nie rozpakujemy do tego czasu :(
Niby dobrze, że w domu, ale też pewnie z pessarem czułabym się bezpieczniej[emoji4] Nie pozostaje ci nic innego, jak dalej leżeć[emoji8] już niedługo... dacie radę![emoji8]

A jeśli po pieluszki pójdzie moja siostra lub mama to myślisz , że jej dadzą ? Czy pomyślą , że wkręca bo bez brzucha ?:p
Hmmm tu mi ciężko odpowiedziec:) aczkolwiek uważam,że mama może iść i spróbować, nikt jej w twarz nie da:D A na moje powinni dac mamie:D

Ja kupiłam taki Link do: MATERAC LATEKSOWY 70x140 ATEST PZH GWARANCJA 24 M

My wczoraj wyszliśmy że szpitala. Jak mnie przyjęli tydzień temu do szpitala to szyjka miała u nich 2.2 cm. Teraz jak w poniedziałek mi ja mierzyli to miała 2.5 cm. Lekarz zaczął gadać o pessarze, ale jak się dowiedział że to "już " 32 tydzień to powiedział, ze decyzję podejmą we wtorek jak będzie zastępca ordynatora... więc czekałam jak na szpilkach na poranny obchód we wtorek...No i jak zawsze rano chodzi 3 lekarzy i dwie położne tak we wtorek przyszła jedna lekarka i jedna położna.. no i we wtorek zostałam wypisana do domu, powiedziała że ta szyjka taka na pograniczu. A jak mnie zbadała ręcznie to myslalam że urodze na tym fotelu, prawie zemdlalam jak wróciłam do swojego pokoju. Oblaly mnie zimne poty i zaczęło mi piszczec w uszach. Tragedia. No i od wczoraj leżymy w domu. Kazali mi po 7 dniach zgłosić się do lekarza na kontrole ale mój lekarz jest zagranica a nie chce iść do innego..no i wizytę mamy dopiero 3 lipca. Mam nadzieję że się nie rozpakujemy do tego czasu :(
Hmm Kochana myślę,że nie jedna z nas przenosisz;) tylko teraz wiecej odpiczywaj:) moja szyja w piatek na sorze miała 14 mm, dziś na wizycie 19-20 mm. I też nic nie zakładamy, nawet narazie sterydow nie dają mi. Bo szyjka zamknieta,nie rozwiera się. Poza tym z synkiem było to samo, urodziłam 37+5. I teraz w drugiej ciąży dużo się oszczędzam, ale nie leżę plackiem. I jestem prawie,że pewna, że taka moja uroda. Skoro miałaś krótka szyjke oD początku, to wierzę w to, że też taka Twoja uroda:) będzie dobrze!!!:):)

@miloscwczasachpopkultury wszystkiego najlepszego:) żeby ci się zawsze wszystkie Twoje plany spełniały:)

@klaudiaa975 ja bym takiego maluszka nie ciągała po sklepach, co prawda to nie zima ale jednak ludzie też chorują. A to jeszcze naprawdę maluszek. Może opcja jest nakarmienie małej i zostawienie z mama. Myślę że po 2 tygodniach już będziesz wiedziała mniej więcej ile nie będzie głodna albo ile będzie spala.

W takim razie nie ma co planować. Muszę się jej pierw nauczyć. A dopiero myśleć o innych rzeczach. Może będzie jadła tylko butelkę. Nic nie wiadomo. Starczy nam jeden dzień i mamy umeblowane mieszkanie. Resztę robimy na miejscu więc malutka będzie z nami. Mama też jest przeciwna zabrania tak małego dziecka na wycieczkę po sklepach.

W takim razie nie ma co planować. Muszę się jej pierwszy nauczyć. A dopiero myśleć o innych rzeczach. Może będzie jadła tylko butelkę. Nic nie wiadomo. Starczy nam jeden dzień i mamy umeblowane mieszkanie. Resztę robimy na miejscu więc malutka będzie z nami. Mama też jest przeciwna zabrania tak małego dziecka na wycieczkę po sklepach.
Ogólnie się mówi, że powinno się unikać takich miejsc od razu po urodzeniu, więc nie ryzykuj[emoji4]

Ja coś dzisiaj tracę to swoje pozytywne nastawienie co do dotrzymania do terminu..
Ciągle mnie kłuje w pochwie, pulsuje , od wczoraj często i boleśnie. Jak wstaje to ból krocza i ciągnięcie. Do tego twardnienia brzucha coraz częściej bolesne , czasem z bólem jak na miesiączkę.. dzisiaj dwa lub trzy razy , trwały minutę. Możliwe , że to wszystko to BH ? Dobrze , że wizyta za półtora tygodnia .. [emoji26]

Kolorowe
Ja coś dzisiaj tracę to swoje pozytywne nastawienie co do dotrzymania do terminu..
Ciągle mnie kłuje w pochwie, pulsuje , od wczoraj często i boleśnie. Jak wstaje to ból krocza i ciągnięcie. Do tego twardnienia brzucha coraz częściej bolesne , czasem z bólem jak na miesiączkę.. dzisiaj dwa lub trzy razy , trwały minutę. Możliwe , że to wszystko to BH ? Dobrze , że wizyta za półtora tygodnia .. [emoji26]
Spokojnie, może też tak być bo lezysz. Jak leżałam cała ciążę i wstałam w 37 TC to też tak miałam ze do kuchni ledwo dochodzilam. Ciało się przyzwyczaiło do leżenia j każdy wysiłek był trudny, ale koniec końców urodziłam w 39 TC. A tobie już niewiele brakuje:)

Dacie radę z meblowaniem najwyżej wyślesz chłopa niech robi zdjęcia i Ci wysyła albo ty pójdziesz i później powiesz mu co chcesz a on kupi.

reklama

Mnie tez kluje a moja szyjka ma.prawie 5 cm haha :)
Dziecko jest ciężkie, napiera i moze stad te dolegliwości:)
A dzis duzo pochodziłam, bo i zakupy zrobilam na ryneczku, pojechalam kupić koszulę i piżamke do szpitala i na koniec jeszcze byliśmy z synem nad jeziorem to juz jak wracaliśmy do domu mialam brzuch jak kamień eh. Teraz z godzinkę polezalam i jest juz lepiej :)

Do góry