Meml
Fanka BB :)
Zobaczysz jak się mała urodzi i jak będzie wszystko wyglądało.Gdybyście miały problem z laktacja, będziecie pobudzać laktatorem metoda 7-5-3 ? Czy macie jakiś inny sposób ?
Mam herbatkę Lactosan. Nawet nie wiedziałam , a podobno bardzo dobra jest. Wielu kobietom pomogła.
I jak myślicie. Po jakim czasie bezpiecznie jest jechać z dzieckiem na pół dnia/cały dzien na zakupy. Jeśli nie zdążymy z mieszkaniem przed porodem to odczekamy tydzien/dwa i będziemy chcieli zaczac jeździć za wszystkim z Alicja. Mama jest chętna do opieki, do zostania z Nią. Sama wczoraj mi to zaproponowała. Ale ja tak nie chce.. bo jeśli bym miała mała zostawić na pół dnia to wiąże się to z odciągnięciem mleka i podaniem w butelce. A boje się , że później nie będzie chciała łapać piersi. Więc zostawianie małej z kimś odpada. Chyba , że mama będzie jeździć z nami i spacerować z małą koło sklepu czy gdzieś![]()
Ja po moim porodzie nie miałam od razu pokarmu i musiałam podać butelkę. Płakałam, że nie będę mogła już karmić, bo Marta spróbowała mleka z butelki. Pokarm dostałam gdzieś po kilku dniach dopiero. Mojej córce nie robilo to problemu czy piła z butelki czy z piersi. Najważniejsze, żeby dostała coś do jedzenia . Ciekawe jak teraz będzie .
A na pobudzenie laktacje u mnie sprawdził się kminek ( którego nie cierpię blee). Kminek można zaparzyć i pić napar, albo na łyżeczkę porządnie przeżuć i połknąć.