reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Coś jak ja ;) w domu teraz nie mam żadnego kwiata bo wiem że grozi to uschnieciem ;)a na podwórku posadzilam w drewnianych donicach (mąż zrobil)bratki i azalie dobrze ze mąż o nich pamięta bo zapewne też by padły;) nie mam do tego głowy;)

U mnie też jakoś kwiatki w głowie nie istnieją. Widzę je , pomyślę , że trzeba podlac ale za parę sekund już nie pamiętam :p

reklama
Ciuszki różnie ernsting Familly, h&m, zeeman- szczególnie bielizna( do tej pory kupowałam tam podkuszulki i majtki dla córki, kupiłam kilka par bodow dla sprawdzenia). Pościel, i rozek kupowałam w Pl. Zamawiam też w Link do: babymarkt.de: Babyartikel & Babyausstattung online!
Link do: Babyausstattung und Babyartikel für Mama & Kind | baby-walz
Link do: myToys Online Shop | Einfach alles für Ihr Kind
Zależy gdzie są jakie ceny i jak kalkuluje mi się to z wysyłka. Tez zamawiam na Amazonie.
Kocyk miała zrobić mi teściowa na szydełku, ale teraz z tą ręką raczej to nie wypali...
Dziękuje ;) w zasadzie wszystko co znam. W Polsce są tak piękne i tanie rzeczy, tutaj już nie ma tak fajnie, brakuje mi takiego jednego sklepu z mojego rodzinnego miasta, podobno wysyłają za granice, ale na stronie online maja tylko takie większe rzeczy jak wózki itd.

Tak sama dbam ;) kocham rosliny,kwiaty.. ;) mam nawet ukorzeniona palme z bukietu ktory dostalismy na nasz slub 15 lat temu [emoji14] Zobacz załącznik 869171 to ta duza.. ta mniejsza to tez ukorzeniona,dostalam wtedy po 5 latach bukiet od meza na rocznice ;) a to na dole male to ananas [emoji14] tego fikusa musze gdzies przesadzic, ale narazie nie mam pomyslu gdzie :p
Chyba pierwszy raz widze takiego wielkiego tego kwiata :D

Kurcze za tydzień wybieramy się pod wesele do znajomych. Oni byli u nas na weselu ale my z racji mojej ciąży nie możemy iść [emoji53] więc chcemy pojechać pod wesele złożyć życzenia i dać jakiś mały upominek.. myślałam albo o ręcznikach z napisem mąż / żona. My takie mamy i są fajne [emoji74] albo może poduszki - Jaśki z napisami na jednym żona na jednym mąż.. no nie wiem [emoji85]
Chcemy żeby to było coś w okolicach 50zl . Macie może jakiś pomysł albo co byłoby lepsze ? :)
Ja osobiście wolałabym ręczniki :) albo może jakąś ładną pościel?

Nie wiem czy się zaraz zapłacze czy walne czymś ciężkim.
Na początku ciąży zemdlalam niefortunnie i wybilam sobie częściowo zęby. Jedynki.
Właśnie jadłam kanapkę i jedna h... strzelił. Wyglądam jak debil to jeszcze znów siano na denstyste pójdzie... nosz telepie mną.

reklama
Dziewczyny właśnie przyjechała dziewczyna na salę po porodzie (miejsca brak to lokuje gdzie się da) w niedzielę trafiła na oddział przez skurcze i skracajaca się szyjke dali na wstrzymanie akcji wytrzymała do dziś i już mały na świecie z dopiero 31 tydz 1800g Była pani dr powiedziała że stan dobry i jak wszystko będzie po ich myśli to w 34 tyg wyjda do domku.Normalnie mam przez to tętno 150 chyba tak się zestresowalam szok.Dr mówiła że pobrali krew i do 2 wyjdzie czy mały się urodził szybciej przez infekcje bo przeważnie tak jest czy po prostu tak miał być.ja tu osiwieje
To maluszek jeszcze, ale waga chyba i tak spoko na ten tydzień. Oby było z nim wszystko ok.
Nie stresuj się, ty i tak jesteś jeszcze dalej tygodniami, a poza tym Tobie to pewnie jeszcze nie grozi :*

Do góry