reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry :)

U mamy, jak przeglądałam katalogi, bo mi się do Chin marzy wycieczka, a tam taniej, to często niemieckie biura Kołobrzeg oferują i powiem wam, że wcale najtańsze nie są to wycieczki :)

Mojej babci siostra ma dwóch synów, rok po roku, oboje z 4 grudnia :D To się wstrzelić trzeba umieć.

Mojemu starszemu, jak miał niedobory, ale wit K, to kupowałam kompleksowo zestaw witamin juniorskich, ale jeśli chcesz sam magnez to magne B6, sama też to biorę :)

Ja rok temu nadrobiłam tę zaległość, bo ogólnie to żadnego morza nie widziałam, tylko jeziora i góry. Ale podczas naszych wspólnych wakacji (moich i moich przyjaciół) wydarzyła się tragedia i nie wspominam dobrze tego wyjazdu. Bo wyjeżdżaliśmy z mężem przyjaciółki, moim przyjacielem, a wracaliśmy bez niego. Wakacje z 7 dni skróciły się do 2...

Nie piorę.

Ja mojej mamie od dwóch lat robię sama prezenty, pozwolę się pochwalić :D tylko trzy prace mam zachowane na fotkach, ale tak: maska na urodziny, serwetka bez okazji a portret na dzień matki.
Zobacz załącznik 869116 Zobacz załącznik 869117 Zobacz załącznik 869118
To podobna sytuacja z tym Twoim przyjacielem jak z moim tata. Moj tata zmarl po 2 tygodniach na wczasach za granica w noc przed wyjazdem...

reklama
Ale mnie na ogórki kiszone wzięło, normalnie siedzę, czytam Was, ale myślami jestem w lodówce, gdzie ostatni leży :D

Spadam dziewczyny, bo obiad trzeba naszykować, potem sobie poleżę, mam tak spuchnięte stopy, że aż mnie boli.
Miłego dzionka :)

Dziewczyny właśnie przyjechała dziewczyna na salę po porodzie (miejsca brak to lokuje gdzie się da) w niedzielę trafiła na oddział przez skurcze i skracajaca się szyjke dali na wstrzymanie akcji wytrzymała do dziś i już mały na świecie z dopiero 31 tydz 1800g Była pani dr powiedziała że stan dobry i jak wszystko będzie po ich myśli to w 34 tyg wyjda do domku.Normalnie mam przez to tętno 150 chyba tak się zestresowalam szok.Dr mówiła że pobrali krew i do 2 wyjdzie czy mały się urodził szybciej przez infekcje bo przeważnie tak jest czy po prostu tak miał być.ja tu osiwieje
No w szpitalu to się napatrzysz na różne sytuacje. Wychodzisz do domu ze skrzywioną psychiką. Ja leżałam w Matce Polce jak byłam z córką jakoś w połowie ciąży to się tak napatrzyłam że długo mi się śniły różne głupoty. Na patologii to co druga traci dziecko i to po któryś raz.
A tutaj w 31 tyg to już w miarę bezpiecznie i nie ma takiego ryzyka powikłań. Nasze dzidzie też już myślę wszystkie bezpieczne w razie w.

A to dlatego teściowa taka fajna bo daleko☺

A te pudełka to gdzie kupiłaś? Z czego one są? Drewniane? Bardzo ładnie to wyszło☺

Wiem, że jakbyśmy mieszkamy razem to działały byśmy sobie na nerwy. Obie mamy swoje specyficzne charaktery. Ale kiedy potrzebuję zawsze mogę na nią liczyć, zawsze mogę się z nią podzielić moimi troskami czy szczęściem. Jest wspaniałą babcią i moja córka też ja kocha nad życie.

Pudełka są drewniane. Kupuje je w takim sklepie z różnymi duperelami. Holenderski sklep Action. Dziękuję ☺️.

Dziewczyny, macie albo będziecie kupować takie lusterka do samochodu które wiesza się z tyłu żeby widzieć dziecko prowadząc samochód? :) jeśli tak to polecacie jakieś konkretne?

My takie mamy[emoji16] zaraz ci podeślę link.

Link do: BeSafe Lusterko do obserwacji dziecka w podróży

Dziewczyny właśnie przyjechała dziewczyna na salę po porodzie (miejsca brak to lokuje gdzie się da) w niedzielę trafiła na oddział przez skurcze i skracajaca się szyjke dali na wstrzymanie akcji wytrzymała do dziś i już mały na świecie z dopiero 31 tydz 1800g Była pani dr powiedziała że stan dobry i jak wszystko będzie po ich myśli to w 34 tyg wyjda do domku.Normalnie mam przez to tętno 150 chyba tak się zestresowalam szok.Dr mówiła że pobrali krew i do 2 wyjdzie czy mały się urodził szybciej przez infekcje bo przeważnie tak jest czy po prostu tak miał być.ja tu osiwieje

Nie stresuj się innymi, bo pewnie jeszcze nie jedno zobaczysz[emoji8] A Ty jak się czujesz? Coś wiadomo więcej?

reklama
No w szpitalu to się napatrzysz na różne sytuacje. Wychodzisz do domu ze skrzywioną psychiką. Ja leżałam w Matce Polce jak byłam z córką jakoś w połowie ciąży to się tak napatrzyłam że długo mi się śniły różne głupoty. Na patologii to co druga traci dziecko i to po któryś raz.
A tutaj w 31 tyg to już w miarę bezpiecznie i nie ma takiego ryzyka powikłań. Nasze dzidzie też już myślę wszystkie bezpieczne w razie w.
No dr była pełna optymizmu co do małego mam koleżankę co ma synka z 32 tyg i wszystko z nim ok teraz ma 4 latka :)

Do góry