reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Meml gdzie robisz zakupy dla niemowlaczka? Albo masz może jakies fajne sprawdzone strony, gdzie zamawiasz? Potrzebuje kokon, otulacz bambusowy i jakiś fajny kocyk nie za miliony monet i już mi brakuje pomysłów :p
Ciuszki różnie ernsting Familly, h&m, zeeman- szczególnie bielizna( do tej pory kupowałam tam podkuszulki i majtki dla córki, kupiłam kilka par bodow dla sprawdzenia). Pościel, i rozek kupowałam w Pl. Zamawiam też w Link do: babymarkt.de: Babyartikel & Babyausstattung online!
Link do: Babyausstattung und Babyartikel für Mama & Kind | baby-walz
Link do: myToys Online Shop | Einfach alles für Ihr Kind
Zależy gdzie są jakie ceny i jak kalkuluje mi się to z wysyłka. Tez zamawiam na Amazonie.
Kocyk miała zrobić mi teściowa na szydełku, ale teraz z tą ręką raczej to nie wypali...

reklama
Kurcze za tydzień wybieramy się pod wesele do znajomych. Oni byli u nas na weselu ale my z racji mojej ciąży nie możemy iść [emoji53] więc chcemy pojechać pod wesele złożyć życzenia i dać jakiś mały upominek.. myślałam albo o ręcznikach z napisem mąż / żona. My takie mamy i są fajne [emoji74] albo może poduszki - Jaśki z napisami na jednym żona na jednym mąż.. no nie wiem [emoji85]
Chcemy żeby to było coś w okolicach 50zl . Macie może jakiś pomysł albo co byłoby lepsze ? :)
Kochana ja takie ręczniki kupowałam na pthw. Nie pamiętam za ile ale mniej niż 50 zł na pewno. Nazwa sklepu Magia Świec. Pierwszy jak się wjeżdża po prawej stronie. W budynku na rogu. I mają dużo innych takich dupereli.
Mój mąż pracuje na magazynie u męża tej kobiety co jest właścicielką tego sklepu.

Dziewczyny właśnie przyjechała dziewczyna na salę po porodzie (miejsca brak to lokuje gdzie się da) w niedzielę trafiła na oddział przez skurcze i skracajaca się szyjke dali na wstrzymanie akcji wytrzymała do dziś i już mały na świecie z dopiero 31 tydz 1800g Była pani dr powiedziała że stan dobry i jak wszystko będzie po ich myśli to w 34 tyg wyjda do domku.Normalnie mam przez to tętno 150 chyba tak się zestresowalam szok.Dr mówiła że pobrali krew i do 2 wyjdzie czy mały się urodził szybciej przez infekcje bo przeważnie tak jest czy po prostu tak miał być.ja tu osiwieje

Dziewczyny właśnie przyjechała dziewczyna na salę po porodzie (miejsca brak to lokuje gdzie się da) w niedzielę trafiła na oddział przez skurcze i skracajaca się szyjke dali na wstrzymanie akcji wytrzymała do dziś i już mały na świecie z dopiero 31 tydz 1800g Była pani dr powiedziała że stan dobry i jak wszystko będzie po ich myśli to w 34 tyg wyjda do domku.Normalnie mam przez to tętno 150 chyba tak się zestresowalam szok.Dr mówiła że pobrali krew i do 2 wyjdzie czy mały się urodził szybciej przez infekcje bo przeważnie tak jest czy po prostu tak miał być.ja tu osiwieje
O kurcze. Ale z drugiej strony to pocieszające że nasze maluchy są już w bezpiecznym momencie nawet jeśli zdarzy się poród przedwczesny

Kochana ja takie ręczniki kupowałam na pthw. Nie pamiętam za ile ale mniej niż 50 zł na pewno. Nazwa sklepu Magia Świec. Pierwszy jak się wjeżdża po prawej stronie. W budynku na rogu. I mają dużo innych takich dupereli.
Mój mąż pracuje na magazynie u męża tej kobiety co jest właścicielką tego sklepu.
Ok. Zrobiłam screena i jak się na coś zdecyduje to podjadę [emoji76]

Ja zawsze mam problem z tym co kupić np mamie na urodziny - ciuchy sama sobie kupuje bo ma gust nastolatki, kosmetyki sama kupuje zawsze w większej ilości, biżuterii nie nosi... więc jak się przeprowadzaliśmy i akurat były jej urodziny to kupiliśmy jej czajnik :D służy już 3 rok i nic się z nim nie dzieje :D
Moja mama wszystko ma :D i tez mamy problem, zeby zalegly prezent na Dzien Matki kupic

Właśnie wyskoczyło mi w apce że mam oliwkę do odebrania w rossmanie za 1 gr. Wystarczy pokazać aplikację przy zakupach? :)
A zrób screena z tą informacją w aplikacji. Bo ja nie widzę czegoś takiego i nie wiem gdzie patrzeć. O pieluchach to mi przyszło na maila ale o oliwce nie
Mam głupie pytanie :-D jak kupujecie sobie jakiś nowy ciuch to pierzecie go przed pierwszym założeniem? Oczywiście przypuśćmy że nie ma żadnych widocznych zabrudzeń
Staram się chociażby tak w płynie do prania ręcznie przeprać. Chyba że jest to kurtka czy coś co bezpośrednio nie dotyka mi skóry. Córce piorę zawsze.
Witajcie dziewczyny ;) ja dziś od 7 na nogach, bo na 8 byłam na badaniach ;) i prawie była położna, którą chciałam wybrać ;) wypełniłam deklarację i powiedziała że nie ma problemu :D miałam do nadrobienia około 15 stron :p dziś obchodzimy z mężem 3 rocznicę ślubu i pojechałam do galerii kupić mu skórzany portfel ;)
I przypomniałaś mi właśnie że przegapiłam naszą wczorajszą rocznicę poznania się. 14 lat minęło..
Tesciowa mam bardzo fajna i kontakt też mamy super. Mieszamy od siebie prawie 600 km i to jest idealna odległość. Widzimy się raz na parę tyg i jest ok, bo jakbyśmy widzisly się codziennie to ja nie mogłabym patrzeć na nią, a ona na mnie .
A to dlatego teściowa taka fajna bo daleko☺
A te pudełka to gdzie kupiłaś? Z czego one są? Drewniane? Bardzo ładnie to wyszło☺
Dziewczyny, macie albo będziecie kupować takie lusterka do samochodu które wiesza się z tyłu żeby widzieć dziecko prowadząc samochód? :) jeśli tak to polecacie jakieś konkretne?
Ja chcę takie lusterko ale je się przykleja na przedniej szybie chyba pod lusterkiem wstecznym.

reklama
Do góry