reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzięki:) Obawiałam się o szyjkę bo od 3tyg mnie kłuje w pochwie a niektóre z was pisały, że skracającą się szyjkę poprzedzały kłucia w pochwie. Mój gin mówi, że to zrosty po cc mnie ciągną i ten lekarz to potwierdził także jestem spokojna.

Za dobre2, 3 tygodnie te z nas, które mają to ba początek sierpnia mogą już spokojnie zacząć rodzić:)

Ja mam na 3-5 sierpnia [emoji110][emoji5][emoji3] ciekawa jestem, która z nas się pierwsza rozpakuje i jak to później pójdzie jak po sznurku po kolei hah [emoji16][emoji5]

reklama
Zależy od tego co tam będzie się działo na dole :) jeżeli szyjka nie będzie się skracać dalej a będzie tylko miękka to myślę 36+0 powoli robić coraz więcej ale jednak ciągle bardzo uważając :) sam fakt że jest miękka to nie jest aż tak źle chyba jak skracająca się szyjka .. widzisz Katinails z miękką szyjka funkcjonuje normalnie , tak kazał jej lekarz :) od 38+0 jesli dotrzymam planuje całkowite szaleństwo ( wyjazdy do galerii , nad jeziorko itp ) :)
Ja teraz mam się oszczędzać a jednak większość leżę nawet obiadu raczej nie gotuje więc od 36+0 myślę zachowywać się tak jak kazał lekarz już teraz [emoji39]
Ja mam miękka i skracajaca się :/
Czyli to dużo gorzej tak ?
Ciekawe co mi powie w lipcu. W sumie idę w poniedziałek a w sobotę kończę 37 to te 5dni mnie nie zbawia gdyby trzeba było poleżeć jeszcze :) ale miło było by już wyjść na Świerże powietrze .. :p

A mam pytanko :D was też męczą mdłości ?? Od rana po prostu nie mogę dać sobie rady. Czuje się jak na początku ciąży .. momentami mam wrażenie jak bym miała zwymiotować. Czuje się jak na kacu :(

Bardzo mi miło to wszystko od Was czytać dziewczyny [emoji3][emoji56] na pewno wyślę Wam dziś zdjęcia z zachodu jakiegoś z plaży. Mam chęć nazbierać na plaży ładny muszelek i może znajdę jakieś małe bursztyny to nazbieram i u małej w pokoiku wrzucę do jakiegoś ładnego słoiczka ozdobnego lub pudełeczka [emoji3][emoji28]

Jeśli już mowa o ułożeniu naszych dzieciaczków to ja prawie od początku mam naszą Kornelię ułożoną główką w dół i potwierdzam, że ruchy nóżkami jak wywija to przyjemna sprawa i jeszcze tfu tfu ani razu mnie nigdzie mocno nie potraktowała w żadne żebro czy inne miejsce, ale im większa tym bardziej pewnie wszystko przed nami hah.

Nam zostało jakoś 290 km do Pustkowa czyli 3 h drogi + te przystanki to na 19 będziemy [emoji4]

Podróż znoszę super [emoji846] druga już takiego „szybkiego ruchu” i prosta, bez dziur, bo na początku były takie z dziurami jakieś i trochę telepało to się obawiałam, bo niekomfortowo, ale teraz już jest dobrze [emoji74]

Nadrabiam właśnie zaległości, bo trochę naprodukowałyście [emoji110][emoji4] i dobrze, mam co czytać.

Zaraz robimy przystanek żeby iść do toalety, zjeść coś i rozprostować nóżki, piesek też się załatwi, przewietrzy na 15 minut [emoji252]
Moja corka zbierala muszelki i wlozylysmy do kielicha..
15294128098182112169702.jpg
a ja z kolei zbieram kamienie :p
1529412863337203079364.jpg

Załączniki

• 15294128098182112169702.jpg
    15294128098182112169702.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 244
  • 1529412863337203079364.jpg
    1529412863337203079364.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 244
Bardzo mi miło to wszystko od Was czytać dziewczyny [emoji3][emoji56] na pewno wyślę Wam dziś zdjęcia z zachodu jakiegoś z plaży. Mam chęć nazbierać na plaży ładny muszelek i może znajdę jakieś małe bursztyny to nazbieram i u małej w pokoiku wrzucę do jakiegoś ładnego słoiczka ozdobnego lub pudełeczka [emoji3][emoji28]

Jeśli już mowa o ułożeniu naszych dzieciaczków to ja prawie od początku mam naszą Kornelię ułożoną główką w dół i potwierdzam, że ruchy nóżkami jak wywija to przyjemna sprawa i jeszcze tfu tfu ani razu mnie nigdzie mocno nie potraktowała w żadne żebro czy inne miejsce, ale im większa tym bardziej pewnie wszystko przed nami hah.

Nam zostało jakoś 290 km do Pustkowa czyli 3 h drogi + te przystanki to na 19 będziemy [emoji4]

Podróż znoszę super [emoji846] druga już takiego „szybkiego ruchu” i prosta, bez dziur, bo na początku były takie z dziurami jakieś i trochę telepało to się obawiałam, bo niekomfortowo, ale teraz już jest dobrze [emoji74]

Nadrabiam właśnie zaległości, bo trochę naprodukowałyście [emoji110][emoji4] i dobrze, mam co czytać.

Zaraz robimy przystanek żeby iść do toalety, zjeść coś i rozprostować nóżki, piesek też się załatwi, przewietrzy na 15 minut [emoji252]

ślicznie Ci w tych okularach ;) fajnie jak podróż dobrze znosisz :D byle wytrzymać do 19 i będziecie już na miejscu ;)

Ooo kalendarz z zozolami[emoji23][emoji16][emoji16] Dobre wieści[emoji16][emoji16]

@Maljan zapraszam do siebie, to poleżakujemy razem[emoji8] Masz prawo się wkurzać, byłaś aktywna bardzo długo..
Ja mam zaś w drugą stronę... jak jeden dzień sobie pofolguję, tak jak np. wczoraj, to wieczorem mam wyrzuty sumienia, bo tak mnie brzuch boli[emoji852] i dziś już leżę, żeby dać organizmowi odetchnąć[emoji4]
Zawsze sobie powtarzam, że już bliżej niż dalej[emoji16]
Szybko minie :* już mam lepszy humor :D

Może sobie poleżakujemy razem w szpitalu, oczywiście mówię już w terminach porodu :D fajnie by było jakbyśmy się w szpitalu spotkały :D

Potrzebuje znów waszej rady. Dziś na mecz dla męża i szwagra postanowiłam zrobić przegryzke biało czerwona [emoji23]
Mam już owoce zalane galaretka , mysle dać cienką warstwę budyniu i na to bitą śmietane. Mam biała czekolada i myślałam żeby ją gdzieś wcisnąć .. tylko gdzie ? Za tarce zetrzeć na górę , czy może kawałkami powkladac ? Żeby mi się znów który nie zadławił [emoji23]Zobacz załącznik 868816
Posypalabym :D mniam ❤️
Ja mam dziś mega lenia. Miałam pościerać kurze w salonie i zrobić obiad a jeszcze nic z tego nie zrobiłam i chyba sobie daruję. Za godzinę mamy jechać odebrać samochód od mechanika, potem z dziećmi do fryzjera i chyba międzyczasie pójdziemy na pizzę. Dzieciaki będą zadowolone a ja nie będę stała przy garach. Kurczę umówiłam ich do fryzjera 16.10 i 16.30 a jest mecz, nie darują mi tego, że się spóźnimy ze 20-25min. No nic trudno tylko takie godziny miała pani wolne a jutro starszy ma zakończenie roku w zerówce więc musi obciąć włosy bo wygląda jak mop. Młodszy zażyczył sobie fryzurę na irokeza:) Do niedawna obcinałam ich sama a teraz wydziwiają...eh
Zaczyna się :D dojrzewanie :D
Jejku.. strefa kibica z 2016 roku na euro mi się przypomniała.. aż łza w oku się kręci [emoji80][emoji80]
Przyjechała do nas rodzina męża , wynieśliśmy telewizor na pole .. były drineczki z palmami, trąbki, flagi .. aż mi szkoda że w tym roku basen nie rozłożony no ale i tak bym nie skorzystała [emoji79]

Na zdjęciu moja szwagierka podczas kibicowania , mam aż jedno zdjęcie z tej imprezy, trzyma trąbkę w ręce [emoji53]
Mistrzowsko przerobiłam zdjęcie. Mam nadzieję że się nie obrazi że zrobiłam jej jakieś dounaty na twarzy [emoji507][emoji507][emoji507]Zobacz załącznik 868819
Wpadam do Ciebie na basen ❤️❤️❤️

Dzięki:) Obawiałam się o szyjkę bo od 3tyg mnie kłuje w pochwie a niektóre z was pisały, że skracającą się szyjkę poprzedzały kłucia w pochwie. Mój gin mówi, że to zrosty po cc mnie ciągną i ten lekarz to potwierdził także jestem spokojna.

Za dobre2, 3 tygodnie te z nas, które mają to ba początek sierpnia mogą już spokojnie zacząć rodzić:)
Ja chcę minimum za 3 tyg :D nie strasz, że za 2, nie jestem na to gotowa [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry