reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak mi ginekolog mówił, ze prenatal duo z dha normalnie zażywać do konca karmienia
Ja też :)
Dziewuszki trochę się martwię o swojego małego .. od kilku dni cały czas czka.. dzisiaj czuje już czwarty czy piąty raz ..
Wcześniej też miał czkawkę ale to było powiedzmy 3razy na dzień a teraz na okrągło [emoji53]
Nie martw się :) mi też szkoda jak moja córka czka 5 razy dziennie ale u dzieci to normalne. Nalykaja się wód a pozniej czkawka ;)
Ślicznie wygladasz :) po prostu zajebiscie!

Cztery tygodnie temu miałam 37-38 mm szyjkę a wczoraj 29 mm. I powiedział mój gin, że to na tym etapie jest ok. Rozmawialismy długo bo mu mówiłam, że w czwartek miałam kryzys i pierwszy raz mnie bolał brzuch i powiedział, że dalej mogę być aktywna tak jak bylam. Bo ja wstaje wczesnie bardzo, dużo chodzę i jezdze autem i idę spać koło północy. Mam jedynie położyć się jeśli bym czuła znowu ból.
To troszkę ci się jednak skróciła.. hm..
A kiedy masz kolejna wizytę ? Pewnie lekarz będzie chciał szybko sprawdzić czy się skróciła jednorazowo czy coś zaczyna się dziać ?
Ok[emoji16] zjem całe opakowanie chyba [emoji23]
Aaa. Mi też się chce zozoli przez Was [emoji30]

reklama
To nie mój temat w ogóle ja nawet nie do końca wiem co mąż w pracy robi. Dla mnie to on jedynie naciska zielony guzik, tyle wiem [emoji23]
Mój maz to nie tyle huty co po prostu obrabiarki sterowanie numerycznie - cnc .. czyli wielkie maszyny z dużą ilością guzików , ale pewnie wiesz o co chodzi [emoji16].. można to porównać do gigantycznej pralki z dużą ilością programów [emoji23][emoji23]
Wiem wiem[emoji16][emoji16]ja znowu od metod wytwarzania silników, po dobór materiałów na takie silniki[emoji16] coś w tym stylu. Chociaż teraz pracuje projektując piece hutnicze i dobierając proces [emoji23][emoji16]

Wiem wiem[emoji16][emoji16]ja znowu od metod wytwarzania silników, po dobór materiałów na takie silniki[emoji16] coś w tym stylu. Chociaż teraz pracuje projektując piece hutnicze i dobierając proces [emoji23][emoji16]
Przeczytałam twoja wiadomość mężowi i powiedział " fajna praca " ja się pytam ... Gdzie to fajna praca ? [emoji16] Może musiałabym to robić by poczuć ta frajdę [emoji3]

To nie mój temat w ogóle ja nawet nie do końca wiem co mąż w pracy robi. Dla mnie to on jedynie naciska zielony guzik, tyle wiem [emoji23]
Mój maz to nie tyle huty co po prostu obrabiarki sterowanie numerycznie - cnc .. czyli wielkie maszyny z dużą ilością guzików , ale pewnie wiesz o co chodzi [emoji16].. można to porównać do gigantycznej pralki z dużą ilością programów [emoji23][emoji23]
Moj tez wyuczony z tej branzy ,maszyny cnc itd :D ale tez nie wiem co to hyhy.. a pracuje w innym zawodzie :p

Niestety nie mamy. Ale od początku ciąży jeżdżę wszędzie z normalnym pasem tak zapiętym i jest ok i wygodnie, zaraz tez mi odsunie do tylu fotel i go pochyli żebym miała leżak [emoji16]Zobacz załącznik 868772
Sporo km przed Wami. A dokąd jedziecie? Szczęśliwej podróży. Odpocznij sobie i nabierz sił na poród ☺
Dziewuszki trochę się martwię o swojego małego .. od kilku dni cały czas czka.. dzisiaj czuje już czwarty czy piąty raz ..
Wcześniej też miał czkawkę ale to było powiedzmy 3razy na dzień a teraz na okrągło [emoji53]
Czkawka to nic złego. Mój synio też kilka razy dziennie ma.
Byłam dziś na prenatalnych na nfz. Zdjęć mam pełno ale lipne na żadnym nic nie widać nie wiem dlaczego tak. Mała waży. 1597(30.2 dni), termin z owulacji pokrywa się z terminem usg. Szyjka 40mm, zamknięta.
Same dobre wieści ☺
Dzięki:) Obawiałam się o szyjkę bo od 3tyg mnie kłuje w pochwie a niektóre z was pisały, że skracającą się szyjkę poprzedzały kłucia w pochwie. Mój gin mówi, że to zrosty po cc mnie ciągną i ten lekarz to potwierdził także jestem spokojna.

Za dobre2, 3 tygodnie te z nas, które mają to ba początek sierpnia mogą już spokojnie zacząć rodzić:)
Ja mam te kłucia w kroku jakby mnie ktoś na pal nadziewał jak szaszłyka. I tylko jak chodzę. Chciałabym urodzić wcześniej ale tak ze 2 tyg co najwyżej nie więcej. I właśnie mi się te kłucia zaczęły po wizycie u gina ostatniej. Wtedy szyjka 35mm to podobno trochę poniżej normy ale twarda więc gin kazał się nie przejmować. Ale teraz już sama nie wiem.. ja cc nie miałam. Jak mi bardzo to będzie dokuczać i coraz częściej to umówię się wcześniej do gina bo następną wizytę mam 9.07.

reklama
O jeju dwa tygodnie .. to tak mało czasu [emoji8][emoji8]
Ja jak się okaże że maluszek rośnie dobrze , że nie jest mały to też sobie wstanę w okolicach 36 tygodnia . Czyli po wizycie jeśli będzie okej zaczynam odliczać [emoji8]

A nie czekasz z leżeniem do 37 ?
Mi lekarz powiedział w sumie na wizycie w sobotę że byle bym do soboty wytrzymała bo ważny jest ten 35 tydzień.
Nie pytałam do kiedy mam leżeć bo wizytę mam zaraz w 37 tygodniu. Ale jak bym mogła w przyszłą sobotę się już ruszyć i funkcjonować normalnie to by było super :):) aż mi się oczyy zaświeciły :):):)

Do góry