reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
33 i 1 dzień:( powiem że jestem rozbita czy wziąć pessar czy szpital i sterydy zwłaszcza jak piszecie że działają ok 2 tyg no ale to już by w razie czego 35 tydz był i sam gin mówił żebym tylko dotrwala do 35 :( bo szyjka za szybko się skraca :( i rozwarcie się zrobiło :)(
Moze pojedź z tym pessarem do szpitala i zobaczysz co oni powiedzą . Sterydy na płucka bym chyba wzięła tak czy siak na wszelki wypadek . Wiadomo szpital nic przyjemnego , ja tez leżałam na patologii tydzień w poprzedniej ciąży , ale tam cie zbadają juz konkretnie .

Twój facet powinien się starać żebyś tak się czuła. Mój od 4 lat w smsie, przez telefon czy na żywo daje mi odczuć że jestem dla niego najpiękniejsza, jedyna i na całe życie. I wiem że nie mówi tego od tak sobie. MA taki charakter że nie skrzywdził by mnie w żaden sposób.
Twój może nie potrafi tego okazać. Ja jestem taka że okazuje uczucia fizycznie bo słowami ciągle się uczę.
No widzisz... to ciesz się i doceniaj:) ja też nie mogłam narzekać...bo mój mąż to istna klucha...koleżanki zawsze mi zazdroscily, bo zawsze całował, przytulal na imprezach, zapatrzony był mocno..każda mowila"on patrzy w Ciebie jak w obrazek". ..no ale życie szło dalej i trochę się pozmienialo... ja też nie jestem idealna,żeby nie bylo;) ale teraz zabiegam o miłego smsa chociażby na wyjeździe, a on myśli że wyśle buziaczki:* i jest zajebiscie:D

Dzięki Dziewczyny za odzew w tym temacie. Podejście jest najważniejsze,wiem. No i zaufanie. Pracuje nad tym:) muszę jeszcze uwierzyć,że jestem piękna i mądra kobiwta:) bo moje poczucie własnej wartości jakieś zanizone...A niby nie mam podstaw do tego... no nic, ludzie całe życie pracują nad soba:)
Slonce,z pewnoscia jestes madra i bystra i piekna jak kazda z nas ;) ale masz racje czlowiek pracuje nad soba cale zycie, a ty juz masz opanowana ponad polowe czyli samoakceptacje ;) i nie pozwol aby ktos to zniszczyl ;)

reklama
Mnie zastanawia to łożysko. Ja mialam na prenatalnych 1 stopień i niby też wszystko ok . Ciekawa jestem czy gin to sprawdza na normalnej wizycie , czy tylko na prenatalnych.. czy to jakoś widać bez specjalnego badania ? Czy można się pomylić w ocenie dojrzałości ? Nie orientuje się. Wiem że myślałam że mam za mało dojrzałe łożysko i jak zwykle posililam się internetem .
Co do tego badania to on jeśli wykonywał prenatalne raczej musiał mieć certyfikat i coś umieć więc wydaje mi się że jeśli ten stopień byłby nieprawidłowy to by na pewno wiedział i ci powiedział

3 stopień jest w 38-40 tygodniu.. czyli już oznacza poród. Że poród może się zacząć.
Ja w 28 tygodniu miałam stopień 1/2.
Jeśli jest już 3 to znaczy że się starzeje.
Nie wiem czy się bada na kazdej wizycie. Ale raczej lekarz to widzi na USG tak mi się wydaje. Muszę mojego spytać w lipcu.
Teraz przeglądam tu kartkę z ostatniego USG u mojego ginekologa.
1529351847931845644523.jpg
termin porodu mam wyliczony o 8 dni wcześniej czyli na 20 lipca.
I tam jest literka G a obok niej 2. To może to jest stopień łożyska.

Załączniki

• 1529351847931845644523.jpg
    1529351847931845644523.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 261
Do góry