reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Przy pierwszym ten błąd popełniłam,że się zamknęłam w domu,wszystko sama...nikomu to nie oddam:) dopiero po ponad roku zaczęłam wychodzić na siłownię, biegać, siatkówka. I odzylam. Teraz na pewno wrócę szybko na siłownię i do biegania:) to mi da dużo radości. Wiecejbspotkan z koleżankami. Tylko mąż musi być w domu....
To jest chyba najgorsze co moze byc zamknac sie na swiat i tylko dziecko. Wtedy nic dziwnego, ze jakies nieporozumienia sa z mezem, bo jak sie za duzo myśli to znajduje sie milion powodów do klotni :) mysle, ze sport fajnie odciaza psychicznie. Ja na silowni o niczym nie myślałam i jak wracalam czułam sie zrelaksowana :)

A rozumie ktoś ten wynik ze zdjęcia bo dla mnie to kompletnie niezrozumiałe. Jak coś może być przed lub za skalą... A mówił mi że wszystko dobrze. A 3 stopień dojrzałości łożyska to wydaje mi się za wcześnie..ja dopiero 30+6

U mnie na połówkowych wszytko jest w skali. Nic poza..
A z łożyskiem to musi być duża pomyłka. Bo czasem jest łożysko stopień 3 w 36 tygodniu to wtedy następuje poród przedwczesny. Ale żeby w 30/1 tygodniu .. to niemożliwe. :/

Załączniki

• 1529352058088151788421.jpg
    1529352058088151788421.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 54
3 stopień jest w 38-40 tygodniu.. czyli już oznacza poród. Że poród może się zacząć.
Ja w 28 tygodniu miałam stopień 1/2.
Jeśli jest już 3 to znaczy że się starzeje.
Nie wiem czy się bada na kazdej wizycie. Ale raczej lekarz to widzi na USG tak mi się wydaje. Muszę mojego spytać w lipcu.
Teraz przeglądam tu kartkę z ostatniego USG u mojego ginekologa. Zobacz załącznik 868623 termin porodu mam wyliczony o 8 dni wcześniej czyli na 20 lipca.
I tam jest literka G a obok niej 2. To może to jest stopień łożyska.
Ale to dziwne, ze lekarz nie skomentowal tego lozyska i nie wyjasnil o co chodzi, jesli faktycznie to juz 3 stopien...

Slonce,z pewnoscia jestes madra i bystra i piekna jak kazda z nas ;) ale masz racje czlowiek pracuje nad soba cale zycie, a ty juz masz opanowana ponad polowe czyli samoakceptacje ;) i nie pozwol aby ktos to zniszczyl ;)
Dzięki Kochana:* echhh już dawno mówiłam,że chyba lepiej lesbijką zostac:D kobiety się bardziej rozumieja:D

To jest chyba najgorsze co moze byc zamknac sie na swiat i tylko dziecko. Wtedy nic dziwnego, ze jakies nieporozumienia sa z mezem, bo jak sie za duzo myśli to znajduje sie milion powodów do klotni :) mysle, ze sport fajnie odciaza psychicznie. Ja na silowni o niczym nie myślałam i jak wracalam czułam sie zrelaksowana :)
Dokładnie tak! Mi sport też dawał mnóstwo radości! I uwielbiam zmęczenie fizyczne... I to jak ciało się zmienia i prace nad soba. A zostało mi to zabrane, bo już drugi raz będąc w ciąży leżę 3-4 mięs. Ciężko kobiecie aktywnej zmienić o 180 st swoj styl życia. Ale warto wszystko dla tych małych istotek. Szybko się o tym zapomina jak ciężko było.

Dzięki Kochana:):* ja wiem,że chce dobrze, że chce żebyśmy mogli jeździć na wakacje itd. Jak przyjdzie drugie dziecko może i czas będzie leciał szybciej,ale żal będzie większy, że on się tam bawi,a ja mam taki zapytał, hehe:):) prawda też taka,że ciężko mi, że z domu wyjść nie mogę już 13 tydzień leci,że jestem niepełnosprawna. Mam nadzieję odzyc trochę jak dotrwać do tego 37 tc;)
Jak to bawi ? To nie jedzie pracować ?:)
Mnie też będzie denerwowało na pewno , że ja ciągle z dzieckiem, ciągle w domu a on weekendy wolne i może sobie posiedzieć na grillu czy z kolegami się napić. Ale to jest dziecko. Które ma tylko mamę w takiej sytuacji i nie ma co żałować imprezy :)

Wiadomo że jeden po drugim sprawdza bo wiedzą że się mylą [emoji6] bardziej chodzi mi o to że wątpię żeby któryś lekarz powiedział
" złóż skargę na tego drugiego ginekologa " ale oczywiście może się mylę [emoji39]
Nieee, oni się pytają jaki lekarz robił TE badania, bo ja się skarżę gdzie mogę i robię babie antyreklamę i odradzam każdemu. Ale jeszcze żaden lekarz, nie ważne jaka dziedzina, nie powiedział mi żeby skargę na drugiego złożyć.

A co do łożyska, to faktycznie, 3 stopień, to nieprawdopodobne wręcz na tym etapie ciąży. Tydzień temu miałam badanie to wiem, że moje łożyska mają stopień 1. Tu na prawdę powinni przeprowadzić badanie jeszcze raz, na własny koszt, bo to jest jakieś kuriozum.

Dzięki Kochana:* echhh już dawno mówiłam,że chyba lepiej lesbijką zostac:D kobiety się bardziej rozumieja:D

Dokładnie tak! Mi sport też dawał mnóstwo radości! I uwielbiam zmęczenie fizyczne... I to jak ciało się zmienia i prace nad soba. A zostało mi to zabrane, bo już drugi raz będąc w ciąży leżę 3-4 mięs. Ciężko kobiecie aktywnej zmienić o 180 st swoj styl życia. Ale warto wszystko dla tych małych istotek. Szybko się o tym zapomina jak ciężko było.
No Wam lezacym szczególnie wspolczuje ... ale jeszcze troszke :) blizej niz dalej

reklama
33 i 1 dzień:( powiem że jestem rozbita czy wziąć pessar czy szpital i sterydy zwłaszcza jak piszecie że działają ok 2 tyg no ale to już by w razie czego 35 tydz był i sam gin mówił żebym tylko dotrwala do 35 :( bo szyjka za szybko się skraca :( i rozwarcie się zrobiło :)(
Moja szyjka jest zamknieta ale miekka.. mi nawet tego nie proponowal ,a i na sterydy mnie nie wyslal..

Do góry