reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Plyn do praniajest delikatniejszy niz proszek i tak, jest on do prania ,a nie do plukania :D
hahaha no to pięknie 2l płynu i 2 kg proszku- można prać :D ale to w takim razie płyn jest wygodniejszy od zwykłego proszku ;) też kilka miesięcy temu zrezygnowaliśmy z proszku i przeszliśmy na kapsułki, ale tylko te z ariela bo inne zostawiają resztki na ubraniach.

BD0D3097-7A8C-44B0-99C4-D45FC68AAB2F.jpeg
Ja też jestem posiadaczką pięknego rudego kocurka. Mieszka z nami od ponad 6 lat ❤️.

Załączniki

• BD0D3097-7A8C-44B0-99C4-D45FC68AAB2F.jpeg
    BD0D3097-7A8C-44B0-99C4-D45FC68AAB2F.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 273
Ja mam tyle dziewczęcych ubranek, takich na powyżej 6 mcy, że miałabym kłopot jak bym teraz miała mieć chłopca.
Na 100% jedna jest panienką, ale nie udało się potwierdzić płci drugiej panny, ponieważ cwaniara się zasłoniła, ale że płeć potwierdzona u jednej, to myślę, że druga pozostanie dziewczynką [emoji14]

Ja niby też mam już nie dźwigać, ale przy dzieciach? Nie ma opcji, mój szesnastoletni syn czasem mniej kumaty od młodszego, pięciolatka. Mężu to samo, pracuje poza domem i wraca tylko na weekend, także słabo z tym odpoczywaniem.

Jeszcze mi mój geniusz podniósł ciśnienie w sobotę, bo on nie wie co ziemniakami zrobić, no naskoczyłam na całą familię, że jak im się drukowanymi literami nie napisze, palcem nie pokaże, to nie pomyślą. No co z ziemniakami, koperku dodać i gitara. "A ja myślałem że masło chcesz" "A czy widziałeś masło w lodówce?" Ręce opadają, a on nie wie co robić, jajka na patelni mu się przypalają a ten stoi nad garami i nie wie co robić. Co to będzie jak pójdę do szpitala i będzie musiał ogarnąć pranie, sprzątanie, gotowanie, nałożenie obiadu.... Spacer, zakupy? Będę miała burdel na kółkach, jak to mówi moja przyjaciółka: "gó...no, granat, chorągiewka"
Sorki, musiałam się wygadać :)
Niektorzy faceci tak maja. Dobrze, ze mój w miare kumaty. Chociaz w ostatnim czasie mam wrazenie, ze moja ciaza jemu tez wyprala mozg, bo nijak nie moge sie z nim porozumiec. Zadaje pytanie a ten jakby go w ogole nie slyszal :)

Ja tez tymi bezpłatnymi - juz teraz , bo mam zle doświadczenia po Infanrix Hexa 6 w 1 plus pneumokoki jednego dnia . I nie jestem przeciwnikiem szczepień , ale teraz zrobie to mądrze bez słuchania wlasnie tych którzy na tym najwiecej zarabiają .
Ja się nie znam, nie mam wykształcenia medycznego ale zaufałam jej, tym bardziej, że swoje dzieci też tak szczepiła. Mogę wiedzieć co się działo i dzieciaczków po tym szczepieniu?
Cześć dziewczyny

Znalazłam Wasze forum wczoraj. Moze juz trochę późno, ale chętnie bym się do Was przyłączyła.
Jestem w ciązy i termin porodu wyznaczony jest na 24.08. Mam w domu już 5-latkę. Miło mi będzie jak przyjmiecie mnie do Waszego grona ☺️.
Witaj:) Ja mam termin na 26.08 wiec podobnie:)

Zobacz załącznik 868551 Ja też jestem posiadaczką pięknego rudego kocurka. Mieszka z nami od ponad 6 lat ❤️.
Strasznie podobają mi sięrude koty :)

Niektorzy faceci tak maja. Dobrze, ze mój w miare kumaty. Chociaz w ostatnim czasie mam wrazenie, ze moja ciaza jemu tez wyprala mozg, bo nijak nie moge sie z nim porozumiec. Zadaje pytanie a ten jakby go w ogole nie slyszal :)
Mój ugotować ugotuje i robi to nierzadko lepiej ode mnie (szczególnie ryby i mięsa), ale kuchnia po jego gotowaniu wygląda jak by trafił tam jakiś granat. :p Ale jak piszesz, ciąża wyprała mojemu mózg, zakupy zrobi, pomoże, ale najczęściej trzeba pokazywać paluszkiem.

U mnie lekarz stwierdził, że na 90 % dziewczynka, ale pokoju nie mamy jeszcze tapetować. Akurat jechałam na urlop do Pl do moich rodziców. Zrobiliśmy trochę różowych zakupów a potem okazało się, że to jednak synek . Dziwnie mi było przyjąć ta wiadomość....Jakoś psychicznie byłam nastawiona na drugą dziewczynkę. Moja córka też marzyła o siostrze. Ale teraz wszyscy jesteśmy przeszczesliwe, że będzie mały Leo[emoji173]️.
Ooo co za historia :) a w którym tyg okazało się, że jednak chłopiec? :)

reklama
Do góry