reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hyhyhy ja bylam przekonana ze u mnie chlopak,bo inne objawy jak u mlodej.. a tu dziewczynka i oby nia zostala bo mam rozowe ciuszki [emoji23]
Mnie odrzucalo od miesa i strasznie zbrzydlam, dlatego wszyscy mowili, ze dziewczynka. Ale sama tez tak czulam.

Chcialam kupować same ciuszki unisex ale takie bardziej dopasowane do plci sa ladniejsze i wiekszy wybor. Najwyżej bede zakladac body w samochodziki dziewczynce :D

reklama
Hyhyhy ja bylam przekonana ze u mnie chlopak,bo inne objawy jak u mlodej.. a tu dziewczynka i oby nia zostala bo mam rozowe ciuszki [emoji23]

Ja nie miałam totalnie żadnych przeczuć. No polowkowym widać było dokładnie ze to dziewczynka, nie wstydziła sie wogole:-D

Co do zwierzaków to my mamy dwa kotki. Nigdy przenigdy nie pomyślałabym ze bede mieć kota a co dopiero dwa :eek: wzięliśmy jednego a po 8 miesiącach znaleźliśmy jednego w śmietniku:sad: normalnie chyba bym zabiła tego kto go wyrzucił. No i przygarnęliśmy biedaczka, wiedziałam ze zostanie z nami nie mogłabym go oddać. Był taki zaniedbany i brudny ze serce sie krajało. Teraz jest cudnym kocurkiem:)

Mnie odrzucalo od miesa i strasznie zbrzydlam, dlatego wszyscy mowili, ze dziewczynka. Ale sama tez tak czulam.

Chcialam kupować same ciuszki unisex ale takie bardziej dopasowane do plci sa ladniejsze i wiekszy wybor. Najwyżej bede zakladac body w samochodziki dziewczynce :D
Hyhyhy u mnie wlasnie odrzuca mnie od slodkiego i miesa i innych takich i wszyscy mowia ze ladnie wygladam :D a jesli gin sie pomylil.. no trudno bedzie chlopczyk w rozowym.. ale nie sadze.. widzialam pipcie :p

Ja nie miałam totalnie żadnych przeczuć. No polowkowym widać było dokładnie ze to dziewczynka, nie wstydziła sie wogole:-D

Co do zwierzaków to my mamy dwa kotki. Nigdy przenigdy nie pomyślałabym ze bede mieć kota a co dopiero dwa :eek: wzięliśmy jednego a po 8 miesiącach znaleźliśmy jednego w śmietniku:sad: normalnie chyba bym zabiła tego kto go wyrzucił. No i przygarnęliśmy biedaczka, wiedziałam ze zostanie z nami nie mogłabym go oddać. Był taki zaniedbany i brudny ze serce sie krajało. Teraz jest cudnym kocurkiem:)
Koty zostawiaja swoje male wszedzie jak juz dosc urosna ;) moze to kotka zostawila a nie czlowiek.. ale masz racje ja twz chyba bym zabila widzac jak ktos zostawia zwierze :(

Hyhyhy u mnie wlasnie odrzca mne od slodkrgo i wszyscy mowia ze ladnie wygladam :D a jesli gin sie pomylil.. no trudno bedzie chlopczyk w rozowym.. ale nie sadze.. widzialam pipcie :p
Tez bym wolala, zeby mnie odrzucalo od slodkiego. Ostatnio staram sie mniej jesc, zwlaszcza czekolady, zeby zgagi nie miec ale ciagle mi sie chce :D eee te babcine przesady w ogole sie nie sprawdzaja

reklama

Ja mam tyle dziewczęcych ubranek, takich na powyżej 6 mcy, że miałabym kłopot jak bym teraz miała mieć chłopca.
Na 100% jedna jest panienką, ale nie udało się potwierdzić płci drugiej panny, ponieważ cwaniara się zasłoniła, ale że płeć potwierdzona u jednej, to myślę, że druga pozostanie dziewczynką :p

Ja leżeć nie leżę. Lekarz mówił, że mogę normalnie chodzić, ale nie szaleć i najważniejsze nie dźwigać.
Ja niby też mam już nie dźwigać, ale przy dzieciach? Nie ma opcji, mój szesnastoletni syn czasem mniej kumaty od młodszego, pięciolatka. Mężu to samo, pracuje poza domem i wraca tylko na weekend, także słabo z tym odpoczywaniem.

Jeszcze mi mój geniusz podniósł ciśnienie w sobotę, bo on nie wie co ziemniakami zrobić, no naskoczyłam na całą familię, że jak im się drukowanymi literami nie napisze, palcem nie pokaże, to nie pomyślą. No co z ziemniakami, koperku dodać i gitara. "A ja myślałem że masło chcesz" "A czy widziałeś masło w lodówce?" Ręce opadają, a on nie wie co robić, jajka na patelni mu się przypalają a ten stoi nad garami i nie wie co robić. Co to będzie jak pójdę do szpitala i będzie musiał ogarnąć pranie, sprzątanie, gotowanie, nałożenie obiadu.... Spacer, zakupy? Będę miała burdel na kółkach, jak to mówi moja przyjaciółka: "gó...no, granat, chorągiewka"
Sorki, musiałam się wygadać :)

Do góry