reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Te refundowane są podawane każdy wirus osobno a 5w1 to 5 chorób w jednym ukłuciu.
Pneumokoki nie są w skojarzonych. Przynajmniej nie były

Mnie od wczoraj bolą plecy z prawej strony jakby nerka ale myślę że to od kręgosłupa albo mnie zawiało. Nie mogę leżeć na boku juz teraz ani na prawym ani na lewym. Pomaga mi tylko ruch. Jak coś robię to nie boli. ☺
A u mnie z tymi plecami to cholera wie co jest boli tam gdzie narka też z prawej strony ale przy puknieciu nie boli ani siusiu nie robię częściej ani nie szczypie podczas siusiania nie wiem od czego to boli teraz leżę na lewym boku i dziobie mnie cały czas nie mocno ale czuję dyskomfort.No zobaczymy za 50 min czy to minie i co gin powie

Dziewczynki ja już po robieniu zęba, mega, bo dostałam znieczulenie i nic nie czułam, w 20 minutek ząb zrobiony i tylko 125 zł także jestem miłe zaskoczona :)

Na następnej wizycie 26 czerwca zrobi mi już dwa czyli to pewnie około 250 zł będzie także dentysta x 3 i okulary wyszły nas 795 zł, a zakładałam, że będzie minimum 1000 zł także akurat te 150 zł na zdobienie szyby w aucie będzie hah. Ale dziś niestety tego elektryk nie zrobi, bo część nie przyszła.
Ja robilam 3 bez znieczulenia :/ tyle, ze nic za nie nie placilam, nie wiem dlaczego. Do tej pory bylam pewna, ze za biale plomby sie placi, chociaz czytalam tez, ze do ktoregos zeba jest refundowane. Teraz zostaly mi 2 ósemki, nastepna wizyta chyba 4 lipca ale dentystka powiedziala, ze zalezy od mojego samopoczucia czy teraz bede chciala robic, czy po porodzie

Z córką i teraz z synkiem mam płyty ze zdjęciami i zdjęcia ale szczerze jak urodziłam to od tamtej pory nie oglądałam ich ani raz przez 5 lat. Teraz oglądałam bo cora chciała zobaczyć swoje zdjecia. Także spokojnie zaraz urodzimy :)
Też mam płyty i zdjęcia :) tylko ostatnie z 29tc i już być może więcej nie będę mieć :)

Wracajac do zwierzat.. to moja Gamcia.. poza typu : jestem najedzona ,zadowolona i dumna.. :D
IMAG5521_1.jpg

Załączniki

• IMAG5521_1.jpg
    IMAG5521_1.jpg
    849 KB · Wyświetleń: 317
No u nas tez złe nie jest i jak będzie przymus siedzenia w domu to z głodu nie umrzemy hehe, ale nie będziemy w stanie nic odłożyć
A co do psów, koni itd wole się nie wypowiadać bo mnie telepie z nerwów jak wchodzę w dyskusje, zanim poszłam do pracy byłam bardzo prozwierzęca, aukcje charytatywne, domy tymczasowe, schroniska itd byłam mocno zaangażowana, w wakacje nawet odkarmialam kota 2 tyg, wszystko się pokończyło z chwila jak poszłam do pracy, nie pojmuje ludzi którzy mówią ze pies w bloku się meczy, No kurczę, dla psa jest ważny tylko człowiek nie m2, co z tego ze pies ma dom z ogrodem jak siedzi w kojcu albo na łańcuchu mniejszym niż niejedna łazienka... i jaki duży by był ogród to dla psa to tez jest za mało, pies kocha spacery nowe zapachy, oisi wąchać a nie latać po ogrodzie bez celu...

Nie no, jasne :) domyślam się, że chciałabyś wrócić wcześniej do pracy z powodu tego żebyście mogli więcej odłożyć na kredyt itd :) u nas takie szczęście się trafiło i Bartek się sprawdził tam w Niemczech przez te 2 lata, że teraz od lipca ma tą umowę już na firmę na rok i ma lepsza pensje o wiele + te 180 euro co miesiąc to bardzo dużo i możemy odkładać dopóki ja mam macierzyński do sierpnia 2019 roku czyli po 1400 zł będzie mojej wypłaty to akurat na czynsz 700, raty za tv i x 2 telefon to 1560 zł łącznie. Wiec z jego wypłaty jeszcze te 3500 się odłoży mam nadzieje.

Noo dokładnie. Ja tam nie widze żeby nasz się w bloku męczył.. chociaż mieszkamy tylko na 30 m i to przecież jak klatka.. skoro zaraz nas będzie 3 osoby i pies.. ale wychodzę z nim 4 x dziennie, ma przysmaki, karmę ciagle, świeża chłodna wodę, wyczesuje go codziennie ;)

Ja robilam 3 bez znieczulenia :/ tyle, ze nic za nie nie placilam, nie wiem dlaczego. Do tej pory bylam pewna, ze za biale plomby sie placi, chociaz czytalam tez, ze do ktoregos zeba jest refundowane. Teraz zostaly mi 2 ósemki, nastepna wizyta chyba 4 lipca ale dentystka powiedziala, ze zalezy od mojego samopoczucia czy teraz bede chciala robic, czy po porodzie
Ja zawsze robię bez znieczulenia :D mnie to zupełnie nie boli, bo mam super dentystę :)

Kot jest spoko bo nie trzeba wyprowadzać :D i jak jest przyjazny to fajnie się wtuli. Ale za nic w świecie nie zamieniłabym psa na kota :p
No z kotem jest wygodnie. W sobotę zostawilismy mu pelne miski jedzenia i wody i czysta kuwetke a wczoraj wrocilismy. Poradzil sobie sam :) zawsze mowilam sobie, ze nigdy kota nie wezme ale wyszlo inaczej i sie juz do niego przyzwyczailam :)

reklama
Do góry